Visionsbild över Alstoms kommande kontor i Västerås.

Round Hill Capital hyr ut 10.400 kvm kontor i Västerås

Round Hill Capital har tecknat ett hyresavtal med Alstom avseende byggnation av en kontorsbyggnad om 10.400 kvm på fastigheten Finnslätten 6, Västerås. Uthyrningen är årets tredje största kontorsuthyrning.

RHC är, ett gobalt företag inom fastighetsinvestering, utveckling och tillgångsförvaltning har tecknat ett hyresavtal med Alstom  om leverans av en kontorstillbyggnad i industri- och företagsparken Finnslätten, Västerås.

Bygglov för projektet har erhållits och byggstart sker i november i år. Hyresgästen väntas tillträda vid färdigställande som planeras till mitten av 2023. Den moderna tillbyggnaden på 10.400 kvm kommer att ligga i direkt anslutning till Alstoms befintliga tillverkningsanläggning på fastigheten och ska hysa företagets nya globala test- och innovationscenter med drygt 600 medarbetare.

Det blir ett center för spetskompetens där forskningen ska leda utvecklingen mot nästa generations energieffektiva system för elektrisk transport och möjliggöra hållbara transporter i järnvägs- och fordonssektorn.

Kontorsbyggnaden har fyra flexibla  med plats för sociala möten, ett atrium för att maximera insläpp av dagsljus, lunchrum, cykelförvaring, omklädningsrum med mera.

Finnslätten utvecklas snabbt till att bli en global hubb för högteknologiska tillverkningsbolag  inom automation och elektrifiering. Det nya planprogrammet för Finnslätten, godkänt i början av 2021, ska säkerställa att området fortsätter sin snabba tillväxt för att möta nyttjarnas behov och samtidigt förbättra områdets infrastruktur ytterligare.

Round Hill Capital har investerat i och förvaltat fastigheter inom industri- och logistiksektorn under sex år, med totalt över 750.000 kvm i innehav.

Michael Bickford, grundare och vd i Round Hill Capital:

– Vi gläder oss åt att ha tecknat hyresavtal med Alstom för att leverera en högkvalitativ kontorsbyggnad i Västerås vilket representerar ett av de största kommersiella hyresavtalen som tecknats i Sverige hittills under 2021. Denna transaktion visar på värdet av aktiv förvaltning genom att både leverera värde till våra investerare och samtidigt stödja våra hyresgästers strategiska ambitioner. Vi fortsätter att identifiera ytterligare investeringsmöjligheter för att förvärva fastigheter inom segmenten lättindustri och logistik där vi kan använda vår expertis för att generera attraktiv avkastning.

Fredrik Owman, vd på Alstrom:

– Vi är mycket nöjda över att ha nått en överenskommelse med Round Hill Capital om att bygga ett nytt test- och innovationscenter i Västerås. Det nya centret kommer att ha en nyckelroll i vårt kärnuppdrag, att utveckla grönare och smartare järnväg över hela världen, och föra samman branschens främsta experter och akademiker för att forma framtidens eldrivna järnväg. Centret kommer att bli en viktig mötesplats lokalt och området fortsätter sin utvecklig till att bli en av Europas ledande tech- och industrihubbar.

Uthyrningen är den till ytan tredje största kontorsutyrningen under 2021. Läs hela FV:s topplista här. 

Fler Nyheter från förstasidan

”Oj, oj, det kommer bli hela havet stormar”

Fem experter ger sin syn på bostadsmarknaden.

Dick Harrison: ”Kommer upp i Joakim von Anka-pengar”

Professorn presenterade historiens bästa och sämsta investeringar under FV:s seminarium.

”Ränteutgifterna dubbleras till nästa årsskifte”

Chefsekonomen ser dock ett stort ljus mitt i allt mörker.

Trio redo investera 10-tals miljarder

Megasatsningens första del börjar utvecklas.

Hemsö i tänkt storsatsning med fotbollsförbundet

Nils Styf: ”Vi ser mycket fram emot denna satsning på svensk fotboll”.

Convendum hyr 4.100 kvm

Skandia Fastigheter gör en stor uthyrning för coworking.

Ingka och Ikea satsar på egen coworking

Pilotprojekt i Kungens Kurva. Läs om bolagets satsning.

Realplay

Börsen överreagerar – en tillfällig puckel

Den underliggande marknaden pallar och nu finns det fynd att göra

Johan Bergmans nya uppdrag

Tidigare varit 15 år inom Niam.

Optimism kring mångmiljardaffär

Projektportfölj med nästan tusen bostäder i attraktiva 08-lägen.

Förlängt 12.000 kvm inom tull

Stora kontrakt i centrala Stockholm. Två välkända varumärken har valt att stanna kvar.

Oscar gör miljardköp – till 6,2 procent

161.000 kvm lokaler ingår i det senaste förvärvet. Säkrat finansiering till en årlig ränta om 3,5 procent.

Skandia lyfter med 12.000 kvm kontor i Arenastaden

Startar projekt på spekulation.

Grönt ljus för Nordrs megaplan om 74.000 kvm vid Solnavägen

Mark- och miljööverdomstolen nobbar prövning.

Tillbaka till förstasidan