Revelop i mål med köpet för 665 mkr i Mölndal

Revelops förvärv av enfastighetsbolaget Västsvensk Logistiks fastighet Hästägaren 3 i Mölndal för 665 miljoner kronor är nu klar. Det handlar om Kappahl-fastigheten. Affären betyder att Revelop inom sin femte fond har förvärvat 26 fastigheter i 17 olika affärer till ett sammanlagt värde av 2,2 miljarder under det senaste året.

Annons

Fastighetsvärlden har tidigare berättat om affären i Mölndal och enfastighetsbolagets ekonomiska resultat – läs mer här. Där finns även historiken med tidigare ägare.

Förvärven innebär att Revelop även är en betydande fastighetsägare i såväl Göteborgs- som Öresundsregionen.

Revelop investerar i platser där bolaget kan skapa positiv förändring genom att förädla och utveckla fastigheter med ett utpräglat hållbarhetsfokus. Det senaste förvärvet – Hästägaren 3 i Mölndal är nu ovillkorat genom beslut på extra bolagstämma i det säljande bolaget Västsvensk Logistik.

Förvärvet utgörs av en logistikbyggnad och en kontorsbyggnad i Åby i Mölndal – ett område med stora pågående utvecklingsplaner. Den totala uthyrbara ytan uppgår till drygt 48.000 kvadratmeter varav cirka 80 procent utgörs av logistikytor och resten av kontorsytor. Fastigheten är till 97 procent uthyrd till KappAhl som använder byggnaden som huvudlager, logistiknav och huvudkontor.

Åby utgör ett av Sveriges bästa logistisklägen med tillgång till landets största hamn, motorvägar, Landvetter flygplats och för last-mileleveranser till de centrala delarna av Göteborg.

Förvärven i den femte fonden, omfattande 26 fastigheter på totalt 170.000 kvm, innebär att Revelop förutom Stockholm nu är en betydande fastighetsägare i Göteborgs- och Öresundsregionen och etablerade därför kontor i Göteborg i höstas. Revelops totala fastighetsportfölj består nu av totalt 46 fastigheter omfattande 580.000 kvm i Stockholms, Göteborgs- och Öresundsregionerna.

Samtliga Revelops fastigheter genomgår en hållbarhetsresa från brunt till grönt. Denna omfattar bland annat energioptimering med Revelops AI-system, installation av solpaneler och BREEM-certifiering. Revelop räknar med en betydande minskning av koldioxidutsläppen, en total energibesparing på runt 35 procent och ett mer effektivt nyttjande av fastighetens ytor.

– Vi är mycket glada över vårt senaste förvärv av Hästägaren 3 i Mölndal. Vi har haft ögonen på fastigheten under lång tid eftersom den ligger i en av våra mest prioriterade delmarknader. I och med förvärvet har vi också allokerat en stor del av vår femte fond och ser fram emot en fortsatt hög transaktionsaktivitet under 2022, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos.

Fastigheten Hästägaren 3 i Mölndal har Kappahl som hyresgäst.

Fler Nyheter från förstasidan

Podcast: Om proptech och framtidens utmaningar

Nytt avsnitt från Verktygslådan. Proptech Swedens vd Roger Tofft gästar avsnittet.

Bonnier ny ägare i Prisma efter affär i Kungens kurva

Affär med stor fastighet bredvid Heron city och Ikea.

Avicii-utställning blir kvar i Femte Hötorgsskrapan

Storsatsning lades ned. 7.500 kvm tomställs i city.

Köper nästan 200 bostäder

Kommunalt bolag i ännu en affär.

Vasakronan köper för 715 mkr

Affär mitt i Stockholm. Priset motsvarar 120.000 kr/kvm.

Flera gripna efter jordskredet vid Stenungsundsmotet

Misstänks ha orsakat skredet.

Corem säljer för 768 mkr

Avyttrar i två transaktioner. FV berättar om köparna och bestånden.

Som väntat ingen sänkning

Då kommer första sänkningen – spår tre inom ett år.

Så ska nya Lunakvarteret se ut – över 100.000 kvm

Vinnare i arktitekttävling har utsetts för Södertäljes största projekt på 50 år.

Ivars ättlingar tror på transformation

Vd Jan Mattsson berättar för FV om tre aktuella projekt, arkitekttävlingar och konkurrensen.

Satsar på vattennära hotell i Varberg

Nära fästningen och kallbadhuset inkluderat.

Advokatfirma flyttar till Norrmalmstorg

Tecknat nytt hyresavtal.

Köper från Övikshem för halv miljard

Köper 607 bostäder i nybildat bolag från allmännyttan.

Krönika

Rätt avkastning från din fastighetsportfölj?

Det är nu dags att utvärdera hur bra eller dåligt det gick för den egna portföljen. Lars Johnsson skriver om de viktiga nyckeltalen.

Tillbaka till förstasidan