Ballongflygaren torg och bron över till pendeltåget och den västra sidan av Arenatorget. Illustration: Archus arkitekter

Skandia startar Ballongflygaren om 12.000 kvm i Arenastaden

Till hösten påbörjar Skandia Fastigheter uppförandet av det nya kontorshuset Ballongflygaren i Arenastaden. Totalt handlar det om 12.000 kvm kontor i ett utmärkt läge på den östra sidan av spårområdet.

Skandia Fastigheter äger sedan länge bostäder i området som heter Ballongberget. FV har tidigare berättat att bolaget planerat för ett kontorshus samt ytterligare bostäder längst ner mot Kolonnvägen – och i närheten av gångbron över till Mall of Scandinavia och den norra entrén till pendeltågsstationen Solna station.

– Det här blir ett attraktivt tillskott av arbetsplatser i Arenastaden för företag som värdesätter lättillgängliga och flexibla kontor hos en hyresvärd som förstår vikten av kontoret som företagets hem och plats för kulturbyggande, samverkan och utveckling, säger Bo Jansson, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Flygvy av projektet Ballongflygaren. Illustration: Archus.

– Här blir det också extra features som tillhörande garage, generös cykelparkering och omklädningsrum för alla kontorshyresgäster. Ovanpå alltsammans placerar vi två stora takterrasser och utanför entrén kommer staden att anlägga ett torg med plats för en framtida hyresgästs uteservering, fortsätter Bo Jansson.

Skandia Fastigheter har en lagakraftvunnen detaljplan i Solna/Arenastaden, som innebär en förtätning och stadsutveckling av Ballongberget (idag 300 bostäder med hyresrätt) med tre nya kvarter inklusive bostäder, kontor, förskola och ett torg. Parallellt med att det nya kontorshuset byggs kommer Solna stad att anlägga det kommande torget samt en bro, för en tydligare sammanlänkning av Ballongberget och området på andra sidan järnvägsspåren.

Ballongflygaren ligger på Ballongberget, som har sitt namn efter det ballongkompani som fanns på platsen mellan 1902 och 1937 och ingick i Fälttelegrafkåren i Frösunda.

Ballongflygaren med trappor och torg. Illustration: Archus

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan