Petra Scharin ny vd för Stronghold – efter Urban Edenström

Stronghold Invest har utsett Petra Scharin till ny VD, samtidigt som Urban Edenström, grundare och nuvarande vd, blir arbetande styrelseordförande. Petra Scharin har varit verksam som CFO inom Stronghold Invest sedan 2011, och sedan 2018 även haft rollen som vice vd.

Petra Scharin.
Visa faktaruta

Anders Lönnqvist, som varit styrelseordförande sedan 1994, har omböjt omval som ordförande men tar en roll som ordinarie styrelseledamot.

– Stronghold har med god lönsamhet expanderat kraftigt den senaste femårsperioden och fördubblat såväl omsättning som antalet medarbetare, och vi ser fortsatt stor tillväxtpotential både på våra nordiska hemmamarknader såväl som i delar av övriga Europa. Med över 20 års erfarenhet som företagsbyggare och investerare inom fastighetsteknikområdet, har vi en unik position att sammanföra ny teknik med fastighetsförvaltning och strategisk rådgivning via vår tillgång till fastigheter, fastighetsägare och beslutsfattare. Vi genomför nu rad strategiska förändringar inom verksamheten för att ta nästa steg i vår lönsamma expansion, säger Anders Lönnqvist, styrelseledamot i Stronghold Invest.

Stronghold Invest består av tre kärninnehav Newsec, Nordens ledande fastighetsförvaltare och –rådgivare, samt Niam, en ledande investerare i reala tillgångar i Norden och norra Europa, samt en omfattande Proptech-verksamhet med ett 15-tal innehav. Koncernen har idag egen verksamhet i åtta länder, en omsättning över 3,5 miljarder och omkring 2.300 medarbetare.

– Fastigheter är som bekant den största tillgångsklassen i världen och står inför stora hållbarhetsutmaningar framöver med ett behov av att minska miljöavtrycket vid nybyggnation samt, inte minst, reducera miljöpåverkan från befintliga byggnader. Vi bedömer att Stronghold Invest har en viktig roll i att driva utvecklingen av ekosystemet i en många gånger traditionell bransch. Genom att bidra med kunskap, kapital och nätverk kan vi tillsammans med entreprenörer och företagsledare fortsätta bygga framgångsrika tjänstebolag, samtidigt som vi säkrar konkurrenskraften inom vår egen kärnverksamhet. På så sätt bidrar vi till att fastighetsägare kan möta ökade krav från hyresgäster, investerare och samhället i stort, i en allt mer digitaliserad och hållbar värld, säger Urban Edenström styrelseordförande i Stronghold Invest.

Petra Scharin har en bakgrund som auktoriserad revisor och har därefter arbetat på Hexagon innan hon tog rollen som CFO inom Stronghold Invest 2011.

Fler Nyheter från förstasidan

Almedalen

Höjdpunkter Almedalen 2022

FV listar ett 90-tal höjdpunkter för fastighets- och byggbranschen.

Lista: Så många från bolagen åker till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under fredagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Tillbaka till förstasidan