Björn Johansson (CTO and Co-founder), Anna Jakobsen (Talent Acquisition Manager), Fanny Hansson (Digital Marketing Specialist), Christoffer Zachrisson (Head of Sales), Sofie Folkesson (Head of Customer Success), Daniel Gadd (CEO and Co-founder).

Position Green flyttar till Varvsstaden

Globala hållbarhetsaktören Position Green väljer Varvsstaden i Malmö för nytt kontor och powerhouse. Förhyrningen är 1.100 kvm. Varvsstaden ägs av Balder och Peab.

Bolaget har vuxit snabbt och i takt med näringslivets engagemang. Våren 2023 öppnar Position Green dörrarna till sitt nya ”Sustainability Powerhouse” – ett kontor och mötesplats på cirka 1 100 kvm i den historiska varvsbyggnaden Magasinet.

– När vi började leta efter ett nytt kontor som kan tillgodose vår snabba tillväxt var Varvsstaden vårt förstahandsval. Framtidsvisionen för stadsdelen attraherar ett entreprenörsdrivet företag som Position Green och att ha kontor i en cirkulärt återuppbyggd industrilokal på ett centralt läge rimmar väl med vår verksamhet och vad våra medarbetare efterfrågar, säger Daniel Gadd, vd och grundare av Position Green och fortsätter. Vi ser fram emot att bygga vårt Sustainability Powerhouse i Magasinet – en plats där samarbetet mellan vår digitala plattform, våra medarbetare och kunder är i fokus för att skapa ett hållbart näringsliv.

Malmös nya stadsdel utvecklas av Varvsstaden AB, ett joint venture-bolag samägt av Balder och Peab. Stor vikt läggs på hållbarhet och att bevara områdets karaktär och många av byggnaderna som finns kvar sedan Kockumstiden renoveras för ett nytt liv som kontor, handel, restaurang eller andra typer av verksamheter. Magasinet var en av de första byggnaderna som färdigställdes och har sedan dess huserat ett företag som snart flyttar till större lokaler i Varvsstaden. Förvaltar Magasinet gör fastighetsbolaget Balder.

– Vi är mycket stolta över att vara en del av Varvsstaden och tillsammans med Peab bidra till Malmös stadsutveckling. I Varvsstaden tillåts varvsarvet leva kvar i en ny era och här står återbruk och hållbarhet i centrum, både när vi renoverar och bygger nytt. Att en verksamhet med så tydlig hållbarhetsprägel som Position Green väljer att etablera sig här ser jag som ett kvitto på att det vi gör är rätt, säger Jesper Kristensen, regionchef på Balder.

Den största delen av Varvsstadens omkring 180.000 kvm stora yta kommer, när området står klart, att utgöras av bostadshus i olika upplåtelseformer. Totalt planeras för cirka 2.500 nya bostäder. Tre nya förbindelser över vattnet knyter samman området med Malmö stadskärna och ett nytt kollektivtrafikstråk löper genom området. Helt klart beräknas Varvsstaden stå år cirka 2035.

Fler Nyheter från förstasidan

Statens hyra för EU-mötet

Hyr hel hotell- och mötesanläggning. FV berättar om hyreskontrakten för mässan och för hotellet.

Köper nära Norr Mälarstrand

Utökar beståndet inom tullarna i Stockholm.

Hyr ut 3.600 kvm i Hagastaden

FV berättar vilka som tappar hyresgäster.

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Coworkingfirma hyr hel byggnad i Gamla stan

Palatsbyggnad. ”Finns ingen byggnad med samma wow-faktor.”

Affärsanalys

Rekordnivå men med en högre yield

Daniel Holmkvist vid CBRE har analyserat en uppmärksammad affär nära Stureplan.

Besqab i nyemission om 825 miljoner

Kommer att använda pengarna till att i förtid helt återbetala den obligation man gav ut för två år sedan.

”Kontorsvägrarna” – så kan de lockas åter

De anställda berättar vad som krävs för att lämna hemmet.

Hyr ut över 3.000 kvm på Södermalm

Fortsatt högt tryck efter lokaler.

Tillbaka till förstasidan