Serena köper Jägersro Center om 27.000 kvm

Serena Properties har förvärvat Jägersro Center i Malmö. Säljer gör CBRE GI. Därmed hamnar fastigheten åter under ett ”Redito-bolag”.

Annons

Jägersro Center (fastigheten Hästdroskan 1) är en handelsplats omfattande 27.000 kvadratmeter uthyrbar area, varav lejonparten utgörs av handel.

CBRE var säljrådgivare i transaktionen.

Coop är största hyresgäst med drygt 40 procent av ytan. Näst största hyresgäst blir en välkänd handelsaktör som kommer öppna i början av 2022, följt av Stadium, Lindex och Systembolaget. Det finns vissa vakanser i fastigheten. Tillträdde har skett den 1 september.

CBRE Global Investors förvärvade fastigheten i början av 2017. Sålde då gjorde Trophi som har Tredje AP-fonden som storägare. Trophi hade i sin tur kommit över fastigheten i en större paketaffär med Starwood.

CBRE GI betalade 2017 drygt en halv miljard för fastigheten då.

Priset nu är hemligt, men Fastighetsvärlden bedömer köpeskillingen till en bra bit under en halv miljard, kanske drygt 400 miljoner kronor.

Bakom säljaren 2017 (Trophi) fanns Redito som nu även finns med på ett hörn bakom den nya köparen, Serena. Redito köper alltså åter fastigheten – men för andra partners och till ett bättre/lägre pris än vad man sålde den för för fyra år sedan.

Herde har av Serena fått förtroendet att förvalta fastigheten.

Serena har tidigare i år även förvärvat en portfölj om fem fastigheter i Finland med Rusta som enda hyresgäst på totalt drygt 20 000 kvadratmeter. Fastigheterna tillträddes i maj.

Bolaget har även tecknat avtal med en finsk fastighetsutvecklare om att förvärva en Tokmanni-fastighet under konstruktion samt option på att förvärva fem ytterligare fastigheter som är i byggnationsfas.

Totalt värde på samtliga fastigheter uppgår till cirka en miljard kronor.

– Serena är mycket nöjda över möjligheten att förvärva dessa fina fastigheter som passar perfekt in i Serenas bestånd och understryker vårt fokus på både Sverige och Finland. Jägersro Center har en spännande framtid framför sig, och Rustas starka expansion i Finland är imponerande att följa. Vi ser goda möjligheter att fortsätta utveckla handelsplatserna. Serena fortsätter arbetet att hitta fler intressanta förvärvsmöjligheter. säger Marc von Melen, vd Serena Properties.

Serena Properties är ett fastighetsbolag som investerar i handelsfastigheter i Norden. Bolaget äger och förvaltar en fastighetsportfölj bestående av 29 handelsfastigheter i Sverige och Finland. Serena Properties är ett joint venture mellan Balder (56 %), finska pensionsförsäkringsbolaget Varma (43 %) och investment managementbolaget Redito (1 %).

I Sverige äger Serena bland annat Västberga Handel, som tidigare var känd som San Remo-fastigheten, Moraberg Handelsplats, norr om Södertälje samt en handelsfastighet i Borås respektive Sundsvall samt en handelsfastighet i Ingelsta, Norrköping.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Lindh Hök lämnar Nyfosa

”Det har varit en obeskrivligt rolig och utmanande resa”. Styrelsen inleder rekryteringsprocess.

JM: Fler sålda och byggstartade

Upp 235 procent i Stockholmsområdet. Läs om övriga marknader.

Slättö delköper studentportfölj från K2A värderad till 3,1 mdr

Affären innebär en tydlig förstärkning av K2A:s nyckeltal.

Tillbaka till förstasidan