Oscar säljer liten klenod och backar ur Göteborg

Oscar Properties säljer en fastighet i Göteborg och en på Djurgården i Stockholm för sammanlagt 98 miljoner kronor. Köpare är Skandrenting som ägs av Erik Selin.

Det rör sig om fastigheterna Annedal 23:33 och Grönland 18. Fastigheten Annedal 23:33 är belägen på Nilssonsberg i Göteborg och Grönland 18 är en hyresfastighet på Djurgården i Stockholm. Båda fastigheterna har tillträtts.

Fastigheten i Göteborg, på Sprängkullsgatan 10a nära Handelshögskolan, förvärvades så sent som i mars 2017 och var Oscar Properties inbrytning på Göteborgsmarknaden och även bolagets första förvärv utanför Stockholmsområdet. Köpeskillingen var 65 miljoner kronor. Läs mer om den affären här. Där hade bolaget planerat att uppföra 125 bostäder.

Oscar Properties kommenterar inte de enskilda köpeskillingarna. Men affären i Göteborg är med stor sannolikhet en förlustaffär för bolaget. Köpare är Skandrenting som ägs av Erik Selin.

Fastigheten Grönland 18 på Djurgården var Oscar Properties enda kvarvarande förvaltningsfastighet. Den ligger på Nordenskiöldsgatan 82 och har funnits inom bolaget länge. Den innehåller endast 375 kvm bostadsyta. Enligt Fastighetsvärldens uppgifter finns det i den fastigheten tre 2:or, en 4:a och en 5:a. Alltså totalt fem lägenheter.

Enligt Svenska Dagbladet rör det sig om grannhuset till familjen Engelberts eget släkthus – och grannarna är inte informerade om att värden sålt.

– Vi har sedan länge en bostadsrättsförening i det här hyreshuset, men vi har inte fått reda på att Oscar Properties skulle sälja. Jag är minst sagt överraskad, säger Alexander Lejon, en av de boende, till tidningen.

Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties, i en kommentar till de båda försäljningarna:

– Vi ser kontinuerligt över vårt fastighetsbestånd så att det bäst passar våra behov, när vi fick tillfälle att sälja dessa fastigheter till ett bra pris med en mycket låg direktavkastning för Grönland var det ett bra tillfälle att förändra innehavet.

Oscar Properties har den senaste tiden sålt flera förvaltningsfastigheter, bland annat fastigheten Uppfinnaren 1 på Östermalm (med ) till Fastpartner för nästan en miljard. Det var en kanonaffär för OP, läs mer här. Bolaget har även sålt i Älvsjö, läs mer här. Dessutom har hälftenandelen i Murmästaren (gamla länsstyrelsen) på Kungsholmen sålts till Balder. Tre förvaltningsfastigheter i Värtan har sålts till Capman. Det stora projektet på Lilla Essingen, som köptes från Vasakronan, har sålts in i ett JV – helt enligt den ursprungliga affärsplanen. Flera av de övriga försäljningarna har den pressade bostadsutvecklaren avyttrat för att rädda ekonomin.

Uppdaterat. Artikel har uppdaterats med att det är Skandrenting som är köpare, läs mer här.

Fler Nyheter från förstasidan

FV idag-exklusiv till Kl. 15.00 Prenumerera!

Tung doldis med som ägare i Tenzing Invest

En av de mer anonyma storägarna i flera tunga fastighetsbolag finns med bakom det nya investmentbolaget. Motiverar för Fastighetsvärlden.

Amazon-besked kan vänta

Oklart vad som väntar när Amazon bjuder till presskonferens.

Lennart Weiss: ”Inget ytterligare stort prisfall”

Konstaterar att det finns felaktiga slutsatser.

Jätten vill fortsätta växa

Siktar på att öka andelen fastigheter i sina tillgångar rejält.

Planerar för 19.000 kvm gränshandel

Bolaget har sjösatt sin största satsning någonsin.

Stadsrum och KTI förvärvar

Fortsätter att förvärva handelsfastigheter.

Åtal väckt mot Daniel Kindberg

Brottsligheten började redan på hans förra jobb, enligt åtalet.

Vd lämnar Castellumbolag med omedelbar verkan

Ansvarig för 30 miljarder. Fler förändringar inom det stora börsbolaget.

Myndigheter tvingas betala dubbla hyror

Efter flyttbesluten: Flera myndigheter sitter fast i miljonavtal.

Nytt spelbolag hyr helt hus i Gamla stan

De centrala lokalerna har stått öde en tid.

Alms bostäder i Bromma stoppas

Cancerframkallande ämnen och buller sätter käppar i hjulet för projektet.

Balder köper handelsplats i Stockholm från AL

Affär om 437 miljoner längs E4:an söder om tullarna i Stockholm.

Klart: Så mycket ökar bostadshyrorna i Stockholm

Hyresgästföreningen och de kommunala bostadsbolagen i Stockholm är överens om hyran för 2019.

Välkänd trio startar Tenzing Invest

Tidigare rådgivare byter sida och blir investerare. FV berättar om planerna och vilka som står bakom.

Tillbaka till förstasidan