Thomas Holm och Lennart Sten, vice vd respektive vd vid Svenska Handelsfastigheter.

SHF hyr ut hela 16.700 kvm till EKO Stormarknad

Svenska Handelsfastigheter (SHF) har tecknat hyresavtal med handelshuset Bergendahls avseende två EKO Stormarknader, i Uppsala respektive Skövde. Hyreskontrakten summerar hela 16.700 kvm.

Eko Stormarknads butiker:

  • Kristianstad
  • Malmö
  • Borås
  • Kalmar
  • Västerås
  • Örebro
  • Sundsvall
  • Norrköping
  • Uppsala (2021)
  • Skövde (2021)
Visa faktaruta

Stormarknaderna kommer att ligga på handelsplatsen Bolandcity i södra Uppsala respektive Stallsikens handelsområde norr om centrala Skövde. Planerad invigning av båda enheter är senhösten 2021.

– Vi är glada att Bergendahls väljer oss för sin etablering på dessa båda marknader. EKO Stormarknad under ledning av vd Ted Berggren duktiga aktörer på marknaden. Att vi skrivit långa hyresavtal och får utveckla handelsplatser tillsammans med ledande detaljister visar på den styrka vi byggt i organisationen, säger Thomas Holm, vice vd på Svenska Handelsfastigheter.

I Uppsala omfattar den nya EKO-stormarknaden 8.500 kvm. Enligt Fastighetsvärldens kännedom tar EKO Stormarknad över stora ytor i gallerian Bolandcity där det tidigare har funnits mycket mode, men bland annat H&M har lämnat. Svenska Handelsfastigheter köpte fastigheten våren 2019, läs mer här. Bolaget har sedan dess gjort flera uthyrningar.

– Det är genom ett riktigt bra samarbete med Bergendahls vi nu kan skapa det ledande handelsområdet i Uppsala. Vi ser det som positivt för kunderna att en av de ledande matbutikerna i Uppsala får en EKO Stormarknad som granne, säger Malin Noren, förvaltare för handelsplatsen Bolandcity.

Vid Stallsiken i Skövde uppför Svenska Handelsfastigheter en fastighet om 8.200 kvm. Arbetet är i full gång och byggnaden kommer att bli certifierad enligt Miljöbyggnad Silver när den står klar.

– Vi är stolta över att kunna hjälpa Bergendahls expandera EKO-konceptet till Skövde. Processen för att få alla förutsättningar på plats har fungerat väl och inte minst samarbetet med Skövde kommun, säger Benny Andersson, Regionchef Syd vid Svenska Handelsfastigheter.

– Vi letar stora och bra lägen till våra Stormarknader på cirka 8.000 kvm vilket inte är det lättaste. Vi har haft kontakt med Svenska Handelsfastigheter under en period och det känns som om våra företag trivs tillsammans. Det gäller både affärsmässigt och personligt och därför är det extra roligt när de nu ordnat så att vi kan köra en dubbel öppning nästa höst vilket är helt unikt för oss, säger Ted Berggren, VD för EKO Stormarknader.

Byggnationerna av EKO-stormarknaderna innebär att samarbetet stärks ytterligare med Bergendahls som sammanlagt kommer att hyra nio butikslokaler, inklusive sju CityGross-livsmedelsbutiker av Svenska Handelsfastigheter, läs mer här.

I Stallsiken, intill EKO, har Svenska Handelsfastigheter ytterligare en byggrätt för livsmedel om ca 2.500 kvm. En dialog med potentiella livsmedelshyresgäster pågår, uppger SHF.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2022

Den 5 oktober är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2022. Det äger rum på Grand Hotel i Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Redo sälja i Gamla stan

Välkänd fastighet från 1600-talet till salu.

”Avkastningskraven för kontor oförändrade”

Colliers släpper ny rapport. ”Vi ser framför oss att transaktionsaktiviteten tar fart mot slutet av året eller början av nästa år.”

Botrygg inför räntegaranti för bostadsrättsköpare

”Medan många av branschens största aktörer låter föreningarna ta räntesmällen…”

Prisrekord att vänta vid affär nära Stureplan

FV avslöjar att en historisk affär i Gyllene Triangeln kan vänta.

Vill sälja stora delar av centrum

Totalt 12.500 kvm lokaler och bostäder ingår i paketet.

Lekander lämnar SBB-toppen

Krister Karlsson tar över uppgiften.

Karlatornet nu högst i Sverige – Turning torso tvåa

FV har besökt höghuset. 80 procent av lägenheterna är sålda. Se nya bilder.

Siktar på premiärköp i Sverige

Vi är just nu i kontakt med mäklare om några större kontorsfastigheter i Stockholm.”

Mats Gabrielsson: ”Litade på Oscar”

Tredje rättegångsdagen avslutad. Mer än 500 miljoner kronor står på spel.

Bilder: Hufvudstadens miljardprojekt i väst

Leif Mannerström berättar anekdoter. Ska bli Göteborgs hjärta.

Snabbväxande Hydda i nytt köp – två stora blir delägare

Det finns en uttalad plan att söka sig till börsen inom några få år.

Köper för en kvarts miljard

Åtta fastigheter om nästan 20.000 kvm lokaler.

Kvartett satsar på 100.000 kvm nytt i Karlstad

Mesta svenska mästarna i SHL-hockey med bakom satsningen.

Oscar Engelbert: ”Vi hade finansieringen klar”

Berättar om de fyra aktörer som fanns redo att ta drömprojektet i mål.

Tillbaka till förstasidan