Lockar jätterestaurang om 1700 kvm till Stureplan

Annons

Sturehof investerar i ny restaurang om hela 1.750 kvm hos SEB Trygg Liv. I höst får Stockholm ett nytt spännande handels- och restaurangkvarter vid Stureplan när nya hyresgäster slår upp portarna i SEB Trygg Livs totalrenoverade fastighet Sperlingens Backe 30, i hörnet Sturegatan/Humlegårdsgatan.

Det är Sturehof, som även äger Riche och Teatergrillen, som skrivit ett avtal på 15 år och öppnar ett nytt restaurangkoncept på hela 1.750 kvadratmeter.

Dessutom öppnar Eton, Morris och Crockett & Jones flaggskeppsbutiker i fastigheten. Dessa butiksuthyrningar summerar 2.300 kvadratmeter och därmed är i stort sett alla butikslokaler uthyrda.

– Både Sturehof och Riche är sedan länge etablerade institutioner i Stockholm. Vi valde att arbeta med deras ägare för deras spännande idéer och starka fokus på kvalité och tidlöshet. Restaurangen och de nya butikerna kommer att levandegöra fastigheten och skapa en ny mötesplats i Stockholm, säger Jens Linderstam som ansvarar för retail och fastighetsutveckling på Aberdeen Asset Management som förvaltar fastigheten.

Det nya restaurangkonceptet är Sturehofs största etablering hittills och blir en mötesplats som innehåller både restaurang, marknad, bageri, café, orangeri med mera.

Butikerna planerar att öppna i början av hösten och restaurangen under den senare delen.

Vi har under en längre tid letat rätt läge för vår nästa etablering men det var först när Aberdeen presenterade möjligheten att etablera vårt koncept i fastigheten hörnet Sturegatan/Humlegårdsgatan som alla bitar föll på plats. Vi tror mycket på denna del av city och ser fram emot att kunna öppna en fjärde restaurang i samma stil och tradition som våra tidigare under senare delen av hösten 2012, säger PG Nilsson grundare och ägare av Sturehof AB.

Lars Kinneholm, Portfolio Manager på SEB Real Estate Investment Management:

Vi är mycket nöjda med projektet och utvecklingen av fastigheten samt de nya hyresgästerna. Det är glädjande att se hur projektet formats och har gett nytt liv åt en klassisk fastighet.

Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv äger fastigheter i Sverige och London. I Sverige äger företaget 70 fastigheter med en total uthyrbar yta på mer än 500.000 kvm och ett totalt ungefärligt värde av cirka 18 miljarder kronor.

Fastighetsvärlden Idag 2012-04-18

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan