Paulssons Fastigheter anställer ny vd

”Glasmästaren”

Arne Paulsson var i Lund känd som ”Glasmästaren”. Han arbetade sedan fjortonårsåldern på ett trädgårdsmästeri, där växthusens fönster behövde kittas. När han kom till ett glasmästeri för att köpa kitt blev han istället anställd på glasmästeriet. Den första fastigheten i Lund förvärvades 1960 och i denna fastighet startade Arne Paulsson upp sin glasmästeriverksamhet. År 1994, när glasmästeriverksamheten överläts, förvärvades nio hyresbostadsfastigheter i Lund med omnejd. Fastighetsbeståndet har sedan dess växt betydligt.

Visa faktaruta

Från den 1 oktober 2019 får familjeägda Paulssons Fastigheter ny vd i koncernen då Ewa Folkesson börjar sin nya tjänst. Hon kommer från Lundafastigheter där hon för närvarande arbetar som chef för fastighetsförvaltningen. Med drygt 20 års erfarenhet från fastighetsförvaltning och byggbranschen har hon bred kunskap från många arbetsområden och roller.

– Vi är glada över att vi rekryterat Ewa till att leda det fortsatta arbetet med att utveckla Paulssons Fastigheter och vi ser fram emot att samarbeta med henne. Ewa, med sina tidigare erfarenheter från branschen, kommer att bli en mycket bra och energigivande resurs för vårt bolag, säger Mirja Jönsson, delägare tillsammans med sin bror Marcus Paulsson.

Paulssons Fastigheter har sin bas i Lund där bolaget är en av de största privata fastighetsägarna. Bolaget äger även fastigheter i Landskrona, Hjärup och Löddesborg. Beståendet i Lund består av cirka 50.000 kvm, fördelat på hälften bostäder och hälften kommersiella objekt.

– Sedan Arne Paulsson, vår far, gick bort för fyra år sedan har det vuxit fram en vision kring hur vi som ägare i andra generation vill fortsätta att utveckla företaget. Till hösten startar en ny spännande era för oss där vi alla är med och sätter vår organisation – ett arbete där vi hoppas tradition får möta moderna grepp, säger, säger Mirja Jönsson.

Ewa Folkesson kommenterar sin nya tjänst:

– Jag är mycket glad över förtroendet. Paulssons Fastigheter är ett spännande bolag med fantastiska fastigheter på centrala lägen. Jag ser verkligen fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med ägarna, mina kollegor och våra kunder.

Fler Nyheter från förstasidan

Lista: 25 nya butiker till Westfield MoS under pandemin

Omsättning av butiker har ökat. Läs om vilka varumärken som tillkommit.

Han drar till fjällen

Efter mer än 25 år med bolagsbyggen inom finans och fastighet och 15 år efter starten av det framgångsrika fastighetsbolaget har han nu funnit en ny, friare utmaning.

Bostadsaffär om 300 miljoner i Kalmar

”Hoppas på fler liknande förvärv”.

Porträtt

Caroline Arehults akademiska utmaning

För knappt två år sedan kom kallduschen, budet som innebar att hennes jobb försvann. Nu har Caroline Arehult funnit en ny utmaning som Akademiska Hus nya vd.

Bostadsbolag bäst i CFI:s kontorstävling

Läs topplistorna och även Ivo Stopners kommentar. När det gäller köpcentrum petas den eviga ettan ner från tronen.

AL går vidare i heta området

10.000 kvm mitt i nya stadsdelen.

SBB säljer 36 fastigheter till nykomling

Avyttrar för 10 procent över anskaffningskostnad.

Börskandidat köper i syd för halv miljard

31.000 kvm ingår.

Oscar köper åter landmärke – och säljer vidare

Miljardaffär inom tullarna i Stockholm.

Slår till och förvärvar 26.000 kvm bostäder i Göteborg

383 hyreslägenheter ingår.

Smällen: H&M lämnar stor flaggskeppsbutik

Andra stora hyresgästen som lämnar fastigheten under 2021. Läs om Vasakronans plan för fastigheten.

Dan Törnsten utses till ny vd i Mofast

Finansmannen Christer Gardell är tredje största ägare i bolaget.

Internationell jätte letar affärer i Sverige

”Vill använda kapital i stor skala”.

Affär för 136 mkr på Söder

Fortsatt högt affärstempo i stadsdelen. FV berättar om senaste affären.

Tillbaka till förstasidan