Rukia Mazera (Swahili Streetfood), Tesfit Gebreab (Eri-Ethio Taste), Coura Mbaye (Ker Mbissane), Lubabalo Mashiyi-Veikkola (Swahili Streetfood).

Restaurang Afrika öppnar hos AL i Slakthusområdet

I sommar öppnar ytterligare en restaurang i hjärtat av Slakthusområdet. Restaurangen Afrika samlar tre olika afrikanska matkulturer under ett och samma tak, till rytmerna av allt från afrobeats och sydafrikansk house till gamla skolans hiphop. Fastighetsägare är Atrium Ljungberg.

Annons

Afrika är det senaste i raden av handplockade restaurang- och barkoncept som kommer att fylla Hus 26 i de gamla Slakthushallarna, sida vid sida med Adam & Albins nya restaurang Solen, lyssningsbaren Hosoi, Stockholm Roast och Bar Montan.

Som namnet antyder kommer restaurangen att präglas av en tydlig afrikansk identitet med färgstarka mönster och en hög puls där musiken får ta stor plats. I en modern tappning kommer tre afrikanska matkulturer att erbjuda afrikanska rätter från öst till väst. Swahili Streetfood kommer att representera Kenya, kokboksaktuella Ker Mbissane representerar Senegal och Eri-Ethio Taste kommer att servera eritreansk och etiopisk injera. Även drycken som serveras kommer till stor del från afrikanska producenter.

Restaurangen kommer att servera både lunch och middag för att senare på kvällen sakta förvandlas till barklubb med afrikanska rytmer. Musiken kommer att vara en central del i verksamheten med DJ:s och livemusik flera kvällar i veckan. Det kommer även att erbjudas kultur i form av konst och poesi samt stand-up, föreläsningar och inspirationstalare. Restaurang Afrika kommer att ha en totalyta på 220 kvm plus uteservering.

– Vi öppnar upp med ledorden ”Kärlek och respekt” och här är alla lika välkomna. Detta blir en plats där afrosvenskar kan känna sig lite extra hemma, för att väga upp lite mot hur historiken från Stockholms krogliv ser ut, säger Vera Matthews, operativ chef på Afrika.

Rukia Mazera (Swahili Streetfood), Tesfit Gebreab (Eri-Ethio Taste), Coura Mbaye (Ker Mbissane), Lubabalo Mashiyi-Veikkola (Swahili Streetfood). Foto: Måns Berg

– Afrikanska restauranger har varit underrepresenterade i Stockholms krogvärld. Med Afrika vill vi skapa en stark community och även hylla den afrikanska mat- och musikkulturen och göra den tillgänglig för fler. Och vi känner att Slakthusområdet är helt rätt ställe för att kunna förverkliga den här visionen, säger Rukia Mazera, grundare till Swahili Streetfood som är en del av Afrika.

Hus 26 är en del av Slakthushallarna, en samling industribyggnader från 1912 som binds samman av den ikoniska Förbindelsehallen. Tillsammans utgör de hjärtat i Slakthusområdets satsning på mat, kultur och upplevelser.

– Vår vision för Hus 26 i Slakthushallarna har varit att samla aktörer som har ett driv och en passion för att skapa något alldeles unikt. Och det ser vi nu när Afrika öppnar sida vid sida med Adam & Albins nya restaurang Solen, lyssningsbaren Hosoi och Stockholm Roasts nya Bar Montan. Vill man äta och dricka gott eller lyssna på musik i en helt magisk miljö så är det Slaktis man ska åka till, säger Mattias Roussakoff, Leasing Manager Food & Beverage på Atrium Ljungberg.

Missa inte! Fastighetsdagen Uppsala 2024

Den 9 april är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Uppsala. Seminariet äger rum på Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Växande möjligheter i mörka utrymmen

Bergutrymmen och gamla cisterner behöver inte bara vara garage, utan kan även ge plats åt odlingar, skyttebanor och gym. Bara fantasin sätter gränser.

Deka sålt hotell till Sinoma

Hotellfastigheten med 300 rum precis vid Centralstationen.

Krönika

Vi måste prata om Göteborg

”Demokratisk arkitektur är en lika knasig idé som demokratisk ekonomi.”

Chocken: Värdefall på 23 procent

Tappade nära 1,5 miljarder i fastighetsvärde.

”Stor potential i tio år till”

Logistikjättens prognos om den svenska marknaden.

Stormöte på gång för coworkingaktörer

”Vi har en otrolig fördel om vi får en samsyn”.

Bolaget bakom Sätra Centrum i konkurs

Det skulle inte bli några fler konkurser – nu blev det tre till.

Ny generaldirektör för SFV

Tidigare finansmarknadsminister tar över som generaldirektör. M-topp blir överdirektör.

Vasakronan hyr ut 3.100 kvm kontor till SGU

Större projektfastighet om 15.000 kvm fullt uthyrd.

AL hyr ut 1.300 kvm i Hagastaden

Lämnar lokaler mitt i city. Flyttar svenska huvudkontoret till Mineralvattenfabriken.

Podcast: Om stadsutveckling i Stockholm city

Anna Nordin från Vasakronan gästar senaste avsnittet för att prata om omvandlingen av Sergelstråket.

Liseberg: Skadan mindre än väntat

Större delar bedöms vara helt eller delvis oskadade.

Välkänd arkitektfirma flyttar till Gamla stan

Beslutat sig för att lämna landmärke.

Flyttar till Sergels torg

”Läget gör att det fortsatt är enkelt att ta sig till kontoret”.

Tillbaka till förstasidan