Från vänster: Erik Thomaeus, Steven Flannery, Martin Davison, Paul Thornton och David Österström.

SIBS växer internationellt – ska bygga i Storbritannien och på Irland

SIBS och den brittiska fastighetsutvecklaren Donard Living Ltd ingår ett intentionsavtal för att med SIBS ConstructionTech-koncept tillsammans bygga cirka 1.000 hyreslägenheter per år på de brittiska öarna. De första byggnationerna är redan under projektering och det första spadtaget planeras till första halvåret 2023.

Genom ett byggsystem grundat på ConstructionTech, där ett egenutvecklat system för automatiserad projektering integreras med industriell produktion i fabrik, har SIBS sedan 2016 bidragit till kortare byggtider och mer prisvärda bostäder på den svenska marknaden. Efter att ha utvecklat och etablerat sitt koncept i Sverige är SIBS strategiska fokus att ta byggsystemet till fler marknader. Som första steg på denna internationella expansion har bolaget ingått intentionsavtal med den brittiska bostadsutvecklaren Donard Living för att använda det skalbara byggsystemet på de brittiska och irländska marknaderna.

”Vi är väldigt glada över att få möjligheten att samarbeta med Donard Living. Genom att kombinera Donards Livings erfarenhet och kunnande om de här marknaderna med vårt koncept för snabbt och högkvalitativt byggande, kommer vi tillsammans att kunna tillgängliggöra vackra, energieffektiva och prisvärda hem för fler i Storbritannien och på Irland”, säger Erik Thomaeus, vd för SIBS.

“Vi har en stark pipeline av bostadsutvecklingsprojekt där vi vill leverera prisvärda hem i stor skala och på ett hållbart sätt. Samarbetet med SIBS kompletterar i hög grad Donard Livings erfarenhet av att identifiera, förvärva och finansiera bostadsutvecklingsprojekt i Storbritannien och på Irland. I vårt joint venture för vi våra respektive styrkor samman för att leverera över 1 000 lägenheter årligen”, säger Steven Flannery, vd för Donard Living.

SIBS och Donard har för avsikt att genom ett joint venture bygga 1 000 lägenheter per år i Storbritannien och på Irland. De första projekten är under projektering och första spadtag planeras till första halvåret 2023. Samtliga bostäder kommer att byggas med SIBS system, som täcker hela projektledet från automatiserad projektering till industriell produktion och färdigställande på plats, och ska ägas gemensamt. Samarbetet kommer att bli SIBS första internationella affär där man gemensamt bygger och äger bostäder tillsammans med en partner på en internationell marknad.

”Samarbeten med internationella partners som delar vår ambition att forma morgondagens bostadsmarknad kommer att vara en nyckel för en fortsatt snabb utveckling. Vi har framgångsrikt etablerat vårt system på den svenska marknaden, med Slättö Förvaltning som financing partner. Nu vill vi skala upp det internationellt, med Donard som financing partner på de brittiska och irländska marknaderna”, avslutar Erik Thomaeus.

Fler Nyheter från förstasidan

Förvärvar med potential på Ekerö

Söker ytterligare nya affärsmöjligheter.

Granitors multikvarter i Malmö fylls och växer

Ny målgrupp för andra etappen. Se flera bilder.

Logistea förvärvar för 340 miljoner i Kalmar

Nybyggd logistikfastighet byter ägare.

Topplista

50 Mäktigaste 2023

För 18:e året har Fastighetsvärlden låtit fastighets- och byggbranschen rösta fram vem som anses Mäktigast. Nya placeringar publiceras dagligen klockan 11.11!

Savills IM säljer logistikportfölj

En total uthyrningsbar area om 93.000 kvm. FV berättar om fastigheterna som ingår – bland annat en av Sveriges största.

Förvärvar tre från SBB

FV listar avyttringarna som summerar till 1,3 miljarder kronor.

Internationell matjätte öppnar i Mall of Scandinavia

Har ytterligare sju restauranger i Sverige på gång under 2023 och 2024.

Cibus rekryterar vd

Nya vd:n har bakgrund hos Vasakronan, Ica Fastigheter och Catella. Berättar för FV om nya jobbet.

Sex gör upp om Mäktigast 2023

Två tidigare toppnamn är borta.

Så blir storförsäljningen

FV berättar om processen.De mest kända fastigheterna Ytan Kommunerna Hela fastighetslistan Buddatumet.

Nybyggd kontorsfastighet byter ägare för 420 miljoner

Fastighet i hett utvecklingsområde. Priset är 56.500 kr/kvm och direktavkastningen bedöms till 5,6 procent.

Namnbytet: Ledningen för nya 42-miljardersbolaget

Läs vad bolaget innehåller, om strategin och ledningsgruppen.

Ingår avtal om högt kontorshus på halvö

46.000 kvm kontor planeras av Alecta och Elof Hansson.

Tillbaka till förstasidan