Visionsbild över Alstoms kommande kontor i Västerås.

Round Hill Capital hyr ut 10.400 kvm kontor i Västerås

Round Hill Capital har tecknat ett hyresavtal med Alstom avseende byggnation av en kontorsbyggnad om 10.400 kvm på fastigheten Finnslätten 6, Västerås. Uthyrningen är årets tredje största kontorsuthyrning.

RHC är, ett gobalt företag inom fastighetsinvestering, utveckling och tillgångsförvaltning har tecknat ett hyresavtal med Alstom  om leverans av en kontorstillbyggnad i industri- och företagsparken Finnslätten, Västerås.

Bygglov för projektet har erhållits och byggstart sker i november i år. Hyresgästen väntas tillträda vid färdigställande som planeras till mitten av 2023. Den moderna tillbyggnaden på 10.400 kvm kommer att ligga i direkt anslutning till Alstoms befintliga tillverkningsanläggning på fastigheten och ska hysa företagets nya globala test- och innovationscenter med drygt 600 medarbetare.

Det blir ett center för spetskompetens där forskningen ska leda utvecklingen mot nästa generations energieffektiva system för elektrisk transport och möjliggöra hållbara transporter i järnvägs- och fordonssektorn.

Kontorsbyggnaden har fyra flexibla  med plats för sociala möten, ett atrium för att maximera insläpp av dagsljus, lunchrum, cykelförvaring, omklädningsrum med mera.

Finnslätten utvecklas snabbt till att bli en global hubb för högteknologiska tillverkningsbolag  inom automation och elektrifiering. Det nya planprogrammet för Finnslätten, godkänt i början av 2021, ska säkerställa att området fortsätter sin snabba tillväxt för att möta nyttjarnas behov och samtidigt förbättra områdets infrastruktur ytterligare.

Round Hill Capital har investerat i och förvaltat fastigheter inom industri- och logistiksektorn under sex år, med totalt över 750.000 kvm i innehav.

Michael Bickford, grundare och vd i Round Hill Capital:

– Vi gläder oss åt att ha tecknat hyresavtal med Alstom för att leverera en högkvalitativ kontorsbyggnad i Västerås vilket representerar ett av de största kommersiella hyresavtalen som tecknats i Sverige hittills under 2021. Denna transaktion visar på värdet av aktiv förvaltning genom att både leverera värde till våra investerare och samtidigt stödja våra hyresgästers strategiska ambitioner. Vi fortsätter att identifiera ytterligare investeringsmöjligheter för att förvärva fastigheter inom segmenten lättindustri och logistik där vi kan använda vår expertis för att generera attraktiv avkastning.

Fredrik Owman, vd på Alstrom:

– Vi är mycket nöjda över att ha nått en överenskommelse med Round Hill Capital om att bygga ett nytt test- och innovationscenter i Västerås. Det nya centret kommer att ha en nyckelroll i vårt kärnuppdrag, att utveckla grönare och smartare järnväg över hela världen, och föra samman branschens främsta experter och akademiker för att forma framtidens eldrivna järnväg. Centret kommer att bli en viktig mötesplats lokalt och området fortsätter sin utvecklig till att bli en av Europas ledande tech- och industrihubbar.

Uthyrningen är den till ytan tredje största kontorsutyrningen under 2021. Läs hela FV:s topplista här. 

Fler Nyheter från förstasidan

Kommun köper av SBB

FV summerar affärer för 1,4 miljarder kronor.

Läs utdrag ur boken ”Erik Paulsson – Superentreprenören”

FV publicerar utdrag som berättar om Erik Paulssons fantastiska resa. Läs även om ett flertal branschprofiler som berättar om sina möten med Paulsson.

Köper för miljard av Ica

Bolagets största transaktion hittills.

Bantar HK med 30 procent i centrala Stockholm

Letat lämpliga lokaler sedan början av 2023. Stannar inom fastigheten.

Juryns val: Gör bäst affärer – fem nominerade

Meriterad jury nominerar Årets transaktionskonsult. Läs även om vinnarna sedan starten.

Erik Skalin lämnar JLL

Jobbat med uthyrning i 20 år.

Gorosch till Catella

Blir ny vd för Corporate Finance Sverige.

Chocksänkning av räntan kan vänta under 2024

Enligt prissättningen på räntemarknaden väntas en chocksänkning av styrräntan 2024 och Europeiska centralbanken väntas ta täten.

Joachim Kuylenstierna lämnar vd-jobbet

Efter granskning: Inga oegentligheter i Fastator. ”För bolagets bästa avgår jag.”

Vann budkamp om hett hotell – premiärköp i Sverige

Rekordstort intresse för fastighet i centrala Stockholm.

Niam slår till med miljardköp i centrala Stockholm

Förvärvar kontorsfastighet. Chockbesked för säljaren.

Nrep anställer sex nya medarbetare

Rekryterat från bland andra Vasakronan, Heimstaden och Unibail Rodamco Westfield.

Förvärvar mitt på Södermalm

Del av rekordaffär som skakade om branschen.

Bilder: Så blir projekt om hela 4 miljarder

Satsar i Stockholms stad. Planerar för 580 bostäder, kontor och hotell. Läs även om ambitionen för 27:e våningen!

Tillbaka till förstasidan