Revelop med tre förvärv i Öresundsregionen

Revelop fortsätter sin expansion i Öresundsregionen genom förvärv av tre fastigheter i tre separata affärer. Förvärven innebär att Revelop på kort tid har förvärvat fastigheter omfattande totalt cirka 23.000 kvadratmeter i regionen.

Fastigheterna, ligger i Malmö, Burlöv och Helsingborg och skapar en grund för Revelops fortsatta expansion i regionen. Fastigheterna är till hälften lagerfastigheter och hälften kontor.

Samtliga finns på delmarknader med stort förändringstryck och har relativt stora vakanser samt god utvecklingspotential, menar Revelop.

–  Vi ser stor potential för förvärv i Öresundsregionen som med sina drygt fyra miljoner invånare är Nordens befolkningsmässigt största region. Regionen har en stark underliggande tillväxt driven av omfattande infrastrukturprojekt och bostadsutveckling. Det går i linje med vår strategi att investera i delmarknader med stort förändringstryck, säger Revelops vd Thomas Sipos.

Revelop strävar efter att varje fastighet ska genomgå en hållbar resa – från brun till grön. Det leder bland annat till minskad energiförbrukning och lägre CO2-utsläpp.

– Genom omfattande investeringar skapar vi attraktiva och långsiktigt hållbara byggnader, med distinkt ESG-profil, säger Thomas Sipos.

I utvecklingen av de förvärvade fastigheterna kommer Revelop att verka för detaljplaneändringar även för att skapa förutsättning för utveckling av prisvärda bostäder. Revelop utökar också sitt egenutvecklade co-working koncept C/O genom att öppna en ny anläggning i Helsingborg.

Revelop, som i början av året stängde sin femte fastighetsfond med drygt två miljarder kronor i utfästelser, fortsätter hålla en hög förvärvsaktivitet. I tio separata affärer har Revelop förvärvat 21 fastigheter med en total yta på 93 000 kvadratmeter.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan