Så blir sammanslagna DTZ och Cushman & Wakefield

Jacobsson blir VD och Nordvall chef för Capital Markets. Sammanslagningen mellan Cushman & Wakefield och DTZ är klar och från och med idag verkar bolagen under det förstnämnda namnet.

Fastighetsvärlden kan berätta att Agneta Jacobsson blir VD i Sverige för de sammanslagna bolagen och Anders Nordvall blir chef för Capital Markets.

Bolagen räknar med att inom det närmaste året flytta ihop i gemensamma lokaler. Personalen informerades under onsdagsmorgonen (klockan 08.30). På plats fanns bland annat Carlo Barel di Sant’ Albano, VD Capital Markets och ordförande C&W Europa.

– Vi kommer att jobba hårt med strategin tillsammans med Agneta och Anders för att få verksamheten att expandera. Ambitionen är även att göra mer affärer i övriga Norden, berättade Sant’ Albano för Fastighetsvärlden under onsdagsmorgonen.

Agneta Jacobsson till Fastighetsvärlden:

– Omsättningen i de svenska verksamheterna prognostiserar vi till 155 miljoner kronor.

Anders Nordvall ser stora fördelar för verksamheten inom Capital markets:

– När vi gick till Cushman & Wakefield var möjligheterna till att få tillgång till kapital till transaktioner från en internationell marknad av avgörande betydelse. Den här sammanslagningen innebär ännu mer fördelar på det området.

Carlo Barel di Sant’ Albano befinner sig nu på något av en intern ”roadshow” för att tydliggöra ledningens ambitioner med det nya större bolaget, redan vid lunch flyger han vidare till Frankfurt.

– Sammanslagningar kan vara svåra men det här tycker jag gått mycket smärtfritt. Bolagen kompletterar varandra så bra och medarbetarna får nu tillgång till marknader där de tidigare bolagen inte hade någon stark representation. Betänk att det endast gått tre och en halv månad sedan sammanslagningen presenterades och den nu slutförs, säger han till Fastighetsvärlden.

Under sommaren har Agneta Jacobsson tydligt känt att det varit enklare att attrahera ny personal till nya Cushman & Wakefield.

– Vi har rekryterat flera duktiga nya medarbetare som vill vara med i det här nya sammanhanget. En del har vi kommunicerat redan men det är flera andra nyrekryteringar som vi kommer att gå ut med lite senare under hösten.

Capital Marketsteamet vid Cushman & Wakefield flyttar i oktober till nya lokaler i Citycronan, ett beslut som var taget innan sammanslagningen blev aktuell.

– Men vi kommer i närtid att flytta samman så att samtliga verksamheter finns under ett och samma tak. Det är samma fastighetsägare (AMF) till båda fastigheterna så vi har en bra dialog med dem för att lösa det på ett smidigt och snabbt sätt, säger Nordvall.

Information om sammanslagningen och kommunicerande av ny organisation, ny grafisk profil och logotyp sker samordnat i dag den 2 september. Den totala omsättningen ”worldwide” kommer att uppgå till 5 miljarder dollar och i företaget finns 43.000 anställda.

Omkring 5000 anställda samt 800 miljoner dollar av omsättningen återfinns inom EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) och där är företaget representerat i 17 länder och 40 marknader.

Det nya Cushman & Wakefield har nu drygt 80 anställda i Sverige.

Läs mer:

Skrällen: Catellas toppkrafter går till C&W
Familjen Agnelli vill sälja C&W
Cushman & Wakefield och DTZ går samman

Fastighetsvärlden Idag 2015-09-02

Fler Nyheter från förstasidan

Lista: 25 nya butiker till MoS under pandemin

Omsättning av butikerna ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Affär för 136 mkr på Söder

Fortsatt högt affärstempo i stadsdelen. FV berättar om senaste affären.

Tillbaka till förstasidan