Restaurangkoncept blir kedja – ska öppna 30 enheter
Dubbel Dubbel heter konceptet från Göteborg som nu meddelar att det 2022 ska det finnas 30 dumplingsrestauranger under det varumärket. Det enligt branschsajten foodnet.se. I dag driver man fyra enheter, tre i Göteborg och en i Malmö.
Man letar just nu lokaler i ett flertal större svenska städer, däribland Norrköping, Stockholm, Malmö och Lund. Ägarna har även planer på att ta konceptet utomlands..
– Vi har kollat mycket i Stockholm och där känns det viktigt att läget är rätt. Det ska finnas andra restauranger i området, men vi tittar inte på trippel-A-lägen. Vi har tittat mycket på Södermalm och i Vasastan, säger köksmästare Emma Kolback till Göteborgs-Posten.
– Planen är att vi på sikt kommer att utvecklas mot franchise, och vi tittar även på en internationell expansion i framtiden. Vi vill visa att en bra matupplevelse inte behöver kosta skjortan, säger John Wigelius, vd Dubbel Dubbel, i en kommentar.
För att kunnna genomföra satsningen har grundarna släppt in tre nya delägare i bolaget. Det är tre personer med tung erfarenhet av att skala upp restaurangkoncept.
- Wilhelm Vintilescu har erfarenhet från O´Learys, Pinchos och Bastard Burgers.
- Christian Bellander, tidigare bland annat vd och i dag styrelseledamot för O’Learys.
- Björn Johansson, vd för Greenfood Frech Cut och styrelseledamot i O’Learys.