Så blir AMF:s nya citysatsning The Lobby

Torsdag den 5 april öppnar AMF Fastigheters satsning The Lobby i fastigheten Citycronan på Regeringsgatan 61, mittemot Mood. Där kan handlare och varumärken hyra 2 till 20 kvadratmeter handelsyta på korta hyreskontrakt. AMF står för butikspersonal och inredning.

Det handlar om totalt nästan 600 kvm i två våningsplan, varav 400 kvm i gatuplan och 200 kvm i källaren, där nattklubben White tidigare höll till som håller på att byggas om till handelsytor enligt AMF Fastigheters nya koncept.

AMF räknar med att cirka 15 aktörer kommer att ha tecknat hyreskontrakt för ytorna i gatuplanet som är de lokaler som öppnar först. Lokalerna i det nedre planet ska stå klara några veckor senare.

När Fastighetsvärlden under onsdag föremiddag gick en rundvandring i lokalerna uppgav AMF Fastigheter att hyran för 2 kvadratmeter, som är det minsta konceptet, är 20.000 kronor i månaden och för det största konceptet, om 20 kvm, så är hyran 100.000 kronor i månaden.

I den avgiften ingår att AMF står för tränad personal och även för inredning.

AMF räknar med att till en börjat ha fyra anställda som agerar säljare i lokalen. Om hyresgästerna vill ha egen personal på plats så går även det bra.

– Handeln står inför ett avgörande skifte. Vi måste agera och kunderna sitter i förarsätet. Våra affärsutvecklare jobbar ihop med handlarna, det är en testplattform för framtidens handel, säger Anneli Gullström, affärsutvecklingschef vid AMF Fastigheter.

– Hela retailsektorn håller på att förändras i grunden. Gränsen mellan e-handel och fysik handel suddas ut.

Anneli Gullström fortsätter:

– Det finns allt högre krav på ökad flexibilitet från alla parter. Det finns även en ökad efterfrågan på upplevelser och där är det fördel för den fysiska butiken om man lyckas inspirera kunderna.

Det kortaste hyreskontraktet som går att teckna i The Lobby är en månad.

– The Lobby kommer likt ett livsstilsmagasin att uppdateras varje månad med nytt spännande innehåll. Vi rekommenderar max tre–fyra månaders kontrakt. Vår avsikt med The Lobby är att sänka trösklarna för de handlare och varumärken som vill etablera sig. Vi har ett stort intresse, bland annat från några spännande japanska aktörer som är intresserade, säger Anneli Gullström.

I Citycronan har AMF Fastigheter sedan tidigare planerat för fyra restauranger längs Jakobsbersgatan i en terrassering, varav en hamnar i The Lobby. Övriga butikshyresgäster i Citycronan är bland annat Akademibokhandeln och Urban Outfitters. Bland kontorshyresgästerna i fastigheten finns bland annat AMF Fastigheters eget kontor.

AMF Fastigheter hoppas att ett starkt restaurangutbud samt ett stort utlämningsställe för post till både privatpersoner och företag ska skapa ett flöde av besökare till The Lobby.

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Klövern satsar på nytt kongress- och kulturhus

Frågan om den aktuella satsningen har varit aktuell under många år. 25.000 kvm lokaler utreds.

Fabege flyttar sitt HK

Ger även utrymme för bolagets WAW-koncept.

Storaffär i heta staden

”Redan nu har vi planer för cirka 10.000 bostäder”.

Nu inleds tävlingen för Gasklockan

Hoppas på ett nytt landmärke.

Halverade plötsligt värdet

Nu är hela finansieringen för bolaget åter i gungning.

Björn Borg i pressat läge

Tufft läge efter kraftiga hyresuppgångar.

Top of the market – för 150 miljoner

Fastighet i Lärkstan bjuds ut till försäljning.

Exklusiv intervju: ”Jag har alltid vetat att jag är oskyldig”

Fastighetsvärlden publicerar första intervjun med Ilija Batljan. Tron på rättsstaten. ”Funnits underton till kampanj”. Hyllar kollegorna och familjen.

Utredningen mot Ilija Batljan läggs ner

Läs om åklagarens beslut kring SBB:s vd.

”Alla segment kommer att påverkas av pandemin”

Svefa ger ut specialrapport, tror på påtaglig differentiering.

6.000 handelsföretag kan slås ut innan stödet når fram

Oro för att hjälpen inte når fram i tid.

Han blir ny vd vid Akelius

Redan klart med Pål Ahlséns efterträdare. Fick frågan via Facetime – var över på åtta minuter.

Birgersson i täten för nytt investmentbolag

FV avslöjar. Tung trio gör satsning tillsammans med ledande aktör.

Bildextra: Så vill nya Point ändra stadscentrum

”Vi kommer att vända utvecklingen”, säger Joachim Kuylenstierna. Bolaget presenterar ett koncept för utarmade stadskärnor.

Tillbaka till förstasidan