Skanska Fastigheter förändrar i ledningsgruppen

Skanska Fastigheter Stockholm förändrar i ledningsgruppen. Sima Ghaemi Håkansson får en ny roll och även en plats i ledningsgruppen. Även Karin Johansson får en ny roll.

Skanska Fastigheter Stockholms ledning:

  • Fredrik Bergenstråhle – vd
  • Fredrik Lantz – uthyrnings- och marknadschef
  • Karin Johansson – affärsutvecklingschef
  • Sima Ghaemi Håkansson – fastighets- och transaktionschef
  • Markus Dangré – projektchef
  • Magnus Hellsten – projektchef
  • Gabriella Ziethén – ekonomichef
Visa faktaruta

Sima Ghaemi Håkansson har utsetts till ny fastighets- och transaktionschef i Skanska Fastigheter Stockholm från och med senhösten 2022.

I sin nya roll kommer hon att ansvara för Skanska Fastigheter Stockholms fastighetsförvaltning samt fastighetstransaktioner av primärt kontorsfastigheter i Stockholmsområdet.

Sima Ghaemi Håkansson tar i och med nya rollen även plats i Skanska Fastigheter Stockholms ledningsteam.

Hon har i sin senaste roll arbetat som affärsutvecklare där hon identifierat och analyserat nya affärsmöjligheter samt medverkat vid förvärv och försäljning av fastigheter.

– Jag är väldigt glad att Sima tar sig an denna roll. Hon har bred erfarenhet inom fastighetstransaktioner och hållbar fastighetsutveckling. Vi har nyligen förvärvat kontorsfastigheten Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad genom en interntransaktion och ett viktigt fokusområde framåt är att etablera en långsiktig förvaltningsportfölj med högkvalitativa, klimatsmarta och hälsosamma kontorshus säger Fredrik Bergenstråhle, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.

– Jag ser fram emot min nya roll och att leda och utveckla Skanska Fastigheter Stockholms fastighetsförvaltning och transaktionsverksamhet i Stockholmsområdet. Vårt kunderbjudande är i ständig utveckling och förväntningarna på vad moderna kontor ska erbjuda utvecklas hela tiden säger Sima Ghaemi Håkansson.

Karin Johansson har utsetts till ny affärsutvecklingschef för Skanska Fastigheter Stockholm från och med årsskiftet och hon efterträder Anna Galli som övergår till en roll som senior advisor.

I sin nya roll kommer hon ansvara för att initiera nya projektidéer och bygga vidare på Skanska Fastigheter Stockholms landbank vilket även inkluderar att driva detaljplaneprocesser i Stockholmsområdet.

Karin Johansson har i tidigare roller arbetat som affärsutvecklare och projektchef för bland annat Solna United och är sedan tidigare medlem av ledningsteamet i Skanska Fastigheter Stockholm.

– Karin Johanssons breda kompetens och långa erfarenhet inom både förvaltning och projektutveckling har bidragit på många sätt till verksamheten genom åren. Karin bär alltid miljö- och hållbarhetsflaggan högt. Hon har också en förmåga att se helhetsaffären och har ett stort nätverk. Att hon nu fortsätter med arbetet att vidareutveckla vår landbank och ansvarar för att initiera nya kontorsprojekt känns väldigt bra, säger Fredrik Bergenstråhle, vd, Skanska Fastigheter Stockholm.

– Jag ser fram emot att fortsätta att jobba med vår projektutveckling och fokusera på nya idéer och tidiga skeden. I Stockholmsområdet finns många spännande platser som behöver och kan utvecklas. Staden är alltid i tillväxt och transformation. Jag brinner också för hållbarhet i stadsbyggandet och där finns mycket vi tillsammans med kommunerna kan och behöver lära av varandra för att utveckla våra städer på ett riktigt sätt för framtiden, säger Karin Johansson.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Nära megaaffär – kan frukta stor förlust

Parterna kan vara påväg att nå ett avslut.

Nrep förvärvar 283 nya

Förvärvar nyproducerat. Gått in om ”kapat” tidigare uppgjord affär.

Newsecs spaning – Max Barclays tre favoriter

Anser att svenska kontor fått oförtjänt dåligt rykte. Dock orolig för Sveriges rykte.

Kvintett startar nytt bolag – efter försäljningen till SBB

Läs om vilka som finns med bakom bolaget.

Bildextra: Nya Albano – hela 5 miljarder senare

Från farligt, osäkert och smått bortglömt till något som ska bidra till att lyfta hela huvudstadsregionen.

ByggVesta säljer till EQT Exeter i Flemingsberg

Gör första bostadsaffären i Sverige.

Tillbaka till förstasidan