Trafikverket öppnar projektkontor hos Diös i Sundsvall

Fastighetsägaren Diös och Trafikverket har tecknat ett grönt hyresavtal om 700 kvadratmeter kontorsyta på Nya Hamngatan i centrala Sundsvall. Etableringen sker i form av ett projektkontor för byggnationen av ett dubbelspår mellan Sundsvall och Dingersjö. Inflyttning beräknas ske i juni och avtalet löper över sex år.

Annons

Med syftet att öka kapaciteten på Ostkustbanan planerar Trafikverket att bygga dubbelspår mellan Sundsvall och Dingersjö. Sträckan omfattar 12,5 km där utbyggnaden sker i två etapper och inleds med etappen mellan Sundsvalls Centralstation och Kubikenborg. Dubbelspåret mellan Sundsvall och Dingersjö kan ses som en delinvestering i ett framtida dubbelspår mellan Sundsvall och Gävle.

– Ostkustbanan är en strategiskt viktig länk för såväl persontåg som godståg och utbyggnaden av dubbelspår kommer ge utrymme för ökad trafik. I valet av projektkontor var det viktigt för oss med ytor som främjar vårt arbetssätt, med plats för samverkan och interaktion i ett aktivitetsbaserat kontor. Det har vi hittat på Nya Hamngatan, säger Ulrika Sundgren, projektchef, Trafikverket.

–På Nya Hamngatan får Trafikverket ett ljus och modernt kontor i ett läge som inte bara är väldigt fint, utan också strategiskt ur flera perspektiv. Sundsvall Centralstation ligger ett stenkast bort och tillgängligheten till myndighetens övriga avdelningar är god. Kontoret är beläget i en miljöcertifierad fastighet med goda tekniska faciliteter och har i sitt befintliga skick modern standard, vilket ger Trafikverkets medarbetare en god och hållbar arbetsmiljö. Vi är mycket glada över att välkomna dem till oss, säger Susanna Johansson, kommersiell uthyrare, Diös Sundsvall.

Diös och Trafikverket har tecknat ett grönt sexårigt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.

Fler Nyheter från förstasidan

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Lista: Här är de 12 som ännu ingår i Oscar Properties

Fastighetsvärlden går igenom det återstående beståndet – som investerarna hittills nobbat. Snart är allt borta.

Arnhult: Vi ska sälja mer

Berättar om uthyrningsmarknaden, lånen och transaktionerna.

”Nästan tjänstefel om räntan inte sänks”

Annan expert: ”Styrränta på tre procent vid årsskiftet”

Batljan: ”Vi bör kunna ta pole position”

10-miljardersbolaget visar siffrorna för första gången som noterat bolag.

Vd:n om nästa steg för OP – att bli något helt annat

Vd:n: ”Ja, nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester”. Nye vd:n ser ny användning för bolaget.

Bilder: ”Fridhemsplan behöver kärlek”

Det nya konceptet består av en mix av mjukt från 60-talets Paris och grovt från New York. Se hur kvarteret kommer att utvecklas.

Tillbaka till förstasidan