Skandia hyr ut hela 9.000 kvm i Sundbyberg

Stiftelsen Viktor Rydberg hyr 9.000 kvm lokaler av Skandia Fastigheter i Sundbyberg för sin nya högstadie- och gymnasieskola. Skolan ska öppna hösten 2019.

Platsen är  Fabriksparken, mitt i Sundbyberg. Skandia Fastigheter fortsätter i och med etableringen av Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie- och gymnasieskola sin satsning på samhällsfastigheter.

Skolan kommer att slå upp sina portar till en välbevarad tidstypisk industribyggnad med exteriöra och interiöra arkitekturhistoriska värden, som blir varsamt renoverad och omvandlad till effektiva undervisningslokaler. Det planeras att bli Sundbybergs största skola.

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor har varit verksam i 24 år och driver idag, utan vinstsyfte, tre gymnasieskolor och två högstadieskolor med ambitionen att vara en föregångare på skolans alla områden. Sedan starten 1994 har köerna till stiftelsens skolor varit långa. En av skolorna finns redan idag i Sundbyberg i tillfälliga lokaler, i väntan på de nya som nu färdigställs. Och nu väntar man på godkännande från Skolinspektionen för att högstadiet ska få sällskap av ett gymnasium.

– Att stiftelsen väljer att etablera sig hos oss i Sundbyberg är positivt för hela staden, säger Mikael T Eriksson, kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg. Både Sundbyberg och Stockholm i övrigt har ett mycket stort behov av fler gymnasieplatser och nu kommer vi att kunna erbjuda tusen skolungdomar plats här hos oss. Det är våra barn och unga är vår framtid och det är utbildning som lägger grunden. Skolan kommer också att bidra till en än mer attraktiv och levande stadsmiljö i Sundbyberg, säger Eriksson vidare.

– Vi ser många synergier i att etablera högstadium och gymnasium på samma adress, säger Louise Westerberg, en av grundarna av Stiftelsen Viktor Rydberg. Vi kommer att kunna samnyttja funktioner som kök, matsal, hörsal, studiehall och bibliotek. Även när det gäller lärare, administrativ personal och övriga resurser ser vi hur vi kommer att kunna optimera tjänsterna mer än vad som är möjligt på en skola som spänner över färre årskurser, berättar Louise Westerberg.

Skandia Fastigheter finns sedan länge i Sundbyberg i bland annat Fabriksparken – en grön och blandad del av stan med arbetsplatser, mataffär och fik. Nu utvecklas stadsdelen ytterligare med bland annat Viktor Rydbergs skola samt 450 nya bostäder, varav 150 står inflyttningsklara till 2019. Omedelbar närhet till tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg, bussar, tvärbana och cykelbanor leder hit.

Fler Nyheter från förstasidan

Dråpslag – kan tappa 33.000 kvm

En av landets största fastighetsägare kan tappa en stor hyresgäst. Kan bli aktuellt med försäljning.

Lokal prestigefastighet såld till nykomlingen

Når genom affären ett fastighetsvärde om cirka 660 mkr.

Norska Selvaag får första egna markanvisningen i Sverige

Britta Blaxhult berättar om bolagets planer.

Här är de fem nominerade till Årets lokalkonsult 2019

Namnen på årets fem toppkandidater.

Serneke får markanvisning om 40.000 kvm i Hagastaden

Går vidare med de stora planerna i JV:t. Nu finns även ett politiskt beslut.

Vann kampen om myndighet

Hyr 6.000 kvadrameter. Ska ha undersökt över 30 alternativ.

Topplista

Uppdaterad lista: Största uthyrningarna av kontor 2019

Se vilka fastighetsbolag som gjort de största kontorsuthyrningarna, och vilka som varit rådgivare.

Hyr ut hela 6.800 kvm i Sjöstan

Det är en av årets största kontorsuthyrningar i Stockholm.

Asiatisk köpare i Frösunda

Kontorsfastighet i Solna får ny ägare.

Intea redo bygga ny högskola om 30.000 kvm

Planerar för jättesatsning. Se flera bilder.

Köper bostadshus med vattenläge på Södermalm

Laddar för fler affärer. ”Redo att köpa för några miljarder”.

Klart: Nominerade till Årets affärsrådgivare 2019

Fem rådgivare har nominerats av juryn.

Castellum köper – och utmanar konkurrenterna

Utmanar så smått Klövern och Kungsleden.

FV avslöjar: Hög projektchef fått sparken direkt

Arbetade vid ett av de största fastighetsbolagen. ”Vi är sjukt besvikna”.

Tillbaka till förstasidan