Thomas Holm och Lennart Sten, vice vd respektive vd vid Svenska Handelsfastigheter.

SHF hyr ut hela 16.700 kvm till EKO Stormarknad

Svenska Handelsfastigheter (SHF) har tecknat hyresavtal med handelshuset Bergendahls avseende två EKO Stormarknader, i Uppsala respektive Skövde. Hyreskontrakten summerar hela 16.700 kvm.

Eko Stormarknads butiker:

  • Kristianstad
  • Malmö
  • Borås
  • Kalmar
  • Västerås
  • Örebro
  • Sundsvall
  • Norrköping
  • Uppsala (2021)
  • Skövde (2021)
Visa faktaruta

Stormarknaderna kommer att ligga på handelsplatsen Bolandcity i södra Uppsala respektive Stallsikens handelsområde norr om centrala Skövde. Planerad invigning av båda enheter är senhösten 2021.

– Vi är glada att Bergendahls väljer oss för sin etablering på dessa båda marknader. EKO Stormarknad under ledning av vd Ted Berggren duktiga aktörer på marknaden. Att vi skrivit långa hyresavtal och får utveckla handelsplatser tillsammans med ledande detaljister visar på den styrka vi byggt i organisationen, säger Thomas Holm, vice vd på Svenska Handelsfastigheter.

I Uppsala omfattar den nya EKO-stormarknaden 8.500 kvm. Enligt Fastighetsvärldens kännedom tar EKO Stormarknad över stora ytor i gallerian Bolandcity där det tidigare har funnits mycket mode, men bland annat H&M har lämnat. Svenska Handelsfastigheter köpte fastigheten våren 2019, läs mer här. Bolaget har sedan dess gjort flera uthyrningar.

– Det är genom ett riktigt bra samarbete med Bergendahls vi nu kan skapa det ledande handelsområdet i Uppsala. Vi ser det som positivt för kunderna att en av de ledande matbutikerna i Uppsala får en EKO Stormarknad som granne, säger Malin Noren, förvaltare för handelsplatsen Bolandcity.

Vid Stallsiken i Skövde uppför Svenska Handelsfastigheter en fastighet om 8.200 kvm. Arbetet är i full gång och byggnaden kommer att bli certifierad enligt Miljöbyggnad Silver när den står klar.

– Vi är stolta över att kunna hjälpa Bergendahls expandera EKO-konceptet till Skövde. Processen för att få alla förutsättningar på plats har fungerat väl och inte minst samarbetet med Skövde kommun, säger Benny Andersson, Regionchef Syd vid Svenska Handelsfastigheter.

– Vi letar stora och bra lägen till våra Stormarknader på cirka 8.000 kvm vilket inte är det lättaste. Vi har haft kontakt med Svenska Handelsfastigheter under en period och det känns som om våra företag trivs tillsammans. Det gäller både affärsmässigt och personligt och därför är det extra roligt när de nu ordnat så att vi kan köra en dubbel öppning nästa höst vilket är helt unikt för oss, säger Ted Berggren, VD för EKO Stormarknader.

Byggnationerna av EKO-stormarknaderna innebär att samarbetet stärks ytterligare med Bergendahls som sammanlagt kommer att hyra nio butikslokaler, inklusive sju CityGross-livsmedelsbutiker av Svenska Handelsfastigheter, läs mer här.

I Stallsiken, intill EKO, har Svenska Handelsfastigheter ytterligare en byggrätt för livsmedel om ca 2.500 kvm. En dialog med potentiella livsmedelshyresgäster pågår, uppger SHF.

Fler Nyheter från förstasidan

Börsdebutanten Stenhus förvärvar för 175 mkr

Förvärvar tre fastigheter om totalt 40.000 kvm.

SBB:s sex nya lockelser i budkriget mot Castellum

Dragkampen om ”norska Vasakronan” fortsätter. Samtidigt öppnar Entras styrelse för att åter granska SBB:s bud.

Topplista

15 största ägarna av samhällsfastigheter

Från att tidigare ha varit en strikt offentlig angelägenhet är ägandet av samhällsfastigheter i dag betydligt mer diversifierat. FV listar de 15 största.

Ilija Batljan besviken – men fortfarande hoppfull

Näringsministern kommenterar affären.

Kontringen: Castellum med bud på 50-miljardersbolag

Kontrar på SBB:s tidigare bud – och höjer sitt eget. Har redan gjort klart med köp från näst största ägaren. Läs mer om budet och bolaget man jagar.

Fastigheter åter heta på börsen

Efter kaos och djupdykning i mars har sektorn gått plus 50%.

Serneke avslöjade partner för Karlatornet – stoppades

Ola Serneke svarade på frågor på en studentmässa. Följden blev att aktien handelsstoppades.

Så vill utmanaren Obos bli etta – tempot dubblas

Daniel Kjørberg Siraj och Sofia Ljungdahl berättar om det norska bolagets planer i Sverige.

FV-gallup: Hela 80 procent vill jobba mer hemifrån

”Ett gravt underbetyg”.

Säljer hög vakans till Blackstone för 610 miljoner

Avyttrar i fyra städer. Storköparen fortsätter investera.

Investerare letar pärlor i simbassänger

Flera bolag intresserade när nya badhus ska byggas.

Han blir ny vd för Bonava

Värvas från byggbranschen. Läs nya vd:ns kommentarer.

”Foppa” har sålt vackra Handelsbankshuset

Den tidigare hockeystjärnan har avyttrat centralt belägen fastighet.

Uppgift: Två svenska bolag i huggsexa med SBB

Kamp om 50-miljardersbolaget. Flera svenska bolag kan vara inblandade. Läs kommentarer från vd:arna.

Tillbaka till förstasidan