Anna König Jerlmyr och Carl Strufve.

Stora Plug and Play hyr av Grosvenor i Skärholmen

Plug and Play, världens största innovationsinkubator med bas i Silicon Valley, hyr drygt 1.000 kvm av Grosvenor Europe i Skärholmen Centrum.
”Att det nu etableras en innovationshub i Skärholmen är viktigt för Stockholms utveckling”, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr.

Det är bolagets första innovationshubb norr om Hamburg. Och något av en revansch för södra Stockholmsområdet, som ofta sett satsningar hamna i city eller i norr om stan.

Idén med Plug and Plays innovationslab i Skärholmen Centrum är att startupföretag tillsammans med investerare och etablerade företag ska arbeta med utveckling och implementering av ny teknik. Via Plug and Play får deltagarna tillgång till världens största innovationsplattform.

Carl Strufve, Nordic Director Grosvenor Europe:

– Det här är ett fantastiskt samarbete för oss. Vår vision för Skärholmen Centrum är att stärka dess roll som södra Stockholms stadskärna ytterligare. Med Plug and Plays innovationshub på plats skapas ett levande ekosystem för innovation för såväl entreprenörer som enskilda människor och storföretag i Skärholmen och området runt ikring. Det kommer att öka attraktiviteten för såväl boende som etablering av företag, utbildningsinstitutioner och göra Skärholmen till Stockholms nya innovationscentrum.

Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr:

– Att det nu etableras en innovationshub i Skärholmen är viktigt för Stockholms utveckling. Vi ser stor potential för södra Stockholm och i vår vision spelar Skärholmen tillsammans med Kungens kurva en viktig roll som regional stadskärna. Den innovationsanda och framtidstro som hubben skapar kommer att göra det mer attraktivt för företag att etablera sig och för människor att jobba och bo i södra Stockholm.

Förutom att vara en innovationshubb kommer innovationslabbet att erbjuda kontorsplatser för dem som behöver och även driva utvecklingen mot att stärka Skärholmen som ett hållbart och innovativt område för unga människor att bo i och därmed stärka Skärholmen Centrums position som södra Stockholms stadskärna, enligt Grosvenors förhoppning.

Plug and Play är världens största innovationsplattform och startade med sitt första innovationslab i Silicon Valley – och som nu finns på 45 olika platser i världen. Innovationslabbet i Skärholmen Centrum blir det första som Plug and Play etablerar norr om Hamburg och alltså deras första i Norden.

Grosvenor har sedan tidigare ett globalt samarbete med Plug and Play för att tillsammans skapa innovation samt söka gemensamma investeringsmöjligheter i lämpliga startups och är därför en naturlig partner vid etableringen i Sverige.

Bland de cirka tusen startups som har kommit fram via Plug an Play sedan 2008 finns företag som Dropbox, SoundHound, Google, PayPal, Lending Club och Hippo. Under årens lopp har Plug and Plays startupportfölj totalt rest drygt 10 miljarder dollar i riskfinansiering och skapat över 200.000 jobb, direkt och indirekt.

Fler Nyheter från förstasidan

Miljardköparen Barings om strategin för framtiden

FV summerar även bolagets offensiv sedan vd-rekyteringen.

Raketkonsult värvar två

Den lilla rådgivningsbyrån ligger bakom riktigt många affärer. Nu växer firman med två anställda.

Kilenkrysset hyr ut 4.300 kvm

Först kontrakt med Fabege om 17.000 kvm. Nu har ännu ett hyreskontrakt signerats.

Porträtt

Söker handelns vinnare

Framåt. När andra investerare flydde från handelsfastigheter gick Jan Björks Redito in och storköpte utvalda delar. Nu ger sig bolaget in i flera nya investeringar.

Slättö slår till för 590 mkr på Kvarnholmen

Den totala uthyrningsbara ytan är 11.000 kvm.

Svensk bolag säljer för 500 mkr vid lyxiga Florida Keys

”Vi har blivit en väl ansedd fastighetsaktör i Florida”.

Ska hitta privat ägare vid stor kommunal försäljning

29.000 kvm i attraktivt läge i haussad ort.

Succé för nytt magasin om innovation – läs gratis

Fastighetsvärldens nya magasin om Innovation och fastigheter har fått ett mycket positivt mottagande.

Köper för 727 mkr i Sundbyberg

230 bostäder ingår i projektet. Nära nya tvärbanan.

Miljardsäljer logistikpaket – köparen tar stor vakansrisk

Sex projekt om totalt 130.000 kvm lokaler. FV berättar var fastigheterna finns.

Hyr ut 1.800 kvm i höga Kineum

Endast 15 procent återstår att hyra ut i duons hyllade projekt.

Bygger rekordstor padelhall

Castellums anläggning kommer innehålla hela 20 banor.

Storvinst: Säljer del av Tre Kronor för hela en miljard

25 fastigheter ingår i affären. FV berättar om vinsten.

Slättö och SIBS i första affären på väg till 10 miljarder

Johan Karlsson: ”Nu höjer vi ambitionsnivån ytterligare”. FV berättar var sex av projekten finns.

Tillbaka till förstasidan