Thomas Sipos vd och Anders Sylvén cfo leder Revelop som tar in 2,1 miljarder till sin nya fond.

Revelop letar fastigheter för miljarder

Profi byter namn till Revelop och reser samtidigt hela 2,1 miljarder till sin nya investeringsfond.

I samband med att Profi nu startar sin femte investeringsfond passar man på att byta namn till Revelop. Namnet ska reflektera att man inte är ett vanligt fastighetsbolag och tydliggöra affärsidén samt att man dessutom arbetar med ett utpräglat hållbarhetskoncept.

– Vi tänker annorlunda och investerar i befintlig stadsmiljö intill befintlig infrastruktur där vi ser möjligheter till positiv förändring genom förädling och förtätning, säger Anders Sylvén, CFO och vice VD på Revelop.

Redan tidigare har bolaget främst arbetat med att via tilläggsinvesteringar förädla befintliga byggnader, nu ska man bli ännu bättre på det.

– Genom att förlänga livet på byggnader bidrar vi med bättre resursanvändning till ett minskat miljöavtryck och undviker de stora negativa effekterna som rivningar och nybyggnation har. De senaste åren har vi byggt upp en riktigt bra organisation, jobbat med affärsmodellen och våra olika processer, och därmed satt ett kraftfullt ramverk för verksamheten och genomförandet av våra strategier säger Revelops vd Thomas Sipos.

Av de 2,1 miljarder som rests till fonden Revelop V kommer hälften från svenska placerarere. Norskt pensionskapital står för en stor andel av det internationella kapital som attraherats av fonden. Enligt Revelop är det här den största fastighetsfonden helt fokuserad på Sverige som rests de senaste sju åren. Det är dessutom den största fond som bolaget någonsin rest.

Med de aktiva fonder som Revelop har sedan tidigare, Revelop IV och Revelop Brommaplan, har nu bolaget fastigheter till ett totalt marknadsvärde om nära 5 miljarder och förvärvskapacitet på nästan lika mycket. De största objekten finns i Kista, Tumba, Haninge och Älvsjö.

– De senaste åren har vi fokuserat främst på Stockholmsområdet. Nu kommer vi aktivt att söka bredare, i alla tre storstadsregionerna, säger Thomas Sipos.

Även om mycket av tidigare investeringar riktat sig mot kontorsfastigheter så finns det inget utpekat segment för de investeringar som ska ske i den nya fonden. För Revelop är det delmarknadens förutsättningar som bestämmer vilket segment som är mest relevant.

Revelop tror att placerarnas intresse för hållbarhetsfrågor kommer att öka tydligt framåt. I dag är det främst vid finansieringen som det ger fördelar. Placerarna tittar i första hand fortfarande på avkastning och geografi, men vid jämbördiga alternativ är det de med bästa hållbarhetsarbetet som drar längsta strået.

Fler Nyheter från förstasidan

"Jag har höga tankar om bolagets kapacitet"

Sagax vd om planerna för sektorkollegan.

Vinner prestigeprojekt – med 100 meters skorsten

26.000 ska bli 100.000 kvm. Mitt i stan. En av Sveriges mest spännande städer fortsätter att ta djärva grepp.

Porträtt

Fångar idén i flykten

Otålig. Varför vänta till i morgon, låt oss göra det i dag. Med den devisen fortsätter Johan Ericsson att vara med och bygga fastighetsbolag.

Amasten tar in 666 mkr i nyemission

Teckningskursen drygt tio procent under den senaste veckans rekordnivå.

Säljer två tomträtter i Kista för 800 miljoner

”Marknadsläget är gynnsamt.” Hög vakansgrad och endast 20.000 kr/kvm.

Internationell jätte köper för halv miljard i Göteborg

Bolagets första förvärv i Norden.

Bakslag för Oljefonden – läs om svenska klenoderna

Fastighetsvärlden har granskat den norska jättens innehav i Sverige. Liksom den ekonomiska utvecklingen för fastigheterna.

Utvecklaren växer i rekordtakt – tar in 10 till

Bolaget har hittills i år rekryterat 20 nya medarbetare.

Säljer bostadsprojekt i Sollentuna för 431 miljoner

”Stort intresse”

Öppnar stort i Gallerian

Gör om i attraktiva hörnet Hamngatan och Regeringsgatan.

Fabege hyr ut 2.300 kvm

Glädjen i fokus. Tecknat hyresavtal på Kungsholmen.

Kungsleden hyr ut 2.600 kvm

Tecknar kontrakt i ett av sina centrala kluster i Stockholm.

Bildextra: NCC galopperar i mål med nummer två

Läs vem som har säljuppdraget. Bolaget nu redo för tredje projektet. Se även historiska bilder.

Första stängning av stor fond – med mål om 5 miljarder

Redo förvärva bostäder, kontor, logistik och detaljhandel i Norden.

Tillbaka till förstasidan