Simon de Château och Fredrik Mässing. Bilder: Fastighetsvärlden

Prisma Properties satsar på börsnotering

Prisma Properties offentliggör nu sin avsikt att genomföra en notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. I samband med noteringen planeras en ägarspridning att äga rum genom ett erbjudande av nyemitterade och befintliga aktier i bolaget.

Annons

Det börjar ljusna för nya noteringar. Fastighetsvärlden avslöjade nyligen att 20-miljardersbolaget Intea siktar på börsnotering. FV berättade då även att Prisma jobbade med samma strategi, vilket nu alltså bekräftas.

Nyemissionen av aktier i erbjudandet förväntas tillföra Prisma cirka 1.250 miljoner kronor före transaktionskostnader.

De befintliga aktierna erbjuds till försäljning av bolag som indirekt kontrolleras av Alma Property Partners I .

Fonder som förvaltas och rådges av Capital World Investors, Clearance Capital Limited, Länsförsäkringar Fondförvaltning samt en fond förvaltad av ODIN Forvaltning har, med förbehåll för vissa villkor, åtagit sig att förvärva eller teckna aktier i erbjudandet till ett pris om 27,50 kronor per aktie och ett totalt belopp om 624 miljoner kronor, vilket skulle värdera Prismas aktier till cirka 4 523 miljoner kronor, baserat på det förväntade totala antalet utestående aktier i bolaget efter erbjudandets genomförande.

Prisma är en snabbväxande fastighetsägare och fastighetsutvecklare inom modern behovsdriven lågprishandel med fokus på utveckling och långsiktig förvaltning av fastigheter avsedda för lågprisbutiker, dagligvaruhandel och snabbmatsrestauranger i strategiska lägen i Norden. Prisma har ett fastighetsbestånd med en genomsnittlig hyreslängd på 9,1 år, varav mer än 70 procent är utvecklat sedan 2016. Per den 31 mars 2024 bestod Prismas fastighetsbestånd av totalt 120 förvaltningsfastigheter med en uthyrbar area om 268.165 kvadratmeter och ett fastighetsvärde, inklusive projektfastigheter, om 6,4 miljarder kronor.

I samband med att Prisma grundades under 2022 av Alma Property Partners avskildes och förvärvades fastighetsbeståndet av Bolaget mot betalning i form av aktier i Prisma. Alma Property Partners är, genom de bolag som indirekt kontrolleras av Alma Property Partners I och Alma Property Partners II, huvudaktieägare i Prisma.

Prismas vision är att vara Nordens ledande utvecklare och långsiktiga ägare av fastigheter inom lågprishandel.

Fredrik Mässing, Chief Executive Officer för Prisma, kommenterar:

– Vi är glada att meddela Prismas avsikt att notera sina aktier på Nasdaq Stockholm. Noteringen är en viktig milstolpe i vår tillväxtresa och återspeglar den betydande utveckling som vår fastighetsportfölj har haft sedan 2016. Vårt engagemang för att utveckla och förvalta fastigheter i strategiska lägen har etablerat oss som en nyckelaktör inom fastigheter avsedda för den moderna, behovsdrivna lågprishandeln i Norden. Som ett börsnoterat företag fortsätter vi att vara dedikerade till vårt uppdrag att stödja våra hyresgästers expansionsstrategier och bidra till ett levande ekosystem inom lågprishandel. Vi är stolta över att kunna erbjuda framtida investerare möjligheten att vara en del av Prismas tillväxtresa när vi fortsätter att utveckla och förvärva fastigheter i attraktiva lägen för ledande nordiska lågprisaktörer.

Fredrik Mässing medverkar för övrigt på Fastighetsvärldens högintressanta seminarium Köpcentrum & Butiker på Grand Hôtel i Stockholm den 11 september. Läs om programmet, och möjlighet till anmälan, här.

Simon de Château, styrelseordförande i Prisma och delägare i Alma Property Partners, kommenterar:

– Prismas kommande notering på Nasdaq Stockholm är ett kvitto på att vi har tänkt rätt när vi har satsat på att bygga en stark plattform inom lågprissegmentet. Som styrelseordförande i Prisma och delägare i Alma Property Partners är jag stolt över vad vi tillsammans med Prismas erfarna ledning har åstadkommit. Styrelsen bedömer att en notering av Prismas aktier på Nasdaq Stockholm kommer att ge Bolaget goda förutsättningar att kapitalisera på såväl en omfattande utvecklingsportfölj som attraktiva förvärvsmöjligheter.

ABG Sundal Collier, Nordea Bank Abp och Swedbank är Joint Global Coordinators. Roschier är legal rådgivare till Alma Property Partners och Prisma. Gernandt & Danielsson är legal rådgivare till Joint Global Coordinators. Avanza Bank och Nordnet Bank är retail distributors.

Fler Nyheter från förstasidan

Gladare tongångar inför årets Almedalen

FV har tagit pulsen på branschen inför årets Almedalsvecka. ”Almedalen är det viktigaste branscheventet vi har.”

Pausar försäljning av Stockholms största

”Buden har inte nått tillräckligt höga nivåer”. FV berättar om ägarens framtidsplaner.

”Står ganska långt ifrån varandra”

Region vill köpa tillbaka fastigheter från SBB.

Branschens nya mötesplats: Lindgården

Fastighets- och byggbranschens naturliga mötesplats under Almedalsveckan.

Slättö köper för 1,5 mdr

Två bostadsportföljer, om totalt 800 lägenheter, förvärvas.

Intervju med Leiv Synnes

Podcasten Fastighet & Finans gästas av SBB:s vd.

JM säljer för halv miljard

Säljer i utvecklingsområde i 08-regionen.

Capman köper projekt om 289 bostäder

Genomför stor forward funding-affär. Läs FV:s bedömning av priset.

Ansöker om konkurs för 27 enheter – över 100.000 kvm

Kraftig offensiv de senaste åren.

Slutspurt för finansieringen av Sveafastigheter

Förberedelser för att sälja eller notera.

Klart med hotell i Hagaparken

”Denna hotellanläggning har en enorm potential”.

Ikea öppnar i MoS

Hyr hela 2.500 kvm. FV berättar var den nya butiken hamnar.

Northvolt skrotar fabriksplanerna i Borlänge

Vill sälja marken om 900.000 kvm som köptes av Stora Enso 2022.

SLP köper för 204 mkr

Fastigheten har en total markyta om 72.000 kvm, varav 70 procent får bebyggas.

Tillbaka till förstasidan