Rött kvartal för Oscar

Kvartal 4 var en riktig utmaning för Oscar Properties med kraftigt negativt resultat – men helårssiffrorna var positiva. Bolaget slopar utdelningen på stamaktierna.

Oscar Properties visar upp ett helårsresultat om 350 mkr (392). Riktigt bra med tanke på att det sista kvartalet bjöd på riktigt dåliga siffror, helröda –152 mkr (237). I det ligger dock ett värdetapp på en förvaltningsfastighet vilket utgör merparten av den negativa siffran.

Med de tuffa siffrorna är det ett stort plustecken att företaget har en hög andel sålda lägenheter i pågående profuktion och att det kan visa ökade likvida medel. De uppgår till 480 mkr vid detta årsskifte mot 246 mkr vid motsvarande tidpunkt för ett år sedan.Kassaflödet från utvecklingsaffären drar mycket kapital och där uppgick det negativa kassaflödet till –952 mkr. Mot det står upptagna lån och kassaflöde från investeringsverksamheten. Den senare gav ett positivt bidrag med över 400 mkr och det kommer från försäljning av förvaltningsfastigheter.

Styrelsen föreslår nu att utdelningen slopas för stamaktierna.

Under 2017 sålde Oscar Properties 180 bostäder, jämfört med 444 året innan. Under det sista kvartalet nådde man endast upp i 16 sålda bostäder mot 104 stycken motsvarande kvartal 2016. Även om det är en riktigt dålig siffra så är försäljningsgraden i den pågående produktionen riktigt hög, 88 procent mot 73 procent för ett år sedan. Totalt sett har Oscar Properties endast 139 bostäder i pågående produktion osålda.

Tidigare Nyheter från förstasidan

Planerar bygga 44 våningar – men Björn Borg hoppade av

Storprojektet om 100.000 kvm bostäder och lokaler innehåller två höghus och är en planerad investering på hela 3–4 miljarder kronor. FV berättar mer om planerna.

Skanska nära miljardförsäljning

Affär med 20.000 kvm stor kontors- och hotellfastighet nära. Transaktionen lär utmana rekordnivåerna.

Tecknar stort hyresavtal i Lund

Selinägt bolag sluter långt hyresavtal med European Spallation Source.

Undersökning: Så mycket påverkar kontoret trivseln

Kollegorna, arbetstiderna och kulturen viktigast. Men även lokalerna påverkar. Se även nya bilder på Skanskas nya stora kontorsprojekt Solna United.

Nyheter från webben

Skifte i toppen hos Newsec

Dan Sandstedt och Max Barclay ger sin syn på vad som är köpvärt och höjer även ett varningens finger.

Castellum fyller upp med Carlsberg

Lokalen kommer att användas för Carlsberg Sveriges serviceverksamhet. Flytten till Rosersberg innebär en effektivisering då servicelokaler tidigare funnits på flera …

Öresundsporten i mindre köp i Helsingborg

Öresundsporten köper fastigheten Pukslagaren Västra 4 på på Regementsvägen 5 i Helsingborg. Fastigheten, med 2.300 kvm lokaler, ligger längs Ängelholmsleden …

Svenska Hus i Malmö värvar Anna Hurtig från Relier

Svenska Hus i Malmö har rekryterat Anna Hurtig till ny uthyrningsansvarig. Hon börjar den 15 mars. Rekryteringen är en del …

Investeringssajt för fastigheter siktar högt

Användarna och investeringarna ökar. Nu blickar sajten mot ny marknad.

Klövern slår till med nytt danskt storköp – nu för 1,9 mdr

Rutger Arnhult: ”Köpenhamn kommer att vara en strategiskt långsiktig position.”

Hemfosa går vidare med klyvning

Överväger att dela ut det nya bolaget till Hemfosas stamaktieägare.

Sålt för hela 120.000 kr/kvm

Landmärke i Helsingfors CBD byter ägare för 1,9 miljarder kronor – rekord för en enstaka kontorsfastighet. Högre pris än i Stockholm.

Toppolitikerns och Ilija Batljans helt olika syn på marknaden

Batljan: ”Otroligt nära en kollaps på bostadsrättssidan”.

Järnvägsspår blir promenadstråk

Sundbybergs stad presenterar visionsbilder för den nya stadskärnan.

Vincero köper mer i Huddinge

Fastigheterna blir fullt uthyrda efter ett nytt avtal med en bagerikoncern.

Tillbaka till förstasidan