Oscar säljer liten klenod och backar ur Göteborg

Oscar Properties säljer en fastighet i Göteborg och en på Djurgården i Stockholm för sammanlagt 98 miljoner kronor. Köpare är Skandrenting som ägs av Erik Selin.

Det rör sig om fastigheterna Annedal 23:33 och Grönland 18. Fastigheten Annedal 23:33 är belägen på Nilssonsberg i Göteborg och Grönland 18 är en hyresfastighet på Djurgården i Stockholm. Båda fastigheterna har tillträtts.

Fastigheten i Göteborg, på Sprängkullsgatan 10a nära Handelshögskolan, förvärvades så sent som i mars 2017 och var Oscar Properties inbrytning på Göteborgsmarknaden och även bolagets första förvärv utanför Stockholmsområdet. Köpeskillingen var 65 miljoner kronor. Läs mer om den affären här. Där hade bolaget planerat att uppföra 125 bostäder.

Oscar Properties kommenterar inte de enskilda köpeskillingarna. Men affären i Göteborg är med stor sannolikhet en förlustaffär för bolaget. Köpare är Skandrenting som ägs av Erik Selin.

Fastigheten Grönland 18 på Djurgården var Oscar Properties enda kvarvarande förvaltningsfastighet. Den ligger på Nordenskiöldsgatan 82 och har funnits inom bolaget länge. Den innehåller endast 375 kvm bostadsyta. Enligt Fastighetsvärldens uppgifter finns det i den fastigheten tre 2:or, en 4:a och en 5:a. Alltså totalt fem lägenheter.

Enligt Svenska Dagbladet rör det sig om grannhuset till familjen Engelberts eget släkthus – och grannarna är inte informerade om att värden sålt.

– Vi har sedan länge en bostadsrättsförening i det här hyreshuset, men vi har inte fått reda på att Oscar Properties skulle sälja. Jag är minst sagt överraskad, säger Alexander Lejon, en av de boende, till tidningen.

Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties, i en kommentar till de båda försäljningarna:

– Vi ser kontinuerligt över vårt fastighetsbestånd så att det bäst passar våra behov, när vi fick tillfälle att sälja dessa fastigheter till ett bra pris med en mycket låg direktavkastning för Grönland var det ett bra tillfälle att förändra innehavet.

Oscar Properties har den senaste tiden sålt flera förvaltningsfastigheter, bland annat fastigheten Uppfinnaren 1 på Östermalm (med ) till Fastpartner för nästan en miljard. Det var en kanonaffär för OP, läs mer här. Bolaget har även sålt i Älvsjö, läs mer här. Dessutom har hälftenandelen i Murmästaren (gamla länsstyrelsen) på Kungsholmen sålts till Balder. Tre förvaltningsfastigheter i Värtan har sålts till Capman. Det stora projektet på Lilla Essingen, som köptes från Vasakronan, har sålts in i ett JV – helt enligt den ursprungliga affärsplanen. Flera av de övriga försäljningarna har den pressade bostadsutvecklaren avyttrat för att rädda ekonomin.

Uppdaterat. Artikel har uppdaterats med att det är Skandrenting som är köpare, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

Jens Engwall: ”Det går bra nu…”

Hemfosa redovisar siffrorna för första halvåret. Vd:n passar även på att hylla en nyckelmedarbetare som inom kort slutar.

Tre Kronor köper för 495 mkr

Bernt-Olof Gustafsson och Michael Johansson motiverar affärerna.

Klart: Bicky Chakraborty vann kamp om hyllat projekt i trä

Har sedan tidigare fler än 35 hotell och äger 21 av hotellfastigheterna.

Toksegt för Bonava i Sverige – men lyft i Ryssland

Vd Joachim Hallengren: ”Jag konstaterar att bostadspriserna i Sverige stabiliserades under kvartalet”.

Ica köper för stor satsning – når hela 150.000 kvm

Följer upp köpet från Kilenkrysset med ett förvärv från NCC.

Heimstaden in i Tyskland

Fler än tio svenska bolag har nu tagit sig in på den tyska fastighetsmarknaden.

Mest lästa – har du koll på vad som hänt?

Förfalskade värderingar, sol-och-vårade tjänstemän, spännande satsningar och rekordaffärer. Första halvåret har bjudit på det mesta.

Diös och NP3 i byte för 600 mkr

Sorterar upp i sina bestånd på Gävlemarknaden

Oscars försäljning ökade igen

Av den pågående produktionen är 89 procent såld. Läs Oscar Engelberts kommentar.

JM:s delår gav börsen glädjefnatt

Lägre resultat men samtidigt något bättre försäljning än väntat. Börsen reagerade häftigt.

Carnegie & Co lyfter värdet med 1,8 miljarder

Visar upp kraftig resultatpåverkan inför kommande rapport.

Vasakronans fastigheter nu värda 134 miljarder

Hyrestillväxten i jämförbart bestånd uppgick till 6 procent.

Lästips för hängmattan

Låt dig inspireras och gnugga geniknölarna. Här är några lästips inför ledigheten.

Tillbaka till förstasidan