Signum köper i Mariefred och säljer i Eskilstuna

Signum har den senaste tiden vuxit kraftigt sett till både byggrättsförvärv och nyrekryteringar. Nu tas ett strategiskt beslut att bredda till fler geografiska områden med ett fortsatt fokus på småhus. Som en del av planerna säljs en större byggrätt för boenden i flerbostadshus i Eskilstuna till Magnolia Bostad, samtidigt som man förvärvar byggrätter om 3.300 kvm BTA i Mariefred.

Med siktet inställt på börsnotering 2025 befinner sig bostadsutvecklaren Signum alltjämt i en expansiv fas. Sedan lanseringen 2014 har de snabbt blivit en betydande aktör i Mälardalen, samtidigt som man på senare tid rekryterat personal direkt från JM, Riksbyggen och Oscar Properties. Nu tas ett strategiskt beslut om att bredda till fler geografiska marknader med ett fortsatt fokus på småhus. Som ett steg i denna strategi avyttras nu en byggrätt avsedd för flerbostadshus på ca 16000 BTA i Eskilstuna, beläget intill deras tidigare projekt Stenby Ängar och Stenby Park.

– Vi har varit koncentrerade i Eskilstuna under en lång tid nu, och byggt sammanlagt sju etapper av småhus. Nu vill vi bredda vårt erbjudande och fokusera på fler marknader. För oss är det viktigt att alltid se oss omkring och utvärdera vad som finns i vår portfölj – och när det passar bättre att avyttra till en annan aktör så ska vi göra det. Vi ser stor potential i Magnolia Bostads planer i relation till våra närliggande områden Stenby Park och Stenby Ängar, säger Johan Ekman, CIO på Signum.

Utifrån de förvärvade byggrätterna planerar Magnolia Bostad att bygga cirka 200 lägenheter i flerfamiljshus upp till sex våningar högt. Området, som har sett en stadig befolkningstillväxt, är beläget tre kilometer från centrala Eskilstuna och ligger precis intill Kronskogens populära rekreationsområde.

– Vi ser fram emot att kunna utöka vår närvaro i Eskilstuna. Vi har följt försäljningssuccén med Stenby Park och Stenby Ängar och tror att möjligheten till ett boende i lägenhet blir ett attraktivt tillskott till området, säger Magnus Ericsson, Regionchef Mitt på Magnolia.

Samtidigt som Magnolia tar vid i Eskilstuna, förvärvar Signum byggrätter om 27 radhus i Mariefred, i vattennära läge ett stenkast från centrum. Projektet har beräknad säljstart under sommaren och byggstart till hösten 2022. Där är säljaren hemlig.

Missa inte! Cash is King

Den 30 november är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Cash is King. Det äger rum på Grand Hotel i Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Nära sälja på Vasagatan

Fastigheten inköptes för så lite som 8 miljoner kronor 1984.

Pangea: Mörka utsikter för fastighetssektorn

”I pågående transaktioner ser vi att de flesta köpare har sänkt sina bud med 10-20 procent, men värderingarna har ännu inte justerats”.

Saftigt minus – men M2 fick utrymme att amortera

Betydande förlust på avyttringen av aktier i Castellum.

Bilder: Så kan AL bygga ut Söderhallarna

Så kan Medborgarplatsen utvecklas framöver.

Fabege på knock med The Mauler

Hyr ut 2.400 kvm för större satsning.

16 nya butiker till Arlanda

Utbyggnad med 11.000 kvm. FV listar butikerna som öppnar i nya Marknadsplatsen.

Lättnadsrally timmen efter räntebeskedet

Kurserna för flera fastighetsbolag drog iväg rejält efter att Riksbanken lämnat sitt nya besked om styrräntans nivå. Vad hade man fruktat egentligen?

Riksbanken höjer räntan med 0,75

Många fastighetsägare nervösa. Riksbanken ger prognos för i början av 2023.

Skiften i toppen hos Vasakronan i Stockholm

Två nya toppositioner utsedda.

Skanska säljer för 600 mkr till sitt egna nya bolag

60.000 kr/kvm för nyutvecklad kontorsfastighet i centralt läge.

NREP in i Tyskland

Fokus på bostäder och logistik. Läs om det första förvärvet.

Sjunkande priser i markanvisningar

Senaste statistiken. Dessutom blir det vanligare att investerare drar sig ur markanvisningsavtal.

Affärsanalys

Lyfter av projekt i närområdet

Per Wieslander och Philip Wikén vid Svefa analyserar en affär med en större kontorsfastighet i Malmö.

Kilenkrysset i iskallt förvärv av 30.000 kvm

Förvärvar tre fastigheter i iskallt segment som blir allt hetare.

Tillbaka till förstasidan