SHF hyr ut blixtsnabbt efter köp från Ikea

Svenska Handelsfastigheter gör åter en blixtsnabb uthyrning efter att förvärvat tomställda lokaler. I Linköping hyr bolaget ut 3.800 kvm till Willys i en fastighet som som nyligen köpts från Ingka Centers och som stått tom sedan Toys R Us och Elgiganten lämnat.

Fastighetsvärlden berättade i början av maj om Svenska Handelsfastigheter (SHF) köp i handelsområdet Tornby i Linköping. Bolaget köpte då två fastigheter om totalt 18.350 kvm och en vakansgrad om 40 procent för ett pris som FV bedömde till cirka 350 miljoner kronor, läs mer här.

Tillträde av fastigheten ägde rum i början av juni och nu har SHF redan fyllt upp stora delar av ytorna. Det handlar om ytor som Elgiganten lämnade 2012 och Toys R Us för två år sedan.

Svenska Handelsfastigheter har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Willys avseende en butik i Tornby handelsområde i norra Linköping. Avtalet gäller cirka 3.800 kvm med beräknad öppning under det andra halvåret 2021.

Till övriga hyresgäster i fastigheten hör Skopunkten och Care of Beds. Hyresgästanpassningarna kommer att påbörjas så snart som möjligt. Efter etableringen av Willys är fastigheten fullt uthyrd.

– Jag är väldigt glad att Willys valt oss och jag ser fram emot att få välkomna dem till våra lokaler. Tornby handelsområde är attraktivt vilket denna uthyrning är ett bevis på, säger Jöran Rydberg, affärsutvecklare på Svenska Handelsfastigheter. Vi ser goda möjligheter till fortsatt värdeskapande genom aktiv förvaltning i de två fastigheter som vi nyligen förvärvade i Tornby.

Genom etableringen i Tornby stärks samarbetet med Axfood och dess koncept Willys, som är hyresgäst hos Svenska Handelsfastigheter på ytterligare nio orter. Svenska Handelsfastigheter finns i drygt 60 kommuner över hela landet.

Tornby är ett väletablerat handelsområde med över 5 miljoner besökare per år.

Willys finns redan inom området och flyttar nu till större lokaler, som alltså ligger nära Ikea. 3.800 kvm innebär en ordentlig ökning för Willys jämfört med nuvarande butik, som ligger inne i gallerian i Tornby – som fortfarande ägs av Ingka Centers.

SHF har flera gånger tidigare snabbt hyrt ut nyinköpta och tomställda fastigheter. I början av året hyrde bolaget ut nyinköpta lokaler i Boländerna i Uppsala som stått tomma sedan Onoffs konkurs 2011. Då hade bolaget förvärvat från Castellum, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

Brottsmisstänkt lämnar Balder direkt

Framhåller flera anledningar. Har kommit överens med Erik Selin.

Arctic köper av Magnolia

Här skulle kineserna dominerat… Men nu blir det något annat.

Huggsexa efter nya villkor

FV pekar ut favorit. 10.000–12.000 kvm på spel – besked inom kort.

Jackpot: Nytt bolag får Ikea-enhet som hyresgäst

Läs om vilka som står bakom det nya fastighetsbolaget. ”Vi kunde inte önskat oss en bättre hyresgäst”.

Stopner åter i vd-stolen

Läs lista över vilka som suttit längst i vd-stolen.

SBB köper för hela 4,3 mdr

Förvärvar 138 fastigheter i ett paket. Säljaren blir ägare i SBB.

Catella: Hög tro på starkt återhämtning i närtid

Experterna blickar in i framtiden.

Affär sprack i sista stund

Förändrade marknadsförutsättningar när tänkt affär i Stockholms CBD sprack.

Fått 50 förslag om nya lokaler

Välkänd myndighet överväger flytt. FV berättar om önskemålen.

Peter Norman om OP: ”Gäller att kavla upp ärmarna”

Oscar Properties styrelseordförande ger sin syn på bolaget, förvirringen, betalningsmissarna och vad som krävs inför framtiden.

Söker hela 17.500–25.000 kvm lokaler för stor satsning

Planerar för expansion i Stockholmsområdet. FV berättar om planerna och önskemålet. Är även redo att sälja fastighet i city.

Ikea köper för 1,4 miljarder i Paris – nära Louvren

Möbeljättens satsningen mot storstadcentrum fortsätter.

OP säljer med förlust – nära Oscars privata köp

Oscar Properties genomför ytterligare en försäljning.

Förvirrande: Jo – enhälligt om ansvarsfrihet i OP

Kort sammanfattning av årsstämman vid pressade bolaget Oscar Properties.

Tillbaka till förstasidan