Prime vill ur Karlstad för att få likviditet

Hårt prövade Prime Living sätter ut sin förvaltningsfastighet i Karlstad till försäljning. På fastigheten har man mellan åren 2011-2015 uppfört byggnader med totalt 140 studentlägenheter, drygt 3.100 kvm bostadsarea. Fastigheten, Kornetten 2, ligger i området Kronobergsparken.

I den senaste värderingen från halvårsskiftet ligger värderingen för den här fastigheten, enligt vad FV erfar, kring 98 miljoner.

Företaget argumenterar att en försäljning kommer att bidra positivt till koncernens likviditet och till en fortsatt utveckling av koncernens övriga projekt. Karlstad inte heller en ort där företaget avser att fortsätta utveckla studentbostäder.

Till det kommer att man tror att det finns aktörer som har bättre förutsättningar att nå en ekonomiskt effektivare förvaltning.

– Detta är Prime Livings första projekt och vi har haft lägenheter under förvaltning sedan 2011. Det är glädjande att se vårt koncept build-to-rent fungerar och att vi nu kommer ta det hela vägen från ax till limpa, säger Prime Livings vd Hans Sandén.

 

Fler Nyheter från förstasidan

Hyr ut 3.300 kvm i Solna United

Skanska fortsätter att hyra ut i storsatsningen vid Solna station.

Amasten säljer till Fastator och dess dotterbolag

Renodlar mot bostäder genom att sälja fastigheter för en kvarts miljard.

Outlet och lyx regerar

Handeln är sedan flera år under press och förändring. Men det finns segment som fungerar bra, och det är de …

Börsklockan ringde för Aros

Går mot strömmen. Grundaren: ”Det är verkligen en milstolpe.”

Spännande ”hubb” blir landmärke i söderort

Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad vunnit tävlingen om att få bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum. De …

Agora säljer del av svans

Bolaget har signalerat för försäljningar länge. Nu är det klart med avyttringar på tre orter. Fler försäljningar väntar.

Bygger Nordens högsta kontorshus på spekulation

36 våningar och 144 meter högt. Se flera bilder.

Flera hyresgäster på gång till stort bankhus

”Bättre vind i seglen än man haft på flera år.”

Uppgifter om bristande marksanering i Spånga

Nytillträdde koncernchefen: ”Vi tar det här på största allvar.”

Bolaget varnar: Pengarna slut om en månad

Det börsnoterade bolaget kämpar för sin överlevnad. Nya lån eller försäljningar måste till inom kort – annars är pengarna slut om 5-6 veckor.

Oscar och SBB startar samarbete

Rivstart för den nya inriktningen med projektutveckling i övriga landet. Nu är det bestämt vart det första projektet ska genomföras.

De är förebilder som framtidsbyggare

Årets Framtidsbyggare 2018, ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, är korade. Glädjen var stor när förebilder och talanger fick ta emot sina priser i Lund.

Persson stryper 400 miljoner i donationer till Nobel

Ger en rejäl känga till politikerna som gjorde kovändningen. Stefan Persson har tidigare i Fastighetsvärlden hyllat projektet.

Tillbaka till förstasidan