Serena köper Jägersro Center om 27.000 kvm

Serena Properties har förvärvat Jägersro Center i Malmö. Säljer gör CBRE GI. Därmed hamnar fastigheten åter under ett ”Redito-bolag”.

Jägersro Center (fastigheten Hästdroskan 1) är en handelsplats omfattande 27.000 kvadratmeter uthyrbar area, varav lejonparten utgörs av handel.

CBRE var säljrådgivare i transaktionen.

Coop är största hyresgäst med drygt 40 procent av ytan. Näst största hyresgäst blir en välkänd handelsaktör som kommer öppna i början av 2022, följt av Stadium, Lindex och Systembolaget. Det finns vissa vakanser i fastigheten. Tillträdde har skett den 1 september.

CBRE Global Investors förvärvade fastigheten i början av 2017. Sålde då gjorde Trophi som har Tredje AP-fonden som storägare. Trophi hade i sin tur kommit över fastigheten i en större paketaffär med Starwood.

CBRE GI betalade 2017 drygt en halv miljard för fastigheten då.

Priset nu är hemligt, men Fastighetsvärlden bedömer köpeskillingen till en bra bit under en halv miljard, kanske drygt 400 miljoner kronor.

Bakom säljaren 2017 (Trophi) fanns Redito som nu även finns med på ett hörn bakom den nya köparen, Serena. Redito köper alltså åter fastigheten – men för andra partners och till ett bättre/lägre pris än vad man sålde den för för fyra år sedan.

Herde har av Serena fått förtroendet att förvalta fastigheten.

Serena har tidigare i år även förvärvat en portfölj om fem fastigheter i Finland med Rusta som enda hyresgäst på totalt drygt 20 000 kvadratmeter. Fastigheterna tillträddes i maj.

Bolaget har även tecknat avtal med en finsk fastighetsutvecklare om att förvärva en Tokmanni-fastighet under konstruktion samt option på att förvärva fem ytterligare fastigheter som är i byggnationsfas.

Totalt värde på samtliga fastigheter uppgår till cirka en miljard kronor.

– Serena är mycket nöjda över möjligheten att förvärva dessa fina fastigheter som passar perfekt in i Serenas bestånd och understryker vårt fokus på både Sverige och Finland. Jägersro Center har en spännande framtid framför sig, och Rustas starka expansion i Finland är imponerande att följa. Vi ser goda möjligheter att fortsätta utveckla handelsplatserna. Serena fortsätter arbetet att hitta fler intressanta förvärvsmöjligheter. säger Marc von Melen, vd Serena Properties.

Serena Properties är ett fastighetsbolag som investerar i handelsfastigheter i Norden. Bolaget äger och förvaltar en fastighetsportfölj bestående av 29 handelsfastigheter i Sverige och Finland. Serena Properties är ett joint venture mellan Balder (56 %), finska pensionsförsäkringsbolaget Varma (43 %) och investment managementbolaget Redito (1 %).

I Sverige äger Serena bland annat Västberga Handel, som tidigare var känd som San Remo-fastigheten, Moraberg Handelsplats, norr om Södertälje samt en handelsfastighet i Borås respektive Sundsvall samt en handelsfastighet i Ingelsta, Norrköping.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB-blankare har bränt sig

Ser ut att förlora mycket i kampen mot Batljans bolag.

Överväger sälja för hela 10 miljarder

FV berättar om beståndet. En av de allra mest kända fastigheterna ingår.

Bantar vid flytt till nybyggt

Nya tider, nytt beslut. Minskar kontorsytan med en tredjedel.

Realplay

Marknadsläget: Yielderna ska upp

Köpare och säljare står långt ifrån varandra. Yielden ska upp, men det finns samtidigt andra positiva tecken för fastigheter.

Vasakronan värvar från citykonkurrent

Blir ansvarig för 110.000 kvm i bästa lägena i Stockholm.

Gladsheim värvar duo

Redo för fortsatt tillväxtresa.

Hon blir ny vd vid Tilia

Tar över efter Håkan Engstam.

Ica säljer till Verdion

Projektinvestering på drygt en halv miljard väntar.

AL försöker sälja känt hus mitt i city

Nära Hötorget. Atrium Ljungberg bekräftar Fastighetsvärldens uppgifter.

Så blir Corems nya mitt i Stockholm

Projektet, efter det överraskande köpet, är snart i mål.

Grand blir större

Expanderar efter uppgörelse med Handelsbanken.

FV Quiz

FV-Quiz: Vad kan du om Gamla stan?

Vad kan du om den lilla och exklusiva stadsdelen?

Topplista

Största affärerna 2022

FV listar de största fastighetsaffärerna som ägt rum hittills i Sverige under 2022.

Colliers är i mål med förvärvet av Pangea

Arvius: ”Styrkan i sammanslagningen är enorm”.

Tillbaka till förstasidan