I am Home och giganten Pictet bildar JV

I am Home, stadsutvecklare och projektutvecklare av flerbostadshus, ingår ett partnerskap tillsammans med Pictet Alternative Advisors.

Annons

Pictetkoncernen är en av de ledande Europabaserade oberoende kapital- och tillgångsförvaltarna.

I am Home kommer att utveckla de kommande bostadsprojekten i växande städer över hela Sverige där det finns stor efterfrågan på nya bostäder med hållbarhet som ledord.

Satsningen innebär att bolagen tillsammans tar en större roll i utvecklingen och förvaltningen av morgondagens hållbara stad. Ambitionen är att tillföra beståndet 600 nyutvecklade lägenheter per år. I am Home svarar för markförvärv och dialog med kommuner liksom genomförande och tillgångsförvaltning i nära samarbete med Pictet.

– I am Home har hittat en stark och långsiktig partner i Pictet som besitter en hängivenhet till hållbarhet och en djup expertis inom fastigheter. Vi delar värderingar och med det kan vi förverkliga våra tankar om stadsutveckling och bidra till att skapa attraktiva hem med ett växande antal fastigheter på flera orter Vi arbetar med ett antal projektmöjligheter redan och väntas dra igång utvecklingen av cirka 400 lägenheter redan under hösten, säger Terje Björsell, VD på I am Home.

ESG är en gemensam prioritet och samarbetet skall skapa prisvärda lägenheter med miljöer som inspirerar och underlättar vardagen.

– Underliggande fundamenta på den svenska bostadsmarknaden såsom det reglerade hyressystemet, växande städer och ett strukturellt underutbud av prisvärda bostäder, ser fortsatt attraktiva ut. Vi har ett starkt fokus på ESG och är glada att samarbeta med I am Home, en utvecklare av hög kvalitet, som delar våra kärnvärden om hållbar utveckling och gröna byggnader. Gruppens modulära träkonstruktion garanterar byggnader av hög standard och ett lågt koldioxidavtryck, säger Alexander Thams, chef för Nordics på Pictet Alternative Advisors.

Samarbetet bildar en stark kombination av projektutveckling, kapital och fastighetsägande vilket skapar både effektivitet och genomförandekraft, tillsammans kontrolleras hela kunskaps- och värdekedjan för nya bostäder, uppger bolagen.

Pictetkoncernen är ett partnerskap bestående av sju ägare-förvaltare med principer om efterträdare och överföring av ägandet som har varit oförändrade sedan grundandet år 1805. Koncernen erbjuder endast förmögenhetsförvaltning, kapitalförvaltning och relaterade kapitaltjänster. Koncernen ägnar sig inte åt investmentbankverksamhet och omfattar inte heller kommersiella lån. Med 624 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning per den 30 september 2020, är Pictet idag en av de ledande Europabaserade oberoende kapital- och tillgångsförvaltarna. Pictet grundades och har sitt säte i Schweiz. Idag har Pictet mer än 4.900 anställda och 30 kontor globalt inklusive Stockholm.

Pictet Alternative Advisors är Pictetkoncernens helägda dotterbolag som ansvarar för investeringar i hedgefonder, riskkapital och fastigheter. Sedan 1991 har Pictet Alternative Advisors mer än 100 alternativa investeringsspecialister anställda och förvaltar cirka 31 miljarder dollar. Pictets fastighetsverksamhet har 14 anställda och leds av Zsolt Kohalmi som har bred erfarenhet av fastighetstransaktioner i Norden. 

Alexander Thams, chef Nordics på Pictet Alternative Advisors, och Terje Björsell, VD på I am Home.

Fler Nyheter från förstasidan

Affär för hela 180.000 kr/kvm i city

Hög köpeskilling när fastighet i centrala Stockholm byter ägare.

Advokatbyrå i city flyttar

Flyttar till fastighetsbolagets storköp.

De mest aktiva kommunerna kring markanvisning

Mindre och hårdsatsande kommun intar andraplatsen.

Corem dumpar ett stort projekt på segt Manhattan

”Kanske den sämsta affären i mitt liv”. FV visar karta över projekten. Ett stort huvudbry om 33.000 kvm återstår.

Innovation Properties och Barings byggstartat 264

Duo byggstartar stort bostadsprojekt söder om Stockholm. Se flera bilder.

Stadsdirektör anser sig vilseledd kring miljardaffär

Försök att stoppa miljardaffären har avvisats.

En av citys största butiker kan läggas ner

FV berättar om förändring i centrala Stockholm och vad som händer med den stora lokalen.

Listor: Markanvisningar – vem fick marken 2023?

Läs om vilka aktörer och arkitektfirmor som var framgångsrikast.

Strawberry och Slättö lanserar ny hotellkedja

Inom tio år ska kedjan att bestå av minst 20 hotell. Läs var det första hotellet öppnar. Har nästan klart med ytterligare fem.

Köper hela Kista Galleria

Överraskande affär – Uppgifter om kommande försäljningar. Ägt tillsammans i drygt 10 år. Totalt nästan 100.000 kvm.

Corem säljer för miljard

Avyttrar större fastighet för 46.000 kr/kvm.

Slår till och förvärvar 23.000 kvm het handel

Alla fastigheterna ligger nära Ikea.

Både vd och CFO lämnar Oscar Properties

Peter Norman: ”Alla bolag i fastighetssektorn har stora problem”.

Bilder: Ny plan om 30.000 kvm kontor – bantat 40 procent

Presenterat nytt förslag för projekt inom tullarna. Se flera bilder.

Tillbaka till förstasidan