Skanska hyr ut hela 8.500 kvm i Göteborg – läs hyran

Försäkringskassan hyr 8.500 kvm. Skanska har tecknat hyresavtal med Försäkringskassan för 8.500 kvm kontor i kvarteret Tändstickan i Göteborg. Det är en av de största uthyrningarna i Göteborgsområdet på länge.

Inflyttning kommer att ske under 2018 och Försäkringskassan kan då samlokalisera ett antal kontorsetableringar man har i Göteborg till de nya lokalerna.

Fastighetsvärlden kan berätta att hyran för det sexåriga kontraktet är 19,8 miljoner kronor per år, motsvarande drygt 2.300 kr/kvm.

För F-kassan handlar det om en samlokaliser av fem kontor där ytorna totalt idag är en bit över 10.000 kvm. Den största lokaler F-kassan lämnar finns i Nordstan (3.780 kvm) där fastigheten ägs av Hufvudstaden.

Efter flytten är F-kassan klar med omlokaliseringarna i Göteborgsområdet. Nio kontor har blivit tre. Sedan tidigare har man två stora Göteborgskontor, i Gårda och på Hisingen, båda hos Platzer (läs mer här).

Det 11 våningar höga kontorshuset (dit F-kassan flyttar i Göteborg), som är den tredje etappen av Skanskas Kvarteret Tändstickan, är nu uthyrt till 70 procent.

– Vi är väldigt glada att få välkomna Försäkringskassan till Kvarteret Tändstickan. I och med den här uthyrningen är cirka 70 procent av huset uthyrt och vi ser en fortsatt stor efterfrågan på kontorslokaler i kvarteret. Nu fortsätter utvecklingen av den blandstad som växer fram i området, säger Erik Hultsbo, uthyrare på Skanska Fastigheter Göteborg.

Kontorshuset är den tredje etappen av Skanskas Kvarteret Tändstickan, som sedan tidigare även huserar ÅF, Cap Gemini, Sappa, Cygate med flera. Här utvecklar Skanska en plats där människor, företag och boende kan verka tillsammans för en mer inspirerande framtid. Det elva våningar höga huset förses med en helt glasad fasad åt norr med vidsträckt utsikt över Göteborg och några av stadens främsta landmärken. I huset finns även plats för en restaurang och ytterligare hyresgäster.

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden ska Försäkringskassan framöver se över lokalsituationen i 08-området, och då är det flera mindre kontor som kan slås samman. Tidigare flyttade man bland annat sitt huvudkontor från city till Telefonplan, läs mer här.

Våren 2015 skrev Försäkringskassan ett kontrakt för nya stora lokaler i Malmö. Då var det Wihlborgs som vann den dragkampen, läs mer här.

Fastighetsvärlden Idag 2016-08-18

Tandstickan-Forsakringskassan-Skanska

Fler Nyheter från förstasidan

Heba köper för 400 mkr

Gör ytterligare ett förvärv utanför Stockholm.

Påskägget: Glada nyheter i en overklig tid

Visst är det dags för lite positiva nyheter? FV har hittat flera. Tipsa oss gärna!

Skandrenting säljer två

Erik Selins privatägda bolag avyttrar.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie!

Banken sa nej – affär med hotell föll

Ytterligare en planerad affär genomförs inte. Nu handlar det om en transaktion med en stor hotellfastighet.

Listor: Områdena med Stockholms högsta hyror

Uppdaterade hyror och vakansuppgifter för hela 21 områden i huvudstadsområdet.

Vitt skilda uppgifter kring Wells lån

Missvisande om säkerhet i Wells bokslut.

Ny satsning: Platzer och Bockasjö bildar JV

Tar nu nästa steg i utvecklingen inom logistiksegmentet.

”Vi ska lösa det här – vi har de bästa produkterna”

Well Fastigheters ägare Christofer Carlson kommenterar för Fastighetsvärlden.

FV avslöjar: Utmanande fastighetsbolag i rekonstruktion

Två av branschens mer välkända investerare finns med på olika hörn bakom bolaget. Läs även om projektbanken.

Tvingas ge upp – HD stoppar kontorsbygge om 50.000 kvm

FV avslöjar. Slutligt beslut i Högsta domstolen stoppar ett av de största kontorsprojekten inom tullarna i Stockholm.

Pausar affär om 600 miljoner

Ett 30-tal fastigheter är tänkta att ingå i transaktionen. Nu inväntas att ”banksystemet återgår till normalläge”.

Neptunia värvar Jan Eriksson

Läs även om personerna bakom Slättö Förvaltnings majoritetsägare.

C&W: Rekordstarkt Q1 – men bankerna nu mer selektiva

Coronakrisen kommer påverka siffrorna för andra kvartalet. Bankerna har börjat bli mer selektiva med såväl motpart som objekt, konstaterar C&W.

Tillbaka till förstasidan