Pembroke gör jätteförvärv i Norden

I sitt första nordiska förvärv köper USA-baserade Pembroke tolv kontors- och butiksfastigheter för en köpeskilling som uppges vara strax under åtta miljarder. Fastigheterna omfattar totalt 190000 kvadratmeter. Säljare var amerikanska CIC (Cardinal Capital Partners) som i april 2004 förvärvade fastigheterna från Nordea Fastigheter för sju miljarder kronor (Stockholmsbeståndet stod för 70 procent av värdet). Köpeskillingen nu är inte officiell, men uppges vara strax under åtta miljarder.

För snart en månad sedan gjorde Pembroke Real Estate sitt första förvärv på den nordiska marknaden genom att förvärva 12 kontors- och butiksfastigheter om totalt 190000 kvadratmeter. Säljare var amerikanska CIC (Cardinal Capital Partners) som i april 2004 förvärvade fastigheterna från Nordea Fastigheter för sju miljarder kronor (Stockholmsbeståndet stod för 70 procent av värdet). Köpeskillingen nu är inte officiell, men uppges vara strax under åtta miljarder. Nordea tecknade vid försäljningen 25-åriga hyreskontrakt och banken är den klart största hyresgästen i portföljen. Husen i Stockholm omfattar 90000 kvadratmeter och består av Putten 15 på Sveavägen 14/Malmskillnadsgatan 23 och samt Hästen 23 (PK-Huset) på Hamngatan 10–16/Norrlandsgatan 1–5. De förvärvade fastigheterna i Oslo är på totalt 40000 kvadratmeter och i Helsingfors på 60000 kvadratmeter. Johannes Haug, chef Pembroke Europé, berättar att fastigheterna i Stockholm var avgörande för att förvärvet skulle genomföras. Pembroke Real Estate ägs av Fidelity.
Fastighetsvärlden Idag    2008-08-04

Missa inte! Uppsalamarknaden 2020 – årets stora mötesplats om marknad, investeringsläge och stadsutveckling i Uppsala med omnejd

25 september 2020, Uppsala.
Klicka här för mer info!

Missa inte! Samhällsfastigheter 2020 – årets stora mötesplats om politik, marknad och investeringsläge för samhällsfastigheter

3 september 2020, Stockholm.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

Topplista

Största affärerna 2020

FV har här sammanställt de hittills största fastighetstransaktionerna under 2020. Vi berättar även vilka rådgivare som varit inblandade.

Stordalen: ”Inget jäkla virus ska knäcka oss”

Kommer att tacka nej till flera erbjudanden framöver.

FV dokument om 24 sidor – 30 år sedan Kraschen

Delar av fastighetssverige har tvärnitat. Coronakrisens effekter på marknaden har både likheter och olikheter med den stora Kraschen för 30 år sedan. Vi återpublicerar här en uppmärksammad artikelserie i tre delar ur magasinet som nu finns att ladda ner som pdf.

”Tusentals handlare kan tvingas stänga igen”

”Substantiella hyreslättnader är en förutsättning för att många handelsföretag ska överleva krisen.”

Brutala investeringen får en ny vinge

870 kvadratmeter lokaler. Se bilder.

Säljer för 1,7 miljarder

Selin-ägda bolaget är köpare. Det här ingår i storaffären.

Areim erbjuder fri hyra

Agerar för drabbade hyresgäster under coronakrisen.

Nya Tango växer med två

Senior analyst och grafisk designer rekryteras när rådgivarna växer.

Affär om 105.000 kvm pausas

”Den klokaste vägen framåt för oss är att pausa affären”.

Porträtt

Allt från flyg till badhus

Det ryms allt från badhus till flygplan inom Tagehus investeringar. Men det är fastigheterna som är i fokus när Johan Ljungberg styr tredje generationens företagsbygge in i framtiden.

Bonnier gör ännu ett köp på ny marknad

23.000 kvm ingår. Fastighetsvärdet uppgår till cirka 710 miljoner kronor.

Ska sälja allmännytta för en miljard – två paket

Det här ingår i första paketet försäljningar.

Almedalsveckan ställs in

Besked från Region Gotland och huvudarrangörerna.

Grönt ljus för Sagax största satsning någonsin

Kan bygga 55.000 kvm vid ett nytt supernav. Se bilder.

Tillbaka till förstasidan