Skanska hyr ut hela 8.500 kvm i Göteborg – läs hyran

Försäkringskassan hyr 8.500 kvm. Skanska har tecknat hyresavtal med Försäkringskassan för 8.500 kvm kontor i kvarteret Tändstickan i Göteborg. Det är en av de största uthyrningarna i Göteborgsområdet på länge.

Inflyttning kommer att ske under 2018 och Försäkringskassan kan då samlokalisera ett antal kontorsetableringar man har i Göteborg till de nya lokalerna.

Fastighetsvärlden kan berätta att hyran för det sexåriga kontraktet är 19,8 miljoner kronor per år, motsvarande drygt 2.300 kr/kvm.

För F-kassan handlar det om en samlokaliser av fem kontor där ytorna totalt idag är en bit över 10.000 kvm. Den största lokaler F-kassan lämnar finns i Nordstan (3.780 kvm) där fastigheten ägs av Hufvudstaden.

Efter flytten är F-kassan klar med omlokaliseringarna i Göteborgsområdet. Nio kontor har blivit tre. Sedan tidigare har man två stora Göteborgskontor, i Gårda och på Hisingen, båda hos Platzer (läs mer här).

Det 11 våningar höga kontorshuset (dit F-kassan flyttar i Göteborg), som är den tredje etappen av Skanskas Kvarteret Tändstickan, är nu uthyrt till 70 procent.

– Vi är väldigt glada att få välkomna Försäkringskassan till Kvarteret Tändstickan. I och med den här uthyrningen är cirka 70 procent av huset uthyrt och vi ser en fortsatt stor efterfrågan på kontorslokaler i kvarteret. Nu fortsätter utvecklingen av den blandstad som växer fram i området, säger Erik Hultsbo, uthyrare på Skanska Fastigheter Göteborg.

Kontorshuset är den tredje etappen av Skanskas Kvarteret Tändstickan, som sedan tidigare även huserar ÅF, Cap Gemini, Sappa, Cygate med flera. Här utvecklar Skanska en plats där människor, företag och boende kan verka tillsammans för en mer inspirerande framtid. Det elva våningar höga huset förses med en helt glasad fasad åt norr med vidsträckt utsikt över Göteborg och några av stadens främsta landmärken. I huset finns även plats för en restaurang och ytterligare hyresgäster.

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden ska Försäkringskassan framöver se över lokalsituationen i 08-området, och då är det flera mindre kontor som kan slås samman. Tidigare flyttade man bland annat sitt huvudkontor från city till Telefonplan, läs mer här.

Våren 2015 skrev Försäkringskassan ett kontrakt för nya stora lokaler i Malmö. Då var det Wihlborgs som vann den dragkampen, läs mer här.

Fastighetsvärlden Idag 2016-08-18

Tandstickan-Forsakringskassan-Skanska

Fler Nyheter från förstasidan

Tema Hållbarhet

”Den som blir vass på det här kommer att tjäna pengar”

Skanskas vd för kommersiella fastigheter, Jan Odelstam, vet vad som måste göras.

Welandson tar upp kampen med Amasten om SSM

Ytterligare en aktieaffär inom SSM. Köparen tar en corner i bolaget.

GW: ”Då hade kåken rasat”

Leif GW Persson ger sin syn på explosionen på Östermalm. FV berättar även mer om fastighetsägaren.

Bildextra: Sveriges största kvarter i trä byggs i Hagastaden

Läs om prisnivåerna och se karta.

Vill riva vid Norr Mälarstrand

”Helt nytt billigare än att renovera”.

Så går staden vidare med Gasklockan

”Fått många förfrågningar”. Oklart kring rättsligt efterspel.

23 tvingas bort från stora arkitektbyrån i Stockholm

Efter höstens varsel sägs totalt 55 medarbetare upp från de två stora arkitektbyråerna.

Lämnar Savills – blir partner hos mindre aktör

”För mig blir det som att gå tillbaka till rötterna”.

Klart med ny delägare till höga Karlatornet

Serneke har hittat en JV-partner som tar ett riktigt stort ägande i det planerade höghuset. Läs om köparen. ”En enorm milstolpe”.

Amasten köper 30% av SSM

”En riktig win-win”, kommenterar Jan-Erik Höjvall köpet i pressade SSM.

Dubbelsmällen – 200 butiker berörs

2020 har börjat på sämsta tänkbara sätt för detaljhandeln. Nu fortsätter krisen.

EY lämnar AMF och hyr istället 7.500 kvm i nybygge

Vasakronan gör stor uthyrning i miljardprojektet i centrala Stockholm. Läs även om EY:s övriga flyttar runt om i landet.

Här är DLA Pipers nya adress

Ledande advokatfirma flyttar. Tecknat kontrakt för 3.700 kvm.

Arehult om SBB: ”En del av verkligheten”

Hemfosas vd Caroline Arehult berättar för FV om framtiden efter SBB:s överraskande bud på bolaget – som nu dessutom är i mål med köpet.

Tillbaka till förstasidan