Bild: Martin Kelam.

Restaurang i AL:s Katarinahuset byter ägare

Nu står det klart att anrika Eriks Gondolen byter ägare. Familjen Lallerstedt som ägt restaurangen sedan 1994 säljer till Svenska Brasserier som redan äger flera välrenommerade restauranger i Stockholm. Eriks Gondolen öppnar igen, i Atrium Ljungbergs fastighet vid Slussen, under hösten 2023.

Annons

Slussen har varit en central plats sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg, handelsplats och en park växer fram. Mitt i Slussen ligger ikoniska Katarinahuset, med Katarinahissen, som nu byggs om och moderniseras. Här utvecklas moderna kontor, ett hotell planeras och under hösten 2023 öppnar återigen anrika restaurang Eriks Gondolen som varit stängd sedan 2020, nu med ny ägare.

– Det är väldigt roligt att få hälsa Svenska Brasserier välkommen till Katarinahuset. De har gedigen erfarenhet av att skapa matupplevelser utöver det vanliga och vi ser fram emot att de driver det anrika varumärket Eriks Gondolen vidare, samtidigt som de tillför något nytt. Det blir en viktig pusselbit i det framtida Slussen, säger Kristina Örvill, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Slussen.

– Vi gillar att förädla och utveckla starka restaurangvarumärken och Eriks Gondolen passar väl in i vår portfölj. Det handlar om att ta hand om den grund som familjen Lallerstedt skapat och att utveckla det som redan uppskattas av gästerna, säger Niklas Johansson, vd Svenska Brasserier. Eriks Gondolen är en restaurangklassiker i Stockholm med ett starkt varumärke i ett läge vi tror på idag och för framtiden. Nya Slussen blir en knutpunkt för stockholmare, avslutar han.

Svenska Brasserier är en av Sveriges ledande restauranggrupper med restauranger såsom Sturehof, Riche, Teatergrillen och AIRA. Koncernen omsätter över 500 miljoner kronor och sysselsätter 500 medarbetare från 25 länder. Koncernen odlar egna grönsaker vid Ulriksdals Värdshus och fiskar med egen fiskebåt i Roslagens skärgård.

– Sedan 1994 har min familj och jag drivit och levt med Eriks Gondolen. Det har varit fantastiska år med mycket glädje, lärdomar och givetvis en del motgångar. Beslutet att restaurangen ska gå vidare i ny ägo har inte varit enkelt men känns helt rätt. Allt har sin tid och vi i familjen blickar framåt. Det viktigaste för oss har varit att hitta rätt personer som kan driva Eriks Gondolen vidare. Personer som är villiga att förvalta vidare det vi byggt upp samtidigt som det förnyas i takt med att nya Slussen blir färdigställd. Det är med stor glädje och varm hand som vi lämnar över till Svenska Brasserier, säger Anna Lallerstedt, ägare Eriks restauranger.

Fler Nyheter från förstasidan

Kuylenstiernas misstänkta utpressare gripna

En känd kvinnlig brottsling och en advokat har gripits.

Ledande konsult lämnar – startar eget bolag

Konsultfirman tappar ytterligare en senior medarbetare.

Fabege hyr ut 4.300 kvm

Hyreskontrakt på tio år tecknat med företag bakom internationellt kända varumärken.

Stor investering vid Karlaplan – 15-årigt kontrakt

Fv berättar om investeringen och projektet.

Bilder: Så kan nya Centralstaden förändras

Totalkostnaden bedöms till hela 25 miljarder kronor. Läs senaste nytt kring projektet som förändrar centrala Stockholm. Se även en ny video.

SLP förvärvar för 270 mkr

Köper logistikfastighet med förädlingspotential.

The Body Shop i likvidation

Svenska bolaget lägger ner efter extrainsatt bolagsstämma.

Johan Skoglund: ”På väg att förbättras”

86:e och sista delårsrapporten som JM-vd.

Krönika

Utsmyckning är ett smart, värdehöjande grepp i stadskärnan

Monica Bruvik skriver FV-krönika.

Kontrollbalansräkning träffar Oscar Properties hårt

Likvidation av bolaget kan bli nästa steg.

Räknar med att sälja för mer än 30 miljarder

FV berättar hur planerna ser ut.

Välkänd arkitektfirma i konkurs

”En direkt konsekvens av vad som händer i branschen.”

JM säljer till Bonnier för 410 mkr

Överraskande affär. Tomas Hermansson berättar för FV om framtidsplanerna.

Operan håller stängt i fem år

Omfattande renoveringar om 3,1 miljarder krävs. Kungliga Operan är inte nöjda.

Tillbaka till förstasidan