”Antalet besökare ökat med 25 procent på ett år”. För Fastighetsvärlden berättar Paolo Roberto att hans restaurangkoncept har fem nya restauranger på gång. Det efter att sommaren 2015 öppnat en första restaurang, Pane Fresco, på fjärde våningsplanet i Åhléns city-huset som ägs av Ramsbury, i centrala Stockholm.
– Det har gått bra. Antalet besökare har ökat med 25 procent på ett år, säger Paolo Roberto till Fastighetsvärlden.
Om drygt en vecka öppnar Paolo Robertos restaurang i Norrköping (25 november), i en av Lundbergs fastigheter och en lokal på 379 kvm. Två veckor därefter är det premiär i Göteborg, i Femmanhuset i Nordstan, hos Hufvudstaden. Förhyrningen där är på 579 kvm.
– Totalt har vi fem restauranger i pipeline. Utöver en i vardera Norrköping och Göteborg så ska vi även öppna i Djurgårdsstaden runt årsskiftet och en i Hammarby Sjöstad, plus en på ytterligare ett ställe i Stockholmsområdet, säger Paolo Roberto till Fastighetsvärlden.
Någon begränsning för hur många restauranger det kan bli framöver ser Roberto inte någon gräns för, men han konstaterar att det tar på krafterna att öppna en restaurang och att det hittills ofta har varit förseningar inblandade.
– Vem gillar inte pizza? Alla i Sverige älskar pizza. Och vi serverar världens bästa pizzor, eller i alla fall Sveriges bästa pizzor. Vi har fått många erbjudanden från fastighetsägare som vill ha oss i sina lokaler, säger Paolo Roberto och låter förstå att det kan bli en liten paus i expansionen, för en utvärdering, efter de sex inledande restaurangerna.
På menyn på Pane Fresco, finns äkta italiensk mat, men Paolo Roberto slår ett extra slag för den traditionella napolitanska pizzan. I spetsen för Pane Fresco står bröderna Ian och Paolo Roberto.
Fastighetsvärlden Idag 2016-11-17
