Pet Sounds öppnar igen – i AL:s A house i Katarinahuset

Coworkingaktören A house öppnar sin största satsning någonsin om 5.000 kvm i Katarinahuset vid Slussen. Den nya etableringen blir bland annat hem åt musikbolagens branschorganisation Ifpi, som arrangerar Grammisgalan. Nu står det klart att den legendariska skivbutiken Pet Sounds flyttar in genom att öppna en musik- och vinbar.

Annons

Atrium Ljungberg är sedan våren 2023 hälftenägare i A house. Fastighetsbolaget utvecklar även Katarrinahuset där A house gjort en stor förhyrning.

Uppgifterna om att Pet Sounds ska öppna en ny bar, tolv år efter att gamla Pet Sounds Bar på Skånegatan stängdes, har tidigare läckt ut i flera medier. Men det har inte avslöjats var eller hur – förrän nu. Den nya baren öppnar samtidigt som A house Katarinahuset, den 2 september.

– Sedan A house startades har vi alltid varit en del av kulturlivet och kreativa näringar, vilket skiljer oss från många andra ställen som bara erbjuder kontor. Att få bidra till att Pet Sounds Bar öppnar på nytt är något som vi är väldigt stolta över, att ha dem i våra lokaler är ett fantastiskt tillskott, säger Johan Almquist, vd för A house.

Almquist har bakgrund i musikbranschen. Han har tidigare bland annat suttit i ledningen för Pophouse och arbetat på MTV.

”Vi är otroligt glada över att kunna öppna baren igen. Vi har saknat den lika mycket som våra gamla gäster och butiksstammisar har gjort”, säger Niklas Berg, vd för Pet Sounds och tidigare restaurangchef för Pet Sounds Bar. Den här gången är det dock Johan Lindgren, vinkunnig skivbolagsprofil med bakgrund på Sony och Universal som tillsammans med skivbutiken kommer att driva baren.

“Det här är en perfekt chans att kombinera vin och musik på riktigt. I den stora bristen på centralt belägna livescener i Stockholm som knyter ihop krog och musik har vi hittat det perfekta hemmet i A house Katarinahuset. Vi kommer att ha en gedigen vinlista, god öl, högkvalitativ mat, DJs, många livespelningar och musikquiz. Vi kommer ta oss an musik, dryck och mat med samma starka passion”, säger Johan Lindgren.

Matkonceptet är internationellt med en varierad meny bestående av skaldjur, kött, fisk och sallader. Pet Sounds Bar kommer att servera vin och middag 16–00 tisdag till lördag. Man kommer även att ha öppet från 08 på vardagar och servera frukost och lunch. Lokalen har kapacitet för 150 personer, varav 70 sittplatser.

A house hyr våning 4, 5, 6 (4:an är markplan) i Katarinahuset. Totalt 5.000 kvm.

Sedan tidigare driver A house bland annat sin verksamhet i före detta Arkitekturskolan på Östermalm och i Börshuset i Slakthusområdet som medlemsklubbar med coworking, program- och eventverksamhet. I alla sina etableringar arbetar A house för att brygga ihop arbetsplatser med kultur och kreativitet, samt mat och dryck. I nya A house Katarinahuset, en av de största satsningarna på community och coworking i Norden, kommer musikindustrins närvaro att vara stark, men också blandas med andra branscher.

“När Slussen går från trafikplats till mötesplats blir Katarinahuset pulsådern i nya Slussen, där många människor kommer att arbeta. Det är en stor skillnad från tidigare, att nya Slussen blir en knutpunkt för det kreativa näringslivet”, säger Johan Almquist.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan