Polarium hyr hela 4.200 kvm av AL i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med tre nya verksamheter i nybyggda Life City i Hagastaden, Stockholm. Högst upp flyttar det växande techbolaget Polarium in med sitt huvudkontor på en yta om 4.200 kvm. Det vårdspecialiserade Sirona Health Solutions flyttar in på 500 kvm och i bottenplan öppnar gymmet Trainics efter sommaren. 88 procent av lokalerna är nu uthyrda.

Polarium är ett svenskt bolag som tillhandahåller hållbara energilagringslösningar byggda på litiumjonteknik för telekom, tillverkningsindustrin och kommersiella fastigheter.

Bolaget hyr idag lokaler på Jan Stenbecks Torg 17 i Kista, i fastigheten Färöarna 3 som ägs av Castellum (ingick tidigare i Kungsleden). Fastigheten är känd som Kista One.

Polarium grundades 2015 och har två år i rad rankats som ett av Europas snabbast växande bolag. Som ett resultat av den snabba tillväxttakten flyttar bolaget nu sitt huvudkontor från Kista till dubbelt så stora lokaler i Life City i Hagastaden.

– Vi är jätteglada att flytta vårt huvudkontor till Life City. Med ett centralt och strategiskt läge mitt i Hagastaden skapar vi förutsättningar för vår tillväxtresa och för att fortsätta attrahera ”the best of the best” att komma och jobba med oss i Hagastaden finns en internationell och dynamisk känsla som passar vår kultur, säger Stefan Jansson, grundare och vd på Polarium.

Ytterligare en ny hyresgäst i Life City är vårdbolaget Sirona Health Solutions. Sirona är ett skandinaviskt konsultbolag som arbetar för att skapa bättre hälsa, vård och omsorg, utifrån visionen att göra hälso- och sjukvården mer preventiv, proaktiv och personcentrerad. Sirona flyttar in i Life City i oktober på en yta om drygt 500 kvadratmeter.

– Hagastaden blir ett centrum för life science i Europa och därför ser vi det som en självklarhet att flytta in i Life City. Genom att dela kontorsplats med andra dynamiska aktörer på marknaden kan vi skapa synergier som kommer bidra till att utveckla vården och life science sektorn. Jag gillar hela konceptet och ser fram emot dynamiken och miljön, säger Marit Vaagen, grundare och vd på Sirona Health Solutions.

Efter sommaren öppnar även gymmet Trainics i Life Citys entréplan. Trainics erbjuder träning inom så kallad calisthenics, med fokus på kroppviktsövningar, kroppskontroll och styrka. I Life Citys publika entréplan finns sedan tidigare matcafé och restaurang K-märkt samt en konferensanläggning.

Bland andra hyresgäster i huset finns Academic Work, AstraZeneca, Immedica Pharma, 10x Genomics och GHP.

Life City har en total uthyrbar area om cirka 27.000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 110 mkr exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 88 procent.

Interiör, Life City.

Fler Nyheter från förstasidan

Blir ny konsult-vd

Jobbat inom rådgivningsbolaget i 15 år.

20-tal padelhallar stänger

Beslut från stor aktör. Även flera konkurser. ”Kan användas för lager och logistik”

McDonalds stänger mer centralt

Stänger den 29:e centrala restaurangen på sex år.

Bonava köper för 312 miljoner

Byggrätter för 230 bostäder ingår i affären.

Fastator säljer aktier till Pierre Ladow

”Behovet ökar. Produktioner flyttas hem och länder ska bli mer självförsörjande”

Genesta hyr ut 6.000 kvm efter stor Ica som flyttar

Fyller upp efter stor hyresgäst som satsat på eget projekt i närheten.

Krog med takservering till stora kontorssatsningen

En lokal återstår att hyra ut.

Lyfter storhotell med ny skybar och stor restaurang

Hotell med 323 rum i Stockholm. Avtal om 24 år när segdraget område ska få fart.

Satsar en miljard i Solna – utökar inför nya hot

44 procent uthyrt i fastigheten. Börsbolag avyttrar.

Pressat SBB gör upp med Kåpan – frigör kapital

Ska även sälja sin 50% stora andel i Svenska Myndighetsbyggnader, med fastigheter för 12 miljarder, under hösten.

Affär mellan Point och Diös kraschar

Avbryter affären med hänvisning till förändrade finansiella villkor.

Batljan: ”Vi är självkritiska”

SBB:s vd i intervju om bolagets kommunikation, om kommande miljardförsäljingar och hur han och kollegorna mår.

Alla elva dömda har överklagat

FV berättar vad som hänt och vad som väntar framöver.

Hotell byter ägare – option om att köpa fastigheten

1800-talsbyggnad med sjöläge.

Tillbaka till förstasidan