Restaurangen Framfickan öppnar i nyrenoverade lokaler i Stockholms nya kulturhus Maxim som ägs av Green Property.
Framfickan öppnar på Karlaplan 4 onsdag 26 mars. Med välkomponerade asiatiska mellanrätter med skandinavisk inspiration, siktar krögarna Tim Alton och Andrew Jones, som också driver populära Bistro Barbro i Hornstull, på att förlänga besökarnas kulturupplevelse i det nyrenoverade kulturhuset.
Med Tim Alton och Andrew Jones vid rodet har en avskalad meny bestående av välkomponerade asiatiska mellanrätter med skandinavisk inspiration med fokus på kvalitet tagits fram för Maxims restaurang, Framfickan.
– Bistro Barbro startade med en biograf i källaren så kopplingen mellan kultur och mat har alltid funnits där för oss, säger Andrew Jones. Efter flera års drift av Bistro Barbro kände vi båda att det var dags för nya utmaningar. Vi hoppas att Framfickans gäster efter besöket lämnar med en känsla av upprymdhet orsakad av både mat, dryck och evenemang.
När Framfickan öppnar onsdag 26 mars står gemenskap i fokus och den nyhängda konsten i lokalen bjuder förhoppningsvis in till nya möten.
Det nyrenoverade lokalerna som huserar Stockholms nya kulturhus Maxim och den nya restaurangen Framfickan ägs av fastighetsbolaget Green Property.
Det var hösten 2023 som det stod klart att Maxim skulle återuppstå. Bland de drivande krafterna bakom den nya satsningen finns Ellen Tejle, tidigare chef på Bio Rio och delägare av restaurangen Barbro i Stockholm. Projektet har som mål att erbjuda Stockholm och Östermalm en innovativ och flexibel scenupplevelse.
Platsen där Maxim i dag ligger har en rik historia. Under andra världskriget användes området av FRA för att avkoda krypterad radiotrafik, och det spelade en avgörande roll i dechiffreringen av tysk underrättelsetjänsts koder.
Efter kriget omvandlades byggnaden till Karlaplansstudion, där Sveriges Radio spelade in musik och program, inklusive en minnesvärd inspelning med Beatles. År 1967 förvandlades platsen till Maxim, som fungerade som både biograf och teater. Under årens lopp har det varit en plattform för revyer, dramatik och shower, med olika ägare och inriktningar.