I am Home och giganten Pictet bildar JV

I am Home, stadsutvecklare och projektutvecklare av flerbostadshus, ingår ett partnerskap tillsammans med Pictet Alternative Advisors.

Pictetkoncernen är en av de ledande Europabaserade oberoende kapital- och tillgångsförvaltarna.

I am Home kommer att utveckla de kommande bostadsprojekten i växande städer över hela Sverige där det finns stor efterfrågan på nya bostäder med hållbarhet som ledord.

Satsningen innebär att bolagen tillsammans tar en större roll i utvecklingen och förvaltningen av morgondagens hållbara stad. Ambitionen är att tillföra beståndet 600 nyutvecklade lägenheter per år. I am Home svarar för markförvärv och dialog med kommuner liksom genomförande och tillgångsförvaltning i nära samarbete med Pictet.

– I am Home har hittat en stark och långsiktig partner i Pictet som besitter en hängivenhet till hållbarhet och en djup expertis inom fastigheter. Vi delar värderingar och med det kan vi förverkliga våra tankar om stadsutveckling och bidra till att skapa attraktiva hem med ett växande antal fastigheter på flera orter Vi arbetar med ett antal projektmöjligheter redan och väntas dra igång utvecklingen av cirka 400 lägenheter redan under hösten, säger Terje Björsell, VD på I am Home.

ESG är en gemensam prioritet och samarbetet skall skapa prisvärda lägenheter med miljöer som inspirerar och underlättar vardagen.

– Underliggande fundamenta på den svenska bostadsmarknaden såsom det reglerade hyressystemet, växande städer och ett strukturellt underutbud av prisvärda bostäder, ser fortsatt attraktiva ut. Vi har ett starkt fokus på ESG och är glada att samarbeta med I am Home, en utvecklare av hög kvalitet, som delar våra kärnvärden om hållbar utveckling och gröna byggnader. Gruppens modulära träkonstruktion garanterar byggnader av hög standard och ett lågt koldioxidavtryck, säger Alexander Thams, chef för Nordics på Pictet Alternative Advisors.

Samarbetet bildar en stark kombination av projektutveckling, kapital och fastighetsägande vilket skapar både effektivitet och genomförandekraft, tillsammans kontrolleras hela kunskaps- och värdekedjan för nya bostäder, uppger bolagen.

Pictetkoncernen är ett partnerskap bestående av sju ägare-förvaltare med principer om efterträdare och överföring av ägandet som har varit oförändrade sedan grundandet år 1805. Koncernen erbjuder endast förmögenhetsförvaltning, kapitalförvaltning och relaterade kapitaltjänster. Koncernen ägnar sig inte åt investmentbankverksamhet och omfattar inte heller kommersiella lån. Med 624 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning per den 30 september 2020, är Pictet idag en av de ledande Europabaserade oberoende kapital- och tillgångsförvaltarna. Pictet grundades och har sitt säte i Schweiz. Idag har Pictet mer än 4.900 anställda och 30 kontor globalt inklusive Stockholm.

Pictet Alternative Advisors är Pictetkoncernens helägda dotterbolag som ansvarar för investeringar i hedgefonder, riskkapital och fastigheter. Sedan 1991 har Pictet Alternative Advisors mer än 100 alternativa investeringsspecialister anställda och förvaltar cirka 31 miljarder dollar. Pictets fastighetsverksamhet har 14 anställda och leds av Zsolt Kohalmi som har bred erfarenhet av fastighetstransaktioner i Norden. 

Alexander Thams, chef Nordics på Pictet Alternative Advisors, och Terje Björsell, VD på I am Home.

Fler Nyheter från förstasidan

Storbolag i nytt ishallsprojekt – kan bygga i norr

Idrottsklubb driver projekt mot kommunen.

Hon blir ny Sverigechef hos Newsec

”Vi vill vara den mest attraktiva arbetsgivaren och ha marknadens nöjdaste kunder”.

Överraskande: Säljer 13 fastigheter för 2,1 miljarder

”Stabil lönsamhet och klok tillväxt”. Motiverar affären för FV.

Måndagen blev rysardag för fastigheter på börsen

Flera stora fastighetsbolag drogs med i den kraftigt negativa kursutveckling som Stockholmsbörsen hade under måndagen.

Klubbat: De får bygga i "naturbana" centrumet

Ska utveckla lokaler och bostäder i hett område.

Bilder: Så ser Fabeges plan för 67.000 kvm ut

Bolaget hoppas på fortsatt succé.

AH tvekar om framtiden för central fastighet

Yta om 3.200 kvm vakant i centrala Stockholm: ”Håller alla spår öppna.

Köper Eons andra försäljning

Gör ytterligare en affär inför storflytten.

Tecknar för våning 34

Kontorshuset Citygate blir Nordens högsta med 36 våningar. Nu är det klart vem som hyr våning 34.

Kommun tvingas sälja nästan halva beståndet

Attraktivt område. Vd:n till FV: ”Det finns inget magiskt knep att ta till”.

Ännu ett försäkringsbolag slår samman kontor

Castellum förlorar hyresgäst som samlar regioverksamheten i en stad.

Så blir 3.500 kvm efter kasinot

Fastighetsägaren: ”Bara det bästa är bra nog”.

Hon får toppjobb i SBB-bolag

Rekryterar till nya satsningen.

Engwall lanserar Hybridge – busig kreditfond

”Timingen är väldigt bra just nu”.

Tillbaka till förstasidan