Fastigheten på Sveavägen 20.

Skandia hyr ut 4.500 kvm till Knowit på Sveavägen 20

Knowit hyr 4.500 kvm av Skandia Fastigheter när fastigheten Putten 16 på Sveavägen 20 uppgraderas. Knowit flyttar från Klarabergsgatan 60, en fastighet som ägs av Hufvudstaden.

Enligt Fastighetsvärldens statistik är det årets hittills största kontorsuthyrning i landet och den fjärde största i Stockholms CBD. Se hela Topplistan.

Knowit, som erbjuder innovativa digitala lösningar, växte i och med förvärvet av bolaget Cybercom till cirka 3 800 medarbetare, och för de 800 som är baserade i Stockholm blev det dags att hitta lokaler anpassade för ett riktigt powerhouse. För en modern verksamhet i ständig utveckling är hållbarhet, flexibilitet, läge och attraktivitet några av de viktigaste aspekterna när den framtida arbetsplatsen ska skapas.

– För oss på Knowit är läget med närhet till kommunikationer samt möjligheterna att anpassa kontorsytor utifrån nya behov en väsentlig anledning till att vi valde fastigheten på Sveavägen. Att byggnaden är miljöcertifierad var också en viktig faktor i beslutsprocessen. Vi ser fram emot att flytta in i en modern miljö som är attraktiv för våra medarbetare och som skapar förutsättningar för samarbete och affärsskapande som utvecklar oss vidare, säger Bertil Nordlund, projektansvarig på Knowit.

Knowit lämnar därmed lokalerna i fastigheten Orgelpipan 7 på Klarabergsgatan 60 som ägs av Hufvudstaden. FV har tidigare berättat om att Hufvudstaden har stora projektmöjligheter för den fastigheten.

Skandia Fastigheter fyller därmed snabbt upp fastigheten på Sveravägen efter att den stora hyresgästen Grant Thornton valt att flytta till Axfasts fastighet på Kungsgatan 57.

Fastigheten Putten 16 på Sveavägen 20, som bland annat är känd för Stockholm citys enda Mio-varuhus, SATS träningsanläggning och att nedre planen utgörs av Hötorgets t-banestation, står inför en uppgradering, där image, funktionalitet och service står i fokus.

– Vi satsar stort på våra bästa lägen just nu. Dagens hyresgäster vill ha ett anpassningsbart kontor som bidrar till deras image och där medarbetarna vill vara. Sveavägen 20 är ett bra exempel, där vi bland annat kommer att aktivera entréplanen med såväl ett coworking-koncept som hyresgästgemensamma arbets- och loungeytor samt andra former av service. Vi är självklart stolta över att ett framtidsbolag som Knowit valt att vara med på den här resan, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Se flera stora kontorsuthyrningar i närområdet på FV Affärskarta.

Knowit flyttar till fastigheten Putten 16 på Sveavägen. I butikslokalerna finns bland annat Mio som hyresgäst. Foto: Skandia Fastigheter.
Fastigheten på Klarabergsgatan 60 ägs av Hufvudstaden. Knowit lämnar och Hufvudstaden laddar för projekt.
Ny fasad och påbyggnation av två indragna kontorsvåningar. Så ser Hufvudstadens planer ut. Här vy från Klarabergsgatan.

Fler Nyheter från förstasidan

Emilshus går till sängs för 422 mkr – med Ikea på köpet

Niam avyttrar 75.000 kvm lokaler.

SOJ: ”Priset är sekundärt”

Sven-Olof Johansson om den omtalade kontorsoron: ”Vi fortsätter se toppnoteringar i priserna för fastigheter och i synnerhet kontorsfastigheter i Stockholm”.

Så blir hyran i ”nya” Rosenbad

Nu är ett nytt hyresavtal klart. FV berättar detaljerna. Men högst oklart vem som kommer att flytta in.

Elbristen het fråga på Bostadsdagen Göteborg

”10.000 jobb på spel”.

Trafikverket hyr i nytt projekt

Tidigare hyrt ut till hotell i det centrala projektet.

Adam & Albin öppnar sin största någonsin – hos AL

Läs om den nya satsningen och se på en flygbild var den nya satsningen hamnar. 13 meters takhöjd.

Eva Hamilton lämnar Fastator

Slutar efter drygt ett år. Styrelseordförande Björn Rosengren motiverar för Fastighetsvärlden.

De skapar Novier – ny stor fastighetsrådgivare

Bolagen går samman och får 100 anställda och breddar därigenom sin rådgivningskompetens till flera områden.

Dubblar på Kungsgatan – hyr ytterligare 2.000 kvm

Segmentet ökar explosionsartat efter sommaren.

Börskandidat gör nytt större förvärv

Köper för 600 miljoner kronor kort efter förvärvet för 500 miljoner.

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Hyr ut hela 6.000 kvm kontorslokaler

Bygger om tidigare handelslokaler till moderna kontorsytor.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Tillbaka till förstasidan