SIBS får stor order kring jätteprojekt i Saudiarabien

SIBS får en stor order i Saudiarabien. Det svenska bolaget ska leverera 2.174 bostäder till Neom, det jättelika stadsutvecklingsprojektet i nordvästra delen av landet där en ny miljonstad ska byggas från grunden.

Annons

SIBS har tecknat ett kontrakt som omfattar 2.174 bostäder fördelade på 35 byggnader, avsedda för dem som arbetar med planering, konstruktion och konstruktion av Neom. Placeringen av projektet är i det primära personalboendet och kontorsklustret i Neom, som ligger invid Röda Havet. SIBS kommer att leverera nyckelfärdiga byggnader från färdig bottenplatta och uppåt. Hela projektet kommer att levereras och driftsättas senast tredje kvartalet 2024.

Byggnaderna består av en- och tvårumslägenheter utrustade med designade kök, badrum och balkonger till varje lägenhet samt solpaneler på taken.

Byggnaderna är detaljanpassade för att följa Neoms föreskrifter och är designade för framtida flytt om det behövs någon annanstans i takt med att Neom-projektet fortskrider i andra regioner.

– Vi är mycket stolta över att ha tilldelats detta kontrakt och också glada över att vara en del av utvecklingen av Neom. Vår stora kapacitet och förmåga att anpassa system och produktion till olika regler, klimat och behov har alla varit avgörande i processen. Att SIBS valts ut som leverantör till Neon är en tydlig bekräftelse på att vi har den kompetens och leveransstyrka som få i världen kan matcha.Vi ser fram emot att bidra till utvecklingen av Neom som ett internationellt nav för bland annat saker, innovation, affärer och hållbar utveckling, säger Erik Thomaeus, vd för SIBS.

Ungefär en miljon invånare förväntas bo på det drygt 25.500 kvadratkilometer stora området som ska bli Neon, där kontor, bostäder och industri ska ligga bredvid varandra.

SIBS grundades 2016 och är en global storspelare av modulbostäder. Bland grundarna och delägarna finns Johan Karlsson (17,3% via Neptunia Invest AB), Jonas Ramstedt (15,8% via Landera AB och 12,1% via Ramstedt Gruppen AB), Pär Thomaeus och Erik Thomaeus (25,1% tillsammans via bolaget Industrium och 8,5% via bolaget Exoro Capital AB). 21,2% procent ägs av andra ägare. Styrelseordförande är Michael Wolf.

I projektpipen har bolaget bland annat även 495 modulbostäder utanför London som inleds i år. SIBS uppger att man har en kapacitet att producera 6.000 modulbostäder per år. Bolaget har sina båda produktionsanläggningar i Penang i norra Malaysia. Som dotterbolag till SIBS finns även exempelvis Sveaviken som producerar vanliga flerfamiljshus som man även kan äga långsiktigt.

SIBS står för Scandinavian Industrialized Building System.

Fler Nyheter från förstasidan

Catena säljer för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

JM: Fler sålda och byggstartade

Upp 235 procent i Stockholmsområdet. Läs om övriga marknader.

Slättö delköper studentportfölj från K2A värderad till 3,1 mdr

Affären innebär en tydlig förstärkning av K2A:s nyckeltal.

Nu påbörjas bygget av ett nytt stationshus i Göteborg

Totalytan är 15.000 kvm, där takhöjden i stationshallen blir 8 meter. Av lokalytan blir drygt hälften kontor.

Projekt

Prestigeprojekt vid lyxigt vattenläge

Höjderna har fått sänkas, men nu är JM på gång med det första av totalt fyra kvarter precis utanför innerstaden.

FV Quiz

FV Quiz: Krisande bolagen?

Vad kan du om bolagen som hamnat i problem?

Tillbaka till förstasidan