Visionsbild över Alstoms kommande kontor i Västerås.

Round Hill Capital hyr ut 10.400 kvm kontor i Västerås

Round Hill Capital har tecknat ett hyresavtal med Alstom avseende byggnation av en kontorsbyggnad om 10.400 kvm på fastigheten Finnslätten 6, Västerås. Uthyrningen är årets tredje största kontorsuthyrning.

RHC är, ett gobalt företag inom fastighetsinvestering, utveckling och tillgångsförvaltning har tecknat ett hyresavtal med Alstom  om leverans av en kontorstillbyggnad i industri- och företagsparken Finnslätten, Västerås.

Bygglov för projektet har erhållits och byggstart sker i november i år. Hyresgästen väntas tillträda vid färdigställande som planeras till mitten av 2023. Den moderna tillbyggnaden på 10.400 kvm kommer att ligga i direkt anslutning till Alstoms befintliga tillverkningsanläggning på fastigheten och ska hysa företagets nya globala test- och innovationscenter med drygt 600 medarbetare.

Det blir ett center för spetskompetens där forskningen ska leda utvecklingen mot nästa generations energieffektiva system för elektrisk transport och möjliggöra hållbara transporter i järnvägs- och fordonssektorn.

Kontorsbyggnaden har fyra flexibla  med plats för sociala möten, ett atrium för att maximera insläpp av dagsljus, lunchrum, cykelförvaring, omklädningsrum med mera.

Finnslätten utvecklas snabbt till att bli en global hubb för högteknologiska tillverkningsbolag  inom automation och elektrifiering. Det nya planprogrammet för Finnslätten, godkänt i början av 2021, ska säkerställa att området fortsätter sin snabba tillväxt för att möta nyttjarnas behov och samtidigt förbättra områdets infrastruktur ytterligare.

Round Hill Capital har investerat i och förvaltat fastigheter inom industri- och logistiksektorn under sex år, med totalt över 750.000 kvm i innehav.

Michael Bickford, grundare och vd i Round Hill Capital:

– Vi gläder oss åt att ha tecknat hyresavtal med Alstom för att leverera en högkvalitativ kontorsbyggnad i Västerås vilket representerar ett av de största kommersiella hyresavtalen som tecknats i Sverige hittills under 2021. Denna transaktion visar på värdet av aktiv förvaltning genom att både leverera värde till våra investerare och samtidigt stödja våra hyresgästers strategiska ambitioner. Vi fortsätter att identifiera ytterligare investeringsmöjligheter för att förvärva fastigheter inom segmenten lättindustri och logistik där vi kan använda vår expertis för att generera attraktiv avkastning.

Fredrik Owman, vd på Alstrom:

– Vi är mycket nöjda över att ha nått en överenskommelse med Round Hill Capital om att bygga ett nytt test- och innovationscenter i Västerås. Det nya centret kommer att ha en nyckelroll i vårt kärnuppdrag, att utveckla grönare och smartare järnväg över hela världen, och föra samman branschens främsta experter och akademiker för att forma framtidens eldrivna järnväg. Centret kommer att bli en viktig mötesplats lokalt och området fortsätter sin utvecklig till att bli en av Europas ledande tech- och industrihubbar.

Uthyrningen är den till ytan tredje största kontorsutyrningen under 2021. Läs hela FV:s topplista här. 

Fler Nyheter från förstasidan

Dyster profetia från Sven-Olof Johansson

Förvånad över att krisen inte har varit mer uppenbar tidigare.

Hemsö hyr ut 2.000 kvm

Fyller upp nyinköpt fastighet.

Hovrätten och de tidigare Baldertopparna

FV berättar vad som händer efter de smått chockerande domarna i tingsrätten.

Regeringen föreslår lättnader för studentbostäder

Ministern: ”Vill göra det enklare och billigare att bygga”.

Regeringen stoppar Operaplaner

Den tidigare planen på 7 miljarder kronor och expansion mot Kungsträdgården stoppas när regeringen ger nytt uppdrag till Statens fastighetsverk.

Corem säljer två 08-fastigheter för en halv miljard

Fortsätter att avyttra, enligt plan.

AL blir hälftenägare i coworkingbolag

Förvärvar bolag som varit lönsamt sedan dag ett. Planerar för expansion.

Anitra Steen avgår från Akademiska Hus

Lämnar fastighetsjätten efter sju år.

Krasch för Castellums satsning på 10 miljarder

Bakslag när planerad storsatsning läggs ner. Ser fortfarande positivt på området.

Bilder: Så kan nya Läkarhuset bli – hög träbyggnad

En av bolagets profilfastigheter i Stockholms innerstad kan göras om helt.

Kontrakt om 6.800 kvm på Söder

Läs om hyresavtalen som tecknats.

Restauranger öppnar under Guldbron

Alessandro Catenacci: ”Ett kanonläge”.

Miljardaffär med kontor i Stockholm

Har uppgraderat kontorslokalerna men fortfarande betydande vakanser. FV berättar om pris och köpare.

Tillbaka till förstasidan