Skandia hyr ut 5 500 kvm till länsstyrelsen

Fyller upp hus i centrala Malmö som köpts från Stordalen. Skandia Fastigheter förvärvade nyligen kontorsfastigheten Oscar 28 på Södergatan 5 i centrala Malmö från Stordalens bolag Home Properties (som i sin tur köpt fastigheten några månader tidigare i avsikt att förvandla byggnaden till hotell). Läs mer här och här.

Huset får nu en ny hyresgäst i Länsstyrelsen Skåne som hyr cirka 5.500 kvm. Inflytt sker hösten 2017. Sedan tidigare hyr Fitness 24Seven 1.000 kvm och 1.000 kvm butiksyta återstår nu att hyra ut.

– Nu ser vi fram emot att snart hitta rätt koncept för gatuplanet, som med stora exponeringsytor passar perfekt för en flaggskeppsbutik, eller möjligen två olika butiker, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef Malmö på Skandia Fastigheter.

Länsstyrelsen lämnar fastigheten Karin 11 som Wihlborgs förvärvade från Niam för ett år sedan.

Landshövding Margareta Pålsson:

– Vi har utrett lokalfrågan i två år eftersom vårt kontrakt löper ut nästa år. Det här blir ett nytt och spännande steg i Länsstyrelsens långa historia i Skåne. Läget är jättebra, mitt bland människorna på gågatan, ett stenkast från Residenset. Lokalerna är öppna och flexibla och ger oss en kreativ arbetsmiljö som stärker Länsstyrelsen Skåne som en modern myndighet.

För Skandia Fastigheter är det den andra stora uthyrningen på kort tid i Malmö. I maj hyrde bolaget ut 11.000 kvm till Arbetsförmedlingen i fastigheten Davida 16, vid gamla konserthuset (läs mer här).

Det är andra gången som Stordalens planerade hotell inte blir av. Efter att han backat ut planerna på Östergatan (läs mer här) inte blev av så planerade han revansch på Södergatan (läs mer här). Dock har norrmannen nyligen öppnat två stora hotell i Malmö, vid Malmö Live och i Hyllie.

Skandia Fastigheter arbetar med att fylla hotellytorna i projektet vid gamla konserthuset och för samtal med flera operatörer. Där lämnade en av Stordalens kedjor (läs mer här) – återstår att se om det blir comeback där.

Fastighetsvärlden Idag 2016-06-08

Missa inte! Bostadsdagen Öresund: Ny vår för bostäder

Torsdag den 4 juni, Malmö Börshus, Malmö.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Känd aktieanalytiker till JLL

”Han är en topprankad analytiker som fått många fina utmärkelser”.

SBB säljer för halv miljard

Bostadsfastigheter i tre kommuner ingår i affären.

Tillbaka till förstasidan