Platzer och Bockasjö bildar JV – utvecklar Sörreds Logistikpark

Platzer tar nästa steg för att bli den logistikaktör bolaget är riggat för. Tillsammans med Bockasjö bildas ett JV som ska utveckla Sörreds Logistikpark. Bockasjö agerar affärsutvecklare och Platzer blir därefter ägare till och förvaltare av fastigheterna på marknadsmässiga villkor.

Under hösten presenterade Platzer en ny organisationsstruktur, där verksamheten delades upp i två affärsområden: kontor samt industri/logistik. Syftet var att växla upp verksamheten och kunna fokusera mer på industri- och logistikfastigheter. Därefter rekryterades Johan Franzén som ny affärsområdeschef för industri/logistik med start 1 april.

Nu tar bolaget nästa steg i utvecklingen inom logistiksegmentet.

Platzer bildar ett Joint Venture-bolag (JV) tillsammans med Bockasjö, där parterna äger 50 procent vardera.

JV-bolaget, med namnet Sörreds Logistikpark, förvärvar inledningsvis fastigheten Sörred 8:12 från Platzer till ett underliggande fastighetsvärde om 250 miljoner kronor. Fastighetens markareal är 254.000 kvm och det finns en byggrätt på minst 90.000 kvm BTA, som kommer att delas upp i ett flertal nya fastigheter och därefter bebyggas med industri- och logistikbyggnader.

Inom JV:t kommer Bockasjö att agera affärsutvecklare och Platzer blir därefter 100 procent ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna på marknadsmässiga villkor.

Sörreds Logistikpark ligger mitt i ett kluster för industriell produktion och global handel med Volvobolagen som draglok. Parterna planerar att bygga skräddarsydda logistikbyggnader och industrianläggningar. Detaljplanen är klar. Grovterrassering beräknas kunna påbörjas efter sommaren 2020 och etappvis byggnation kan därefter påbörjas med start i slutet av 2020. (Tidplanen kan anpassas med utgångspunkt i effekterna av den rådande situationen kring covid-19.)

– Jag är väldigt glad att få komma igång med utvecklingen av vår byggrätt på Sörred 8:12 i Torslanda genom att dra igång Sörreds Logistikpark. Att få göra det tillsammans med Bockasjö, som är ett av Sveriges mest välrenommerade bolag inom affärsutveckling av logistikfastigheter, innebär att vi tar ett snabbspår i vårt industri-/logistiksegment mot att få till en lika aktiv projektutveckling som inom vårt kontorssegment. Precis som i våra andra JV:n med NCC och ByggGöta blir detta samarbete ett naturligt komplement till våra egenutvecklade projekt, säger P-G Persson, vd, Platzer, och ordförande för JV-bolaget Sörreds Logistikpark.

– Hisingen är det mest intressanta logistikområdet i Sverige med stora behov av nya logistikytor drivet av de volymer som importeras och exporteras via Göteborg, Nordens största hamn. Att kunna fortsätta utvecklingen av Sveriges mest intressanta logistikområde tillsammans med Platzer är därför väldigt glädjande, säger Joakim Hedin, vd, Bockasjö, och vd för JV-bolaget Sörreds Logistikpark som ägs till lika delar av Bockasjö och Platzer.

– Den här affären genomförs vid en turbulent tidpunkt då vi alla påverkas av de förändringar som covid-19 har fört med sig. Att då göra stora åtagande och våga satsa framåt är ett styrkebesked och visar på en tilltro på att behovet av nya logistikytor kommer att behövas oaktat det vi just nu upplever och går igenom, säger P-G Persson och Joakim Hedin.

Fler Nyheter från förstasidan

Hon blir ny vd vid i Ingka Centres

Bolaget befinner sig i historisk förändringsfas. Äger 46 köpcentrum. Snart tar hon över som ny chef.

Premiär: Här öppnar Foodoras första butik

Läs om det nya konceptet. FV avslöjar adressen för den första butiken och även var enhet två och tre hamnar.

Slår till och köper hela Von Dufva för en miljard

Affär med 457 lägenheter.

Hufvudstaden ändrar i koncernledningen

Läs om senaste förändringarna och nya ansvarsområden.

Hyr ut hela 3.800 kvm till Tele2 – dråpslag i grannkommunen

Gör stor uthyrning i centralt läge.

H&M planerar stänga 350 butiker värden över

Cirka en fjärdedel av H&M-gruppens butiker har enligt avtal rätt att omförhandlas eller avslutas varje år. FV listar var flest butiker finns.

McDonalds stänger ytterligare två restauranger i city

FV avslöjar. Har därmed lagt ner mer än var fjärde enhet i Stockholms innerstad på drygt två år.

Lista: Kedjorna som tränger bort McDonalds

Åtta konkurrenter har totalt 41 restauranger inom tullarna. Se FV:s sammanställning över vilka som expanderat mest i city.

K-Fastigheter gör premiärköp i Mälardalen

Jacob Karlsson och Erik Selins bolag närmar sig huvudstadsområdet.

Säljer för 1,4 mdr till Blackstone – hela 30 procent över värdering

Den amerikanska jätten gör ännu ett stort köp i Sverige. Priset är 30 procent över säljarens halvårsvärdering.

Nytt JV satsar på närlogistik i Stockholm

”Ett stort behov av lokaler.”

Han tar över nya Nordr

Vd lämnar efter 12 år.

”Foppa” vill sälja ortens vackraste

Marknadsförs via Hemnet. Inköpt för snart tio år sedan.

”Vi gör allt för att stänga affären”

Ola Serneke hoppas delsälja stora Karlastaden under fjärde kvartalet.

Tillbaka till förstasidan