Serena köper Jägersro Center om 27.000 kvm

Serena Properties har förvärvat Jägersro Center i Malmö. Säljer gör CBRE GI. Därmed hamnar fastigheten åter under ett ”Redito-bolag”.

Jägersro Center (fastigheten Hästdroskan 1) är en handelsplats omfattande 27.000 kvadratmeter uthyrbar area, varav lejonparten utgörs av handel.

CBRE var säljrådgivare i transaktionen.

Coop är största hyresgäst med drygt 40 procent av ytan. Näst största hyresgäst blir en välkänd handelsaktör som kommer öppna i början av 2022, följt av Stadium, Lindex och Systembolaget. Det finns vissa vakanser i fastigheten. Tillträdde har skett den 1 september.

CBRE Global Investors förvärvade fastigheten i början av 2017. Sålde då gjorde Trophi som har Tredje AP-fonden som storägare. Trophi hade i sin tur kommit över fastigheten i en större paketaffär med Starwood.

CBRE GI betalade 2017 drygt en halv miljard för fastigheten då.

Priset nu är hemligt, men Fastighetsvärlden bedömer köpeskillingen till en bra bit under en halv miljard, kanske drygt 400 miljoner kronor.

Bakom säljaren 2017 (Trophi) fanns Redito som nu även finns med på ett hörn bakom den nya köparen, Serena. Redito köper alltså åter fastigheten – men för andra partners och till ett bättre/lägre pris än vad man sålde den för för fyra år sedan.

Herde har av Serena fått förtroendet att förvalta fastigheten.

Serena har tidigare i år även förvärvat en portfölj om fem fastigheter i Finland med Rusta som enda hyresgäst på totalt drygt 20 000 kvadratmeter. Fastigheterna tillträddes i maj.

Bolaget har även tecknat avtal med en finsk fastighetsutvecklare om att förvärva en Tokmanni-fastighet under konstruktion samt option på att förvärva fem ytterligare fastigheter som är i byggnationsfas.

Totalt värde på samtliga fastigheter uppgår till cirka en miljard kronor.

– Serena är mycket nöjda över möjligheten att förvärva dessa fina fastigheter som passar perfekt in i Serenas bestånd och understryker vårt fokus på både Sverige och Finland. Jägersro Center har en spännande framtid framför sig, och Rustas starka expansion i Finland är imponerande att följa. Vi ser goda möjligheter att fortsätta utveckla handelsplatserna. Serena fortsätter arbetet att hitta fler intressanta förvärvsmöjligheter. säger Marc von Melen, vd Serena Properties.

Serena Properties är ett fastighetsbolag som investerar i handelsfastigheter i Norden. Bolaget äger och förvaltar en fastighetsportfölj bestående av 29 handelsfastigheter i Sverige och Finland. Serena Properties är ett joint venture mellan Balder (56 %), finska pensionsförsäkringsbolaget Varma (43 %) och investment managementbolaget Redito (1 %).

I Sverige äger Serena bland annat Västberga Handel, som tidigare var känd som San Remo-fastigheten, Moraberg Handelsplats, norr om Södertälje samt en handelsfastighet i Borås respektive Sundsvall samt en handelsfastighet i Ingelsta, Norrköping.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Estea optimistiskt när synen är tudelad

Blivit en betydande aktör inom samhällsfastigheter.

Bilder: Nu flyttar centrala Kiruna

Invigningsfest i tre dagar.

Klart: Här är Biljana Pehrssons nya vd-jobb

Stor FV-intervju. √ Alla erbjudanden. √ Hög målsättning. √ Kommenterar Arnhult/Castellum. √ ”Bär med mig det resten av livet”.

KlaraBo hyr ut till polisen

Hyresvärdet uppgår till cirka 4,4 mkr.

Tillbaka till förstasidan