Skandia hyr ut hela 9.000 kvm i Sundbyberg

Stiftelsen Viktor Rydberg hyr 9.000 kvm lokaler av Skandia Fastigheter i Sundbyberg för sin nya högstadie- och gymnasieskola. Skolan ska öppna hösten 2019.

Platsen är  Fabriksparken, mitt i Sundbyberg. Skandia Fastigheter fortsätter i och med etableringen av Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie- och gymnasieskola sin satsning på samhällsfastigheter.

Skolan kommer att slå upp sina portar till en välbevarad tidstypisk industribyggnad med exteriöra och interiöra arkitekturhistoriska värden, som blir varsamt renoverad och omvandlad till effektiva undervisningslokaler. Det planeras att bli Sundbybergs största skola.

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor har varit verksam i 24 år och driver idag, utan vinstsyfte, tre gymnasieskolor och två högstadieskolor med ambitionen att vara en föregångare på skolans alla områden. Sedan starten 1994 har köerna till stiftelsens skolor varit långa. En av skolorna finns redan idag i Sundbyberg i tillfälliga lokaler, i väntan på de nya som nu färdigställs. Och nu väntar man på godkännande från Skolinspektionen för att högstadiet ska få sällskap av ett gymnasium.

– Att stiftelsen väljer att etablera sig hos oss i Sundbyberg är positivt för hela staden, säger Mikael T Eriksson, kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg. Både Sundbyberg och Stockholm i övrigt har ett mycket stort behov av fler gymnasieplatser och nu kommer vi att kunna erbjuda tusen skolungdomar plats här hos oss. Det är våra barn och unga är vår framtid och det är utbildning som lägger grunden. Skolan kommer också att bidra till en än mer attraktiv och levande stadsmiljö i Sundbyberg, säger Eriksson vidare.

– Vi ser många synergier i att etablera högstadium och gymnasium på samma adress, säger Louise Westerberg, en av grundarna av Stiftelsen Viktor Rydberg. Vi kommer att kunna samnyttja funktioner som kök, matsal, hörsal, studiehall och bibliotek. Även när det gäller lärare, administrativ personal och övriga resurser ser vi hur vi kommer att kunna optimera tjänsterna mer än vad som är möjligt på en skola som spänner över färre årskurser, berättar Louise Westerberg.

Skandia Fastigheter finns sedan länge i Sundbyberg i bland annat Fabriksparken – en grön och blandad del av stan med arbetsplatser, mataffär och fik. Nu utvecklas stadsdelen ytterligare med bland annat Viktor Rydbergs skola samt 450 nya bostäder, varav 150 står inflyttningsklara till 2019. Omedelbar närhet till tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg, bussar, tvärbana och cykelbanor leder hit.

Fler Nyheter från förstasidan

Ica till Sturegallerian

Ica Sturehallen tar plats i nedre Marmorhallen i centrala Stockholm.

Microsoft köper fastighet för 320 miljoner

Planerar stor satsning.

Nära köpa för 270 miljoner

Icke bindande avtal för tio fastigheter.

Matjätte köper restaurangkedja i Stockholm

Har i dag sex enheter om 4.959 km. Restaurangkonceptet efterfrågas av fastighetsägare. Vill växa i Sverige.

Brunswick säljer sin andel i Hemmaplan till Bonnier

Förvärvat i områden som som präglas av socioekonomiska utmaningar.

2023 års vinnare i Sweden Green Building Awards

10 vinnare utsedda.

Förvärvar med potential på Ekerö

Söker ytterligare nya affärsmöjligheter.

Granitors multikvarter i Malmö fylls och växer

Ny målgrupp för andra etappen. Se flera bilder.

Affär för 340 mkr – har varit med sedan Odd Molly

Nybyggd logistikfastighet byter ägare.

Hyllie Terrass: Foto: Viktor Holm

Skanska avyttrar Hyllie Terrass för 730 miljoner

Femte affären till nya bolaget. Summerar drygt 5 miljarder kronor.

Savills IM säljer logistikportfölj

En total uthyrningsbar area om 93.000 kvm. FV berättar om fastigheterna som ingår – bland annat en av Sveriges största.

Förvärvar tre från SBB

FV listar avyttringarna som summerar till 1,3 miljarder kronor.

Internationell matjätte öppnar i Mall of Scandinavia

Har ytterligare sju restauranger i Sverige på gång under 2023 och 2024.

Cibus rekryterar vd

Nya vd:n har bakgrund hos Vasakronan, Ica Fastigheter och Catella. Berättar för FV om nya jobbet.

Tillbaka till förstasidan