Bild: Martin Kelam.

Restaurang i AL:s Katarinahuset byter ägare

Nu står det klart att anrika Eriks Gondolen byter ägare. Familjen Lallerstedt som ägt restaurangen sedan 1994 säljer till Svenska Brasserier som redan äger flera välrenommerade restauranger i Stockholm. Eriks Gondolen öppnar igen, i Atrium Ljungbergs fastighet vid Slussen, under hösten 2023.

Slussen har varit en central plats sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg, handelsplats och en park växer fram. Mitt i Slussen ligger ikoniska Katarinahuset, med Katarinahissen, som nu byggs om och moderniseras. Här utvecklas moderna kontor, ett hotell planeras och under hösten 2023 öppnar återigen anrika restaurang Eriks Gondolen som varit stängd sedan 2020, nu med ny ägare.

– Det är väldigt roligt att få hälsa Svenska Brasserier välkommen till Katarinahuset. De har gedigen erfarenhet av att skapa matupplevelser utöver det vanliga och vi ser fram emot att de driver det anrika varumärket Eriks Gondolen vidare, samtidigt som de tillför något nytt. Det blir en viktig pusselbit i det framtida Slussen, säger Kristina Örvill, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Slussen.

– Vi gillar att förädla och utveckla starka restaurangvarumärken och Eriks Gondolen passar väl in i vår portfölj. Det handlar om att ta hand om den grund som familjen Lallerstedt skapat och att utveckla det som redan uppskattas av gästerna, säger Niklas Johansson, vd Svenska Brasserier. Eriks Gondolen är en restaurangklassiker i Stockholm med ett starkt varumärke i ett läge vi tror på idag och för framtiden. Nya Slussen blir en knutpunkt för stockholmare, avslutar han.

Svenska Brasserier är en av Sveriges ledande restauranggrupper med restauranger såsom Sturehof, Riche, Teatergrillen och AIRA. Koncernen omsätter över 500 miljoner kronor och sysselsätter 500 medarbetare från 25 länder. Koncernen odlar egna grönsaker vid Ulriksdals Värdshus och fiskar med egen fiskebåt i Roslagens skärgård.

– Sedan 1994 har min familj och jag drivit och levt med Eriks Gondolen. Det har varit fantastiska år med mycket glädje, lärdomar och givetvis en del motgångar. Beslutet att restaurangen ska gå vidare i ny ägo har inte varit enkelt men känns helt rätt. Allt har sin tid och vi i familjen blickar framåt. Det viktigaste för oss har varit att hitta rätt personer som kan driva Eriks Gondolen vidare. Personer som är villiga att förvalta vidare det vi byggt upp samtidigt som det förnyas i takt med att nya Slussen blir färdigställd. Det är med stor glädje och varm hand som vi lämnar över till Svenska Brasserier, säger Anna Lallerstedt, ägare Eriks restauranger.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedjan lämnar Stureplan – efter bara två år

Till FV: ”Det här läget går inte längre hand i hand med strategin”.

Bildextra: Så blir nya kvarteret på Kungsholmen

Skapar 8.000 kvm kontor och 114 nya bostäder.

Lista: Norska oljefonden tappade 1.700 miljarder

Vid årsskiftet hade Oljefonden aktievärden i fem svenska bygg- och fastighetsbolag som översteg en miljard kronor vardera.

Rekordår för outlet

Den tyska satsningen i Stockholmsområdet går som tåget.

SBB stoppar projekt – underleverantör går i konkurs

”Styrelsen har sökt andra lösningar men inte lyckats” säger koncern-vd Mikael Anjou

Stänger flaggskepp i city efter endast fyra år

Världsvarumärket lägger ner stor satsning mitt på Kungsgatan.

Blankare fortsätter trycka till fastigheter

Åtta av de 100 största blankningspositionerna finns i bygg- eller fastighetsbolag. FV berättar vilka bolag som finns i fokus.

Balder lägger beslag på ännu en 08-mack

Först lyxprojekt längs Birger Jarlsgatan. Nu lite längre ut från city.

Blir ny CFO på Stenvalvet

Ytterligare en CFO byter jobb.

SEPREF: Fyra av fem spår höjda krav på direktavkastning

Karin Witalis kommenterar den senaste undersökningen.

Rekryterar chef från Wästbygg

Ska utveckla nytt bolag.

Staden säljer för 600 mkr

Tre bolag i affär med Stockholms stad.

Klart: Alm blir storägare i Aros efter strukturaffär

Stor affär med bostäder. Läs om detaljerna.

Batljans superlycka

Starkt fredag på börsen. Men ännu återstår mer än hälften…

Tillbaka till förstasidan