Continental Apartments. Bild: Eklund Stockholm New York.

Sex lägenheter osålda i Continental

Drygt ett år efter att Stockholm Continental stod färdigt är sex av lägenheterna i projektet fortfarande inte sålda. Nu kan det vara läge att pruta.

Mittemot Stockholm centralstation ligger Jernhusen och Strabags nybyggda Stockholm Continental, innehållande en ny pendeltågsstation, ett hotell samt en bostadsdel med 18 exklusiva lägenheter överst.

Vintern 2015 såldes toppvåningen på 418 kvadratmeter i bostadsprojektet för 104,5 miljoner kronor. Det innebar ett rekordhögt kvadratmeterpris på 250.000 kronor.

Kanske fick det höga priset en del spekulanter att tveka för när inflytt skedde sommaren därpå fanns det fortfarande lägenheter till salu i huset. Och nu, drygt ett år senare, har 6 av de 18 lägenheterna fortfarande inte sålts.

Niklas Berntzon, VD på mäklarfirman Eklund Stockholm New York som ansvarar för försäljningen, är inte oroad:

– Vi har både en produkt samt priser som aldrig funnits i Sverige tidigare. Det påverkar naturligtvis säljhastigheten. Nu kan vi dock se att andra projekt börjat närma sig dessa prisnivåer eftersom man ser att det faktiskt är möjligt att sälja superobjekt även i Sverige. 12 sålda av 18 är trots allt hyfsat marscherat.

Samtliga ettor och tvåor i projektet är slutsålda. Det som nu finns kvar är tre- och fyrarummare. Bland dem är den billigaste lyan en fyra som går loss för 21,8 miljoner kronor.

Niklas Berntzon stänger dock inte dörren för förhandling.

– Ibland när det har gått en tid är det inte ovanligt att byggherren kan börja titta på bud som kommer in under utsatt pris. Men jag har mycket svårt att se att priserna kommer att sänkas i denna prislista. Är man sugen på en av superlägenheterna men inte riktigt har plånboken, så kan man ju alltid prova att ge mig ett bud. Det blir aldrig värre än ett nej.

Finns det någon plan B om de inte blir sålda?

– De blir sålda. Jag är inte orolig. Allt säljs förr eller senare. Jag sålde två stycken precis innan jag gick på semester och jag har många bokade visningar, så jag håller modet uppe.

Det är Jernhusen och Strabag som står för kostnaden för de osålda lägenheterna. De sex bostäderna motsvarar tillsammans ett värde på 166,8 miljoner kronor.

Trots bakslaget med den utdragna säljprocessen bedömer Fastighetsvärlden att Continental Apartments varit en bra affär för Strabag och Jernhusen.

Bostadsdelen i Stockholm Continental innehåller 18 lägenheter. Bild: Jernhusen.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB säljer 25 procent av aktierna i Solon till Obos

”Stort fokus på att minska sin exponering i JV-bolag”.

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

OP säljer handel för 333 mkr

10 procent upp på inköpspriset.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Tillbaka till förstasidan