Thomas Sipos vd och Anders Sylvén cfo leder Revelop som tar in 2,1 miljarder till sin nya fond.

Revelop letar fastigheter för miljarder

Profi byter namn till Revelop och reser samtidigt hela 2,1 miljarder till sin nya investeringsfond.

Annons

I samband med att Profi nu startar sin femte investeringsfond passar man på att byta namn till Revelop. Namnet ska reflektera att man inte är ett vanligt fastighetsbolag och tydliggöra affärsidén samt att man dessutom arbetar med ett utpräglat hållbarhetskoncept.

– Vi tänker annorlunda och investerar i befintlig stadsmiljö intill befintlig infrastruktur där vi ser möjligheter till positiv förändring genom förädling och förtätning, säger Anders Sylvén, CFO och vice VD på Revelop.

Redan tidigare har bolaget främst arbetat med att via tilläggsinvesteringar förädla befintliga byggnader, nu ska man bli ännu bättre på det.

– Genom att förlänga livet på byggnader bidrar vi med bättre resursanvändning till ett minskat miljöavtryck och undviker de stora negativa effekterna som rivningar och nybyggnation har. De senaste åren har vi byggt upp en riktigt bra organisation, jobbat med affärsmodellen och våra olika processer, och därmed satt ett kraftfullt ramverk för verksamheten och genomförandet av våra strategier säger Revelops vd Thomas Sipos.

Av de 2,1 miljarder som rests till fonden Revelop V kommer hälften från svenska placerarere. Norskt pensionskapital står för en stor andel av det internationella kapital som attraherats av fonden. Enligt Revelop är det här den största fastighetsfonden helt fokuserad på Sverige som rests de senaste sju åren. Det är dessutom den största fond som bolaget någonsin rest.

Med de aktiva fonder som Revelop har sedan tidigare, Revelop IV och Revelop Brommaplan, har nu bolaget fastigheter till ett totalt marknadsvärde om nära 5 miljarder och förvärvskapacitet på nästan lika mycket. De största objekten finns i Kista, Tumba, Haninge och Älvsjö.

– De senaste åren har vi fokuserat främst på Stockholmsområdet. Nu kommer vi aktivt att söka bredare, i alla tre storstadsregionerna, säger Thomas Sipos.

Även om mycket av tidigare investeringar riktat sig mot kontorsfastigheter så finns det inget utpekat segment för de investeringar som ska ske i den nya fonden. För Revelop är det delmarknadens förutsättningar som bestämmer vilket segment som är mest relevant.

Revelop tror att placerarnas intresse för hållbarhetsfrågor kommer att öka tydligt framåt. I dag är det främst vid finansieringen som det ger fördelar. Placerarna tittar i första hand fortfarande på avkastning och geografi, men vid jämbördiga alternativ är det de med bästa hållbarhetsarbetet som drar längsta strået.

Fler Nyheter från förstasidan

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Heba förvärvar av Slättö för kvarts miljard

Förvärvar i vattennära läge.

Köper 44.000 kvm av Corem

Planerar att riva och bygga nytt på spekulation.

Stjärnkockar tar över hela Birger Jarlspassagen

Lägger beslag på hela 750 kvm för sin satsning.

Miljardköper Bromma Blocks – för halva priset

Kraftig värdenedgång från tidigare affär och från årsskiftet. En av Stockholms största handelsplatser. FV berättar om den skyhöga yielden.

Säljer på Norr Mälarstrand

Avyttrar ytterligare en fastighet på Kungsholmen.

Citybox öppnar första i Sverige – vill expandera

Citybox första hotell i Sverige blir kedjans minsta och ”mörkaste”. Läs om kedjans framtidsplaner.

Tillbaka till förstasidan