Platzer och Bockasjö bildar JV – utvecklar Sörreds Logistikpark

Platzer tar nästa steg för att bli den logistikaktör bolaget är riggat för. Tillsammans med Bockasjö bildas ett JV som ska utveckla Sörreds Logistikpark. Bockasjö agerar affärsutvecklare och Platzer blir därefter ägare till och förvaltare av fastigheterna på marknadsmässiga villkor.

Under hösten presenterade Platzer en ny organisationsstruktur, där verksamheten delades upp i två affärsområden: kontor samt industri/logistik. Syftet var att växla upp verksamheten och kunna fokusera mer på industri- och logistikfastigheter. Därefter rekryterades Johan Franzén som ny affärsområdeschef för industri/logistik med start 1 april.

Nu tar bolaget nästa steg i utvecklingen inom logistiksegmentet.

Platzer bildar ett Joint Venture-bolag (JV) tillsammans med Bockasjö, där parterna äger 50 procent vardera.

JV-bolaget, med namnet Sörreds Logistikpark, förvärvar inledningsvis fastigheten Sörred 8:12 från Platzer till ett underliggande fastighetsvärde om 250 miljoner kronor. Fastighetens markareal är 254.000 kvm och det finns en byggrätt på minst 90.000 kvm BTA, som kommer att delas upp i ett flertal nya fastigheter och därefter bebyggas med industri- och logistikbyggnader.

Inom JV:t kommer Bockasjö att agera affärsutvecklare och Platzer blir därefter 100 procent ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna på marknadsmässiga villkor.

Sörreds Logistikpark ligger mitt i ett kluster för industriell produktion och global handel med Volvobolagen som draglok. Parterna planerar att bygga skräddarsydda logistikbyggnader och industrianläggningar. Detaljplanen är klar. Grovterrassering beräknas kunna påbörjas efter sommaren 2020 och etappvis byggnation kan därefter påbörjas med start i slutet av 2020. (Tidplanen kan anpassas med utgångspunkt i effekterna av den rådande situationen kring covid-19.)

– Jag är väldigt glad att få komma igång med utvecklingen av vår byggrätt på Sörred 8:12 i Torslanda genom att dra igång Sörreds Logistikpark. Att få göra det tillsammans med Bockasjö, som är ett av Sveriges mest välrenommerade bolag inom affärsutveckling av logistikfastigheter, innebär att vi tar ett snabbspår i vårt industri-/logistiksegment mot att få till en lika aktiv projektutveckling som inom vårt kontorssegment. Precis som i våra andra JV:n med NCC och ByggGöta blir detta samarbete ett naturligt komplement till våra egenutvecklade projekt, säger P-G Persson, vd, Platzer, och ordförande för JV-bolaget Sörreds Logistikpark.

– Hisingen är det mest intressanta logistikområdet i Sverige med stora behov av nya logistikytor drivet av de volymer som importeras och exporteras via Göteborg, Nordens största hamn. Att kunna fortsätta utvecklingen av Sveriges mest intressanta logistikområde tillsammans med Platzer är därför väldigt glädjande, säger Joakim Hedin, vd, Bockasjö, och vd för JV-bolaget Sörreds Logistikpark som ägs till lika delar av Bockasjö och Platzer.

– Den här affären genomförs vid en turbulent tidpunkt då vi alla påverkas av de förändringar som covid-19 har fört med sig. Att då göra stora åtagande och våga satsa framåt är ett styrkebesked och visar på en tilltro på att behovet av nya logistikytor kommer att behövas oaktat det vi just nu upplever och går igenom, säger P-G Persson och Joakim Hedin.

Fler Nyheter från förstasidan

SBB närmar sig 5 miljarder i försäljningar – gör ny affär

Sålt för 4,6 miljarder på fem månader. Batljan: ”Hög efterfrågan på våra kassaflödesfastigheter”.

Här vill Stockholms stad överdäcka

Fyra platser pekas ut.

Utvecklar för 1,85 miljarder kronor i Danderyd

Förstärker Danderyds sjukhus med ny byggnad med helikopterplatta.

Kl 23.00: Oscar presenterar siffrorna för Q1

Läs om hur få bostäder som sålts och om hur kraftigt personalstyrkan bantats. OP berättar även att man snabbt vill sälja en fastighet.

Erik Selin: ”Oerhört förvånad”

Balders storägare och vd kommenterar misstankarna för Fastighetsvärlden.

Expert på EBM: "Många får guldfeber när det hettar till"

Expert på insiderbrott berättar för FV.

Skanska vill bygga 30.000 kvm centralt

Vill kopiera succén från centrala Malmö.

Niam slår till och köper nästan tusen bostäder

Säljaren minskar överraskande på beståndet.

Atrium Ljungberg köper klassiskt kontor i Sundbyberg

Omfattar drygt 8.000 kvadratmeter uthyrbar yta.

Så stor blir Oscars förlust – preliminära siffror

FV granskar den icke-formella årsredovisningen.

Så ser prislappen ut för Hagastadens nya landmärke

Cirkelformad prestigebyggnad om 24.000 kvm lokaler.

Oscar ändrar datum – igen

Oscar Properties årsredovisning senareläggs ytterligare en gång.

Bruzelius lämnar Rikshem – klar för stort konsultbolag

Efter åtta år på Rikshem går Jacob Bruzelius vidare.

Klövern satsar på nytt kongress- och kulturhus

Frågan om den aktuella satsningen har varit aktuell under många år. 25.000 kvm lokaler utreds.

Tillbaka till förstasidan