Skanska Fastigheter förändrar i ledningsgruppen

Skanska Fastigheter Stockholm förändrar i ledningsgruppen. Sima Ghaemi Håkansson får en ny roll och även en plats i ledningsgruppen. Även Karin Johansson får en ny roll.

Skanska Fastigheter Stockholms ledning:

  • Fredrik Bergenstråhle – vd
  • Fredrik Lantz – uthyrnings- och marknadschef
  • Karin Johansson – affärsutvecklingschef
  • Sima Ghaemi Håkansson – fastighets- och transaktionschef
  • Markus Dangré – projektchef
  • Magnus Hellsten – projektchef
  • Gabriella Ziethén – ekonomichef
Visa faktaruta

Sima Ghaemi Håkansson har utsetts till ny fastighets- och transaktionschef i Skanska Fastigheter Stockholm från och med senhösten 2022.

I sin nya roll kommer hon att ansvara för Skanska Fastigheter Stockholms fastighetsförvaltning samt fastighetstransaktioner av primärt kontorsfastigheter i Stockholmsområdet.

Sima Ghaemi Håkansson tar i och med nya rollen även plats i Skanska Fastigheter Stockholms ledningsteam.

Hon har i sin senaste roll arbetat som affärsutvecklare där hon identifierat och analyserat nya affärsmöjligheter samt medverkat vid förvärv och försäljning av fastigheter.

– Jag är väldigt glad att Sima tar sig an denna roll. Hon har bred erfarenhet inom fastighetstransaktioner och hållbar fastighetsutveckling. Vi har nyligen förvärvat kontorsfastigheten Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad genom en interntransaktion och ett viktigt fokusområde framåt är att etablera en långsiktig förvaltningsportfölj med högkvalitativa, klimatsmarta och hälsosamma kontorshus säger Fredrik Bergenstråhle, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.

– Jag ser fram emot min nya roll och att leda och utveckla Skanska Fastigheter Stockholms fastighetsförvaltning och transaktionsverksamhet i Stockholmsområdet. Vårt kunderbjudande är i ständig utveckling och förväntningarna på vad moderna kontor ska erbjuda utvecklas hela tiden säger Sima Ghaemi Håkansson.

Karin Johansson har utsetts till ny affärsutvecklingschef för Skanska Fastigheter Stockholm från och med årsskiftet och hon efterträder Anna Galli som övergår till en roll som senior advisor.

I sin nya roll kommer hon ansvara för att initiera nya projektidéer och bygga vidare på Skanska Fastigheter Stockholms landbank vilket även inkluderar att driva detaljplaneprocesser i Stockholmsområdet.

Karin Johansson har i tidigare roller arbetat som affärsutvecklare och projektchef för bland annat Solna United och är sedan tidigare medlem av ledningsteamet i Skanska Fastigheter Stockholm.

– Karin Johanssons breda kompetens och långa erfarenhet inom både förvaltning och projektutveckling har bidragit på många sätt till verksamheten genom åren. Karin bär alltid miljö- och hållbarhetsflaggan högt. Hon har också en förmåga att se helhetsaffären och har ett stort nätverk. Att hon nu fortsätter med arbetet att vidareutveckla vår landbank och ansvarar för att initiera nya kontorsprojekt känns väldigt bra, säger Fredrik Bergenstråhle, vd, Skanska Fastigheter Stockholm.

– Jag ser fram emot att fortsätta att jobba med vår projektutveckling och fokusera på nya idéer och tidiga skeden. I Stockholmsområdet finns många spännande platser som behöver och kan utvecklas. Staden är alltid i tillväxt och transformation. Jag brinner också för hållbarhet i stadsbyggandet och där finns mycket vi tillsammans med kommunerna kan och behöver lära av varandra för att utveckla våra städer på ett riktigt sätt för framtiden, säger Karin Johansson.

Fler Nyheter från förstasidan

Lars Göran Bäckvall avliden

Medgrundaren till NP3 och tillika styrelseledamoten i bolaget och i Emilshus har avlidit.

Stor jätte ännu osåld

Försäljningsplan gick inte i mål. 57.000 kvm omtyckt handel – men med minst ett stort frågetecken.

Lämnar Rikshem – blir vd för stor allmännytta

Äger cirka 10.000 bostäder.

Skiftar Selin-bolag som motpart i affär om 440 mkr

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet”.

Bolagen som höjer hyrorna mest 2023

Snittet för hyreshöjningarna landar på 4,12 procent.

”Ingen ljusning i sikte under resten av 2020-talet”

Ny marknadsrapport för bostadsmarknaden.

Cibus nyemission växte

Ökades på med 130 mkr under torsdagskvällen – med rabatt om 10 procent mot börskursen. Ska lösa obligationslån.

Snabb affär nära Östermalmstorg

Från start till full betalning tog processen endast 15 dagar.

Vill sälja klassisk arena

FV berättar om fastighetsägandet runt om i landet.

Miljardaffär med köpcentrum

Två välkända handelsanläggningar byter ägare.

Köparens 7:e och 8:e köpcentrum

Proppen ur. FV summerar att 16 välkända anläggningar bytt ägare sedan 2020.

Realplay

En säsong med återbruk – och obligationer

Det senaste året har Realplay producerat ett 30-tal program, några av dem väckte extra intresse och FV listar här dessa godbitar.

JM säljer för 676 miljoner

Plötsligt en stor bostadsaffär. FV berättar om köparen.

Bostäder i clinch med stigande räntor

De ”säkra” intäkterna räcker inte för att försvara aktiekurserna.

Tillbaka till förstasidan