Paulssons Fastigheter anställer ny vd

”Glasmästaren”

Arne Paulsson var i Lund känd som ”Glasmästaren”. Han arbetade sedan fjortonårsåldern på ett trädgårdsmästeri, där växthusens fönster behövde kittas. När han kom till ett glasmästeri för att köpa kitt blev han istället anställd på glasmästeriet. Den första fastigheten i Lund förvärvades 1960 och i denna fastighet startade Arne Paulsson upp sin glasmästeriverksamhet. År 1994, när glasmästeriverksamheten överläts, förvärvades nio hyresbostadsfastigheter i Lund med omnejd. Fastighetsbeståndet har sedan dess växt betydligt.

Visa faktaruta

Från den 1 oktober 2019 får familjeägda Paulssons Fastigheter ny vd i koncernen då Ewa Folkesson börjar sin nya tjänst. Hon kommer från Lundafastigheter där hon för närvarande arbetar som chef för fastighetsförvaltningen. Med drygt 20 års erfarenhet från fastighetsförvaltning och byggbranschen har hon bred kunskap från många arbetsområden och roller.

– Vi är glada över att vi rekryterat Ewa till att leda det fortsatta arbetet med att utveckla Paulssons Fastigheter och vi ser fram emot att samarbeta med henne. Ewa, med sina tidigare erfarenheter från branschen, kommer att bli en mycket bra och energigivande resurs för vårt bolag, säger Mirja Jönsson, delägare tillsammans med sin bror Marcus Paulsson.

Paulssons Fastigheter har sin bas i Lund där bolaget är en av de största privata fastighetsägarna. Bolaget äger även fastigheter i Landskrona, Hjärup och Löddesborg. Beståendet i Lund består av cirka 50.000 kvm, fördelat på hälften bostäder och hälften kommersiella objekt.

– Sedan Arne Paulsson, vår far, gick bort för fyra år sedan har det vuxit fram en vision kring hur vi som ägare i andra generation vill fortsätta att utveckla företaget. Till hösten startar en ny spännande era för oss där vi alla är med och sätter vår organisation – ett arbete där vi hoppas tradition får möta moderna grepp, säger, säger Mirja Jönsson.

Ewa Folkesson kommenterar sin nya tjänst:

– Jag är mycket glad över förtroendet. Paulssons Fastigheter är ett spännande bolag med fantastiska fastigheter på centrala lägen. Jag ser verkligen fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med ägarna, mina kollegor och våra kunder.

Missa inte! Nya utmaningar vid Öresund

Måndag 16 september 2019, Malmö.
Klicka här för mer info!

Fler Nyheter från förstasidan

NP3:s nya drag: Vill köpa i Västerås, Örebro och Karlstad

Andreas Nelvig resonerar kring nya orter söderut, men det kan redan ha blivit för dyrt.

Skanska fyller upp chefspost efter tappet till konkurrenten NCC

Efterträder kollega som värvats till konkurrenten NCC.

Gamla Arkitekturskolan såld

Akademiska Hus har funnit köpare åt det som ibland har kallats ”Stockholms fulaste hus”, och säljer även annan fastighet till samma köpare.

AL säljer ”dolda” bostäder för över miljarden

Avyttrar bestånd med 417 hyreslägenheter i Stockholm. Gör en riktigt bra affär, men har kvar ”problemfastighet” i närområdet.

Skoglund ser tydlig förbättring för JM i Stockholm

Ökad försäljning under andra kvartalet. Vd:n blickar in i framtiden på marknaden som fått rejält med stryk under två år.

Mest lästa första halvåret – har du koll på vad som hänt?

Fortsatt superstark utveckling för sajten. Se vilka nyheter som lästes allra mest under första halvåret.

Humana säljer 37 fastigheter

Stor affär med samhällsfastigheter. Affär för nästan en halv miljard kronor.

Jätten nu nära 150 miljarder – ökar nyuthyrning med 76%

Avgående vd Fredrik Wirdenius berättar om hur Vasakronan mår och lägger extra krut på uthyrningsläget.

Vasakronan hyr ut till KPMG

Fyller upp nytt landmärke om totalt 60.000 kvm lokaler.

Omförhandlade hyror upp 32%

Vd Anneli Jansson summerar halvåret och blickar framår.

Nyfosa köper för 700 mkr

37.800 kvm i ett blandat bestånd ingår i affären. Genomsnittskontraktet är på 9 år.

Säljer för hela 2,3 miljarder

Avyttrar sex fastigheter med ett av Sveriges mest kända varumärken som hyresgäst. Enligt FV:s bedömning gör säljaren en kanonaffär – dubbelt upp på sex år.

”Vi är väl rustade för en svagare konjunktur”

Kungsleden och Biljana Pehrsson visar upp ett starkt ekonomiskt resultat för första halvåret.

Ny miljardaffär inom tullarna klar – japanskt köp!

En av de förväntade storaffärerna i Stockholms innerstad är nu klar. FV berättar om köparen som gör sitt första förvärv i Sverige. Läs även köparens kommentarer.

Tillbaka till förstasidan