Paulssons Fastigheter anställer ny vd

”Glasmästaren”

Arne Paulsson var i Lund känd som ”Glasmästaren”. Han arbetade sedan fjortonårsåldern på ett trädgårdsmästeri, där växthusens fönster behövde kittas. När han kom till ett glasmästeri för att köpa kitt blev han istället anställd på glasmästeriet. Den första fastigheten i Lund förvärvades 1960 och i denna fastighet startade Arne Paulsson upp sin glasmästeriverksamhet. År 1994, när glasmästeriverksamheten överläts, förvärvades nio hyresbostadsfastigheter i Lund med omnejd. Fastighetsbeståndet har sedan dess växt betydligt.

Visa faktaruta

Från den 1 oktober 2019 får familjeägda Paulssons Fastigheter ny vd i koncernen då Ewa Folkesson börjar sin nya tjänst. Hon kommer från Lundafastigheter där hon för närvarande arbetar som chef för fastighetsförvaltningen. Med drygt 20 års erfarenhet från fastighetsförvaltning och byggbranschen har hon bred kunskap från många arbetsområden och roller.

– Vi är glada över att vi rekryterat Ewa till att leda det fortsatta arbetet med att utveckla Paulssons Fastigheter och vi ser fram emot att samarbeta med henne. Ewa, med sina tidigare erfarenheter från branschen, kommer att bli en mycket bra och energigivande resurs för vårt bolag, säger Mirja Jönsson, delägare tillsammans med sin bror Marcus Paulsson.

Paulssons Fastigheter har sin bas i Lund där bolaget är en av de största privata fastighetsägarna. Bolaget äger även fastigheter i Landskrona, Hjärup och Löddesborg. Beståendet i Lund består av cirka 50.000 kvm, fördelat på hälften bostäder och hälften kommersiella objekt.

– Sedan Arne Paulsson, vår far, gick bort för fyra år sedan har det vuxit fram en vision kring hur vi som ägare i andra generation vill fortsätta att utveckla företaget. Till hösten startar en ny spännande era för oss där vi alla är med och sätter vår organisation – ett arbete där vi hoppas tradition får möta moderna grepp, säger, säger Mirja Jönsson.

Ewa Folkesson kommenterar sin nya tjänst:

– Jag är mycket glad över förtroendet. Paulssons Fastigheter är ett spännande bolag med fantastiska fastigheter på centrala lägen. Jag ser verkligen fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med ägarna, mina kollegor och våra kunder.

Fler Nyheter från förstasidan

Säljer kontorshus längs E4:an

Norr om Stockholm. Egenanvändare beslutat sig för att sälja efter att signerat flytt till nya lokaler.

Datum för ny rekordauktion – läs om prisnivåerna

Processen har kantats av interna stridigheter inför auktionen. Auktionen är en av de största av sitt slag i Sverige i modern tid. Läs om priserna som krävs för att få köpa.

Niam köper i Köpenhamn

Prisbelönt hotell ingår i affären.

Topp-vd lämnar snabbväxare

Lämnar efter tio år. Bolaget äger fastigheter för 12 miljarder kronor. Berättar om framtiden för FV – och om toppjobbet som han nobbar.

Bildextra: JM:s nya häftiga plan för Marievik

”Det häftigaste JM gjort”. Höghus flyttade och något lägre.

JD Sports öppnar i city – letar även i Göteborg och Malmö

Brittiska sportmodekedjan JD Sports är på stark frammarsch i Sverige. Vill utmana de nordiska aktörerna.

Ny vd på Datscha

Philipson som lämnar posten: ”Vd-jobbet på Datscha har varit det roligaste jobb jag har haft”.

”Soffan på taket”-huset sålt

Nordiska Galleriet förvärvar fastighet.

Lämnar Malmö FF för city

Swedbank stadions fastighetschef tar över efter Christian Dahlman.

AL stoppar livsmedelscentrum i södra Stockholm

Planen på att flytta företag från Slakthusområdet skrotas.

Fastpartners nya plan för 50.000 kvm ska lyfta Akalla

Så blir området efter Microsoft. Gjorde stort paketförvärv 2015.

Oscar återkallar aktieerbjudande

”Vi gör så här för att få lite ordning och reda”

Ny vd på Svenska Bostäder

Lämnar en av landets största fastighetsägare.

NCC lockar 3M till Järva

Endast 1.300 kvm kvar att hyra ut i första etappen.

Tillbaka till förstasidan