Proptech Farm går in i Propstreet

Propstreet tar in ytterligare kapital för att öka takten i internationalisering för bolagets digitala investeringslösningar.

Proptech startupen Propstreet har stängt en finansieringsrunda på fem miljoner kronor som leds av Proptech Farm. Finansieringen kommer enligt bolaget att användas till att öka farten på produktutvecklingen och tillväxten i Norden.

Propstreet är ett digitalt medlemsbaserat community för investerare i kommersiella fastigheter med en vision om att göra investeringsmöjligheter i kommersiella fastigheter mer tillgängliga.

Communityn har ambitionen att möjliggör för kommersiella fastighetsinvesterare att få tillgång till ett dealflöde av konfidentiella investeringsmöjligheter från transaktionsrådgivare på den nordiska marknaden.

Sedan lanseringen 2018 har flera stora fastighetsinvesterarna i Norden blivit medlemmar i Propstreet och, som bolaget säger, fått tillgång till investeringsmöjligheter värda över 30 miljarder kronor.

– Under de senaste tre åren har vårt team arbetat hårt för att bygga Propstreet till den ledande communityn för kommersiella fastighetsinvesterare. Med uppbackning från PropTech Farm kan vi nu öka farten och stärka vår leveranskapacitet både på produktutveckling och försäljning, säger Henrik Olofson, grundare av Propstreet.

Fredrik Bergman, CEO på Proptech Farm:
– Förutom potentialen på den svenska och nordiska marknaden ser vi en stor potential att ta Propstreet internationellt. Teamet på Propstreet har på kort tid gjort ett fantastiskt arbete med plattformen och den digitala communityn för kommersiella fastighetstransaktioner.

Fastighetsvärlden storsatsar på proptech. I mitten av oktober gav vi ut specialmagasinet FV Innovation - läs det gratis här. Den 28 oktober arrangerar vi det högintressanta seminariet Proptech & Digitalisering. Läs program och anmäl dig här.

Fler Nyheter från förstasidan

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Affär för 136 mkr på Söder

Fortsatt högt affärstempo i stadsdelen. FV berättar om senaste affären.

Tar över AL:s projekt

Ska byggas bredvid landmärke.

Tillbaka till förstasidan