Paulssons Fastigheter anställer ny vd

”Glasmästaren”

Arne Paulsson var i Lund känd som ”Glasmästaren”. Han arbetade sedan fjortonårsåldern på ett trädgårdsmästeri, där växthusens fönster behövde kittas. När han kom till ett glasmästeri för att köpa kitt blev han istället anställd på glasmästeriet. Den första fastigheten i Lund förvärvades 1960 och i denna fastighet startade Arne Paulsson upp sin glasmästeriverksamhet. År 1994, när glasmästeriverksamheten överläts, förvärvades nio hyresbostadsfastigheter i Lund med omnejd. Fastighetsbeståndet har sedan dess växt betydligt.

Visa faktaruta

Från den 1 oktober 2019 får familjeägda Paulssons Fastigheter ny vd i koncernen då Ewa Folkesson börjar sin nya tjänst. Hon kommer från Lundafastigheter där hon för närvarande arbetar som chef för fastighetsförvaltningen. Med drygt 20 års erfarenhet från fastighetsförvaltning och byggbranschen har hon bred kunskap från många arbetsområden och roller.

– Vi är glada över att vi rekryterat Ewa till att leda det fortsatta arbetet med att utveckla Paulssons Fastigheter och vi ser fram emot att samarbeta med henne. Ewa, med sina tidigare erfarenheter från branschen, kommer att bli en mycket bra och energigivande resurs för vårt bolag, säger Mirja Jönsson, delägare tillsammans med sin bror Marcus Paulsson.

Paulssons Fastigheter har sin bas i Lund där bolaget är en av de största privata fastighetsägarna. Bolaget äger även fastigheter i Landskrona, Hjärup och Löddesborg. Beståendet i Lund består av cirka 50.000 kvm, fördelat på hälften bostäder och hälften kommersiella objekt.

– Sedan Arne Paulsson, vår far, gick bort för fyra år sedan har det vuxit fram en vision kring hur vi som ägare i andra generation vill fortsätta att utveckla företaget. Till hösten startar en ny spännande era för oss där vi alla är med och sätter vår organisation – ett arbete där vi hoppas tradition får möta moderna grepp, säger, säger Mirja Jönsson.

Ewa Folkesson kommenterar sin nya tjänst:

– Jag är mycket glad över förtroendet. Paulssons Fastigheter är ett spännande bolag med fantastiska fastigheter på centrala lägen. Jag ser verkligen fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med ägarna, mina kollegor och våra kunder.

Fler Nyheter från förstasidan

Dubblar sitt skånska bostadsbestånd

Förvärvar fem bostadsfastigheter i Landskrona från lokal investerare.

Redaktionens 10 heta tips för sommarläsning

Omskakande nyheter, rejäla fiaskon och underbara lösningar. FV:s redaktion lyfter här fram 10 läsvärda artiklar från första halvåret.

SBB utvecklar nytt polishus i Örnsköldsvik

Har sedan tidigare myndigheten som hyresgäst i annan fastighet i staden.

Miljardaffär framflyttad

Affären kommunicerades före årsskiftet men tillträdet i april blev inte av.

Lidl lämnar Fastpartner – klart med ny hyresgäst

En annan aktör med norrortsfokus ser möjligheter i förortscentrumet.

Corem utökar i Jönköping

Förvärvar två moderna lager- och logistikanläggningar för 140 mkr.

NP3 i affärer för 203 miljoner

Fortsätter att utsöka sitt bestånd i Karlstad.

Internationell aktör redo sälja enda innehavet i Sverige

Gruppen är stor internationellt inom bland annat studentbostäder.

Spännande nyrekryteringar hos Alecta

Nya chefer för att fortsätta bygga på det svenska beståndet.

Tar matglad era slut med pandemin?

År 2012 sänkte Fredrik Reinfeldts alliansregering restaurangmomsen på serverad mat. Under de kommande tre åren följde en mycket hög omsättningsutveckling …

EQT siktar på ännu mer logistikfastigheter

Gjorde en rivstart förra sommaren och har fortsatt öka snabbt på utvalda orter

Magnolia säljer Borlängeprojekt till SBB

Långa hyresavtal tecknade för projektet som ska står klart 2022.

Brottsmisstänkt lämnar Balder direkt

Framhåller flera anledningar. Har kommit överens med Erik Selin.

Arctic köper av Magnolia

Här skulle kineserna dominerat… Men nu blir det något annat.

Tillbaka till förstasidan