I am Home och giganten Pictet bildar JV

I am Home, stadsutvecklare och projektutvecklare av flerbostadshus, ingår ett partnerskap tillsammans med Pictet Alternative Advisors.

Pictetkoncernen är en av de ledande Europabaserade oberoende kapital- och tillgångsförvaltarna.

I am Home kommer att utveckla de kommande bostadsprojekten i växande städer över hela Sverige där det finns stor efterfrågan på nya bostäder med hållbarhet som ledord.

Satsningen innebär att bolagen tillsammans tar en större roll i utvecklingen och förvaltningen av morgondagens hållbara stad. Ambitionen är att tillföra beståndet 600 nyutvecklade lägenheter per år. I am Home svarar för markförvärv och dialog med kommuner liksom genomförande och tillgångsförvaltning i nära samarbete med Pictet.

– I am Home har hittat en stark och långsiktig partner i Pictet som besitter en hängivenhet till hållbarhet och en djup expertis inom fastigheter. Vi delar värderingar och med det kan vi förverkliga våra tankar om stadsutveckling och bidra till att skapa attraktiva hem med ett växande antal fastigheter på flera orter Vi arbetar med ett antal projektmöjligheter redan och väntas dra igång utvecklingen av cirka 400 lägenheter redan under hösten, säger Terje Björsell, VD på I am Home.

ESG är en gemensam prioritet och samarbetet skall skapa prisvärda lägenheter med miljöer som inspirerar och underlättar vardagen.

– Underliggande fundamenta på den svenska bostadsmarknaden såsom det reglerade hyressystemet, växande städer och ett strukturellt underutbud av prisvärda bostäder, ser fortsatt attraktiva ut. Vi har ett starkt fokus på ESG och är glada att samarbeta med I am Home, en utvecklare av hög kvalitet, som delar våra kärnvärden om hållbar utveckling och gröna byggnader. Gruppens modulära träkonstruktion garanterar byggnader av hög standard och ett lågt koldioxidavtryck, säger Alexander Thams, chef för Nordics på Pictet Alternative Advisors.

Samarbetet bildar en stark kombination av projektutveckling, kapital och fastighetsägande vilket skapar både effektivitet och genomförandekraft, tillsammans kontrolleras hela kunskaps- och värdekedjan för nya bostäder, uppger bolagen.

Pictetkoncernen är ett partnerskap bestående av sju ägare-förvaltare med principer om efterträdare och överföring av ägandet som har varit oförändrade sedan grundandet år 1805. Koncernen erbjuder endast förmögenhetsförvaltning, kapitalförvaltning och relaterade kapitaltjänster. Koncernen ägnar sig inte åt investmentbankverksamhet och omfattar inte heller kommersiella lån. Med 624 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning per den 30 september 2020, är Pictet idag en av de ledande Europabaserade oberoende kapital- och tillgångsförvaltarna. Pictet grundades och har sitt säte i Schweiz. Idag har Pictet mer än 4.900 anställda och 30 kontor globalt inklusive Stockholm.

Pictet Alternative Advisors är Pictetkoncernens helägda dotterbolag som ansvarar för investeringar i hedgefonder, riskkapital och fastigheter. Sedan 1991 har Pictet Alternative Advisors mer än 100 alternativa investeringsspecialister anställda och förvaltar cirka 31 miljarder dollar. Pictets fastighetsverksamhet har 14 anställda och leds av Zsolt Kohalmi som har bred erfarenhet av fastighetstransaktioner i Norden. 

Alexander Thams, chef Nordics på Pictet Alternative Advisors, och Terje Björsell, VD på I am Home.

Fler Nyheter från förstasidan

Eva Hamilton lämnar Fastator

Slutar efter drygt ett år. Styrelseordförande Björn Rosengren motiverar för Fastighetsvärlden.

Dubblar på Kungsgatan – hyr ytterligare 2.000 kvm

Segmentet ökar explosionsartat efter sommaren.

Börskandidat gör nytt större förvärv

Köper för 600 miljoner kronor kort efter förvärvet för 500 miljoner.

50 Mäktigaste 2021
50 Mäktigaste

50 Mäktigaste 2021

För 16:e året har fastighets- och byggbranschen röstat fram vem som anses Mäktigast. Nya namn publiceras via nedräkning, varje vardag, klockan 11.11.

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Hyr ut hela 6.000 kvm kontorslokaler

Bygger om tidigare handelslokaler till moderna kontorsytor.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Tillbaka till förstasidan