Så blir AMF:s nya citysatsning The Lobby

Torsdag den 5 april öppnar AMF Fastigheters satsning The Lobby i fastigheten Citycronan på Regeringsgatan 61, mittemot Mood. Där kan handlare och varumärken hyra 2 till 20 kvadratmeter handelsyta på korta hyreskontrakt. AMF står för butikspersonal och inredning.

Det handlar om totalt nästan 600 kvm i två våningsplan, varav 400 kvm i gatuplan och 200 kvm i källaren, där nattklubben White tidigare höll till som håller på att byggas om till handelsytor enligt AMF Fastigheters nya koncept.

AMF räknar med att cirka 15 aktörer kommer att ha tecknat hyreskontrakt för ytorna i gatuplanet som är de lokaler som öppnar först. Lokalerna i det nedre planet ska stå klara några veckor senare.

När Fastighetsvärlden under onsdag föremiddag gick en rundvandring i lokalerna uppgav AMF Fastigheter att hyran för 2 kvadratmeter, som är det minsta konceptet, är 20.000 kronor i månaden och för det största konceptet, om 20 kvm, så är hyran 100.000 kronor i månaden.

I den avgiften ingår att AMF står för tränad personal och även för inredning.

AMF räknar med att till en börjat ha fyra anställda som agerar säljare i lokalen. Om hyresgästerna vill ha egen personal på plats så går även det bra.

– Handeln står inför ett avgörande skifte. Vi måste agera och kunderna sitter i förarsätet. Våra affärsutvecklare jobbar ihop med handlarna, det är en testplattform för framtidens handel, säger Anneli Gullström, affärsutvecklingschef vid AMF Fastigheter.

– Hela retailsektorn håller på att förändras i grunden. Gränsen mellan e-handel och fysik handel suddas ut.

Anneli Gullström fortsätter:

– Det finns allt högre krav på ökad flexibilitet från alla parter. Det finns även en ökad efterfrågan på upplevelser och där är det fördel för den fysiska butiken om man lyckas inspirera kunderna.

Det kortaste hyreskontraktet som går att teckna i The Lobby är en månad.

– The Lobby kommer likt ett livsstilsmagasin att uppdateras varje månad med nytt spännande innehåll. Vi rekommenderar max tre–fyra månaders kontrakt. Vår avsikt med The Lobby är att sänka trösklarna för de handlare och varumärken som vill etablera sig. Vi har ett stort intresse, bland annat från några spännande japanska aktörer som är intresserade, säger Anneli Gullström.

I Citycronan har AMF Fastigheter sedan tidigare planerat för fyra restauranger längs Jakobsbersgatan i en terrassering, varav en hamnar i The Lobby. Övriga butikshyresgäster i Citycronan är bland annat Akademibokhandeln och Urban Outfitters. Bland kontorshyresgästerna i fastigheten finns bland annat AMF Fastigheters eget kontor.

AMF Fastigheter hoppas att ett starkt restaurangutbud samt ett stort utlämningsställe för post till både privatpersoner och företag ska skapa ett flöde av besökare till The Lobby.

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Hyrorna hos Akelius upp med 6,3 procent

Läs om hur beståndet förändrats och den nye vd:n kommentar.

UC: Blygsam minskning av konkurser i juli

”Hemestern” tycks inte påverka konkurser inom hotell- och restaurangbranschen.

Åtal för insideraffärer i Victoria Park

Kända företagsledare åtalas för insiderbrott i samband med Vonovias bud på Victoria Park.

Offentliga Hus renodlar inför börsnotering

Svevia-paketet och studentbostäderna berörs av affären.

HUI: Amazon till Sverige i höst

Uppger att uppgiften är bekräftad.

Statlig jakt efter citylokaler

Fyra aktörer i gemensam satsning för att finna 8.000–12.000 kvm.

Sommarshoppar för 182 miljoner på Österlen

Förvärvar tre fastigheter om totalt 25.000 kvm lokaler.

Cocozza ökar i SBB – och vill se flera förändringar

”Den senaste emissionen av konvertibler där abstraktionsnivån i prospekten var som hämtade från ett seminarium i matematik”.

Jubel vid Olav Thon när delar av gränsen öppnar

Olav Thon själv ger sin syn på den den nedslängda gränsen – och vill öppna mer.

Stordalen i miljardaffär på Kungsholmen

Mitt i hotellkrisen säljer Stordalens fastighetsbolag Strawberry Forever en hotellfastighet i Stockholms innerstad.

Redaktionens 10 heta tips för sommarläsning

Omskakande nyheter, rejäla fiaskon och underbara lösningar. FV:s redaktion lyfter här fram 10 läsvärda artiklar från första halvåret.

Fabege köper ”pusselbit” för 760 mkr

Går vidare med sin stora framtidssatsning söder om Stockholm.

Regio dubblar i Göteborg via storaffär med Nyfosa

Tar över stora fastigheter med låg uthyrningsgrad. FV berättar att priset är det dubbla jämfört med det vid rekordauktionen.

Dubblar sitt skånska bostadsbestånd

Förvärvar fem bostadsfastigheter i Landskrona från lokal investerare.

Tillbaka till förstasidan