Randviken i flera affärer om 112 miljoner

Randviken har i två separata transaktioner ingått avtal om att avyttra fem fastigheter för 86 miljoner kronor. Köper gör Estea och Huvudgatan. Randviken har även, genom det nybildade JV-bolaget Verfast, förvärvat en fastighet i Skellefteå för 26 miljoner kronor.

Fastigheterna som avyttrats är belägna i Stockholm, Upplands Väsby och Nyköping.

Köparna är Estea Omsorgsfastigheter respektive Huvudgatan Fastigheter. Den uthyrningsbara arean uppgår till ca 2.600 kvadratmeter och den årliga hyresintäkten uppgår till ca 3,6 miljoner kronor. Fastigheternas primära användning är vårdboende och butik.

Bakom Huvudgatan finns Johan Sundström och Mats Rössland som grundare.

Det överenskomna fastighetsvärdet om 85,8 mkr överstiger de senaste externvärderingarna med cirka 8 procent och kommer att leda till en positiv realiserad värdeförändring under det första kvartalet 2022 då frånträde sker.

De avyttrade fastigheterna är Fjällhavren 3 & 4 i Stockholm (på Glädjevägen i Hässelby), Påskliljan 1 i Stockholm (Ridderviksvägen 125 i Hässelby), Vatthagen 1:110 i Upplands-Väsby och Järnhandlaren 3 i Nyköping.

Randviken har inom ramen för det nybildade JV-bolaget Verfast AB, som Randviken äger till 70%, förvärvat fastigheten Sömmerskan 6 i Skellefteå till ett underliggande fastighetsvärde om 25,5 mkr före avdrag för latent skatt. Fastigheten är av karaktären lager/lätt industri och är belägen i ett väletablerat verksamhetsområde invid E4:an. Säljare är Grafiska Huset Norr AB. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 2 400 kvadratmeter. Den årliga hyresintäkten uppgår till cirka 2,0 miljoner kronor och den genomsnittliga återstående hyreskontraktslängden är 4,3 år. Tillträde av det fastighetsägande bolaget kommer att ske under första kvartalet 2022 och förvärvet finansieras med egna medel.

”Vi genomför härmed en mindre renodling av fastighetsbeståndet genom att avyttra ett antal icke strategiska tillgångar. Glädjande nog sker försäljningarna till nivåer som överstiger vad vi har fastigheterna värderade till i våra böcker. Likviden från försäljningarna kommer i första hand att användas till nya fastighetsförvärv. Nu när vi avyttrar fastigheter känns det extra roligt att vi samtidigt gör vårt första förvärv i Norrland och att vi officiellt är igång med JV-bolaget Verfast som vi hoppas kunna växa framöver.” – Gustaf Segerborg, VD Randviken

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Welandson och Nordstjernan tar greppet

Emissionen i Studentbostäder i Norden kan ge stora förändringar bland de största ägarna i bolaget.

Porträtt

Långläsning: Storspelare på turbulent marknad

Henrik Jussi-Pekka är vd för investmentbolaget Möller & Partners, men är också medgrundare till bostadsbolaget Resinova som varit storköpare under våren.

Ännu en toppchef lämnar

”Jag känner mig privilegierad”.

Öppnar flaggskeppsbutik mitt i city

Gör två förhyrningar samtidigt. FV berättar om etableringen.

Räddningsaktion för SBS

Läs om de största ägarna och hur de agerar.

Redo sälja för över 4 mdr

Pressad aktör startar försäljningsprocess. 20.000 bostäder med i diskussion.

Vill bygga högt hotell

Inväntar besked från politikerna.

Upproret: ”Vi vill veta vad vi betalar för”

Diskussionen kring butikshyrorna har kanske trots allt blivit lite bättre.

Riksbanken höjer räntan till 4 procent

Kan komma att höjas ytterligare.

Nära megaaffär – kan frukta stor förlust

Parterna kan vara påväg att nå ett avslut.

Nrep förvärvar 283 nya

Förvärvar nyproducerat. Gått in om ”kapat” tidigare uppgjord affär.

Newsecs spaning – Max Barclays tre favoriter

Anser att svenska kontor fått oförtjänt dåligt rykte. Dock orolig för Sveriges rykte.

Kvintett startar nytt bolag – efter försäljningen till SBB

Läs om vilka som finns med bakom bolaget.

Bildextra: Nya Albano – hela 5 miljarder senare

Från farligt, osäkert och smått bortglömt till något som ska bidra till att lyfta hela huvudstadsregionen.

Tillbaka till förstasidan