SBS köper för 480 mkr i Köpenhamn

Studentbostäder i Norden (SBS) har avtalat om att förvärva ett studentbostadskomplex i Köpenhamn. Det underliggande fastighetsvärdet är 480 miljoner miljoner kronor.

Annons

Med goda kommunikationer till centrala Köpenhamn erbjuds 173 studentlägenheter som förväntas tillträdas i december 2023.

Bostadsutvecklingsprojektet är attraktivt beläget på Englandsvej 51 i Amager Väst, cirka tre kilometer sydost om centrala Köpenhamn och endast ett fåtal minuter från Köpenhamns universitet. Studentbostadskomplexet ligger med gångavstånd från tunnelbanestation DR Byen, dit studenterna snabbt kan nå Köpenhamns många lärosäten, stadsdelar och attraktioner. Inom ett par minuter från tunnelbanestationen nås Köpenhamns universitet och IT-universitet.

Projektet består av 173 lägenheter i ett bostadskomplex på fem våningar om totalt 6.484 kvm uthyrbar area. Studentbostäderna har genomsnittlig storlek om 37 kvm (bruttoarea) med fransk eller fullstor balkong och kök samt badrum. Projektet är skräddarsytt för att inrymma studentboenden med gemensamhetsytor som studierum, vardagsrum och kök.

– Vi är verkligen glada och stolta över att göra ytterligare ett förvärv i Köpenhamn. Projektet utvecklas enligt vårt tänk och koncept om att studentbostaden är mer än bara en bostad. Vi bygger för gemenskap och sociala möten mellan våra hyresgäster. Det är här deras framtid formas. Med attraktiva och centrala studentbostäder kan fler unga ta steget mot sitt drömyrke, säger Rebecka Eidenert, VD på SBS.

Underliggande fastighetsvärde är cirka 344,5 miljoner DKK och projektet förväntas generera en årlig hyresintäkt om cirka 16,6 miljoner DKK.

Säljaren – SEBC II ApS och Bonum Development A/S – agerar utvecklare för projektet och är ansvariga för byggnation och nyckelfärdig leverans. SBS övertar projektet vid färdigställande. Byggnation är pågående och förväntat färdigställande och tillträde är planerat till december 2023.

Förvärvet kommer att finansieras med lån från en dansk realkreditsbank till en belåningsgrad om dryga 69 procent vid färdigställande. Transaktionen och tillhörande skuldfinansiering har strukturerats och arrangerats av Pareto Securities. Plesner har varit legala rådgivare till SBS i transaktionen.

Fler Nyheter från förstasidan

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Ledande konsult lämnar – startar eget bolag

Konsultfirman tappar ytterligare en senior medarbetare.

Fabege hyr ut 4.300 kvm

Hyreskontrakt på tio år tecknat med företag bakom internationellt kända varumärken.

Stor investering vid Karlaplan – 15-årigt kontrakt

Fv berättar om investeringen och projektet.

Bilder: Så kan nya Centralstaden förändras

Totalkostnaden bedöms till hela 25 miljarder kronor. Läs senaste nytt kring projektet som förändrar centrala Stockholm. Se även en ny video.

SLP förvärvar för 270 mkr

Köper logistikfastighet med förädlingspotential.

The Body Shop i likvidation

Svenska bolaget lägger ner efter extrainsatt bolagsstämma.

Johan Skoglund: ”På väg att förbättras”

86:e och sista delårsrapporten som JM-vd.

Krönika

Utsmyckning är ett smart, värdehöjande grepp i stadskärnan

Monica Bruvik skriver FV-krönika.

Kontrollbalansräkning träffar Oscar Properties hårt

Likvidation av bolaget kan bli nästa steg.

Räknar med att sälja för mer än 30 miljarder

FV berättar hur planerna ser ut.

Välkänd arkitektfirma i konkurs

”En direkt konsekvens av vad som händer i branschen.”

JM säljer till Bonnier för 410 mkr

Överraskande affär. Tomas Hermansson berättar för FV om framtidsplanerna.

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Tillbaka till förstasidan