OP säljer handel till Wihlborgs för 333 mkr

Oscar Properties har avyttrat och frånträtt två handelsfastigheter i Helsingborg omfattande totalt 25.000 kvm, till ett värde om 333 miljoner kronor. Köper gör Wihlborgs.

De avyttrade fastigheterna är belägna i Väla och Berga i Helsingborg och består till största del av butiksytor. Fastigheterna ingick i ett större förvärv under hösten 2021 och förvärvades då till ett värde om 304 miljoner kronor.

– Genom denna avyttring agerar vi i linje med vår strategi. Vi avyttrar inom ett segment som inte ingår i våra prioriterade segment till ett högre pris än det vi köpte för och frigör på så sätt kapital till nya förvärv till högre avkastning och som kompletterar vår portfölj och kan hjälpa oss att växa för att nå våra mål, säger Oscar Engelbert, vd och grundare av Oscar Properties.

Wihlborgs har förvärvat fastigheterna Pilbågen 6 på Berga och Snårskogen 1 på Väla Norra i Helsingborg omfattande totalt 25 000 kvm uthyrningsbar yta. Fastigheterna är belägna i Wihlborgs kluster i de två eftertraktade företagsområdena.

Pilbågen 6 är belägen på Berga längs med Garnisonsgatan och med exponering mot Ängelholmsleden. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 16.400 kvm fördelat på 4. 500 kvm kontor, 9.400 kvm butik och 2.500 kvm lager. I fastigheten finns idag cirka 25 hyresgäster.

Snårskogen 1 ligger intill Wihlborgs befintliga fastighet Snårskogen 4 på Väla Norra. Den uthyrningsbara arean uppgår till 8.600 kvm fördelat på 2.500 kvm kontor, 4.900 kvm butik och 1 200 kvm lager och är uthyrda till cirka 15 hyresgäster.

Det underliggande fastighetsvärdet är 333 Mkr och förvärven görs i form av bolagsaffärer. Det totala hyresvärdet uppgår till cirka 29 Mkr och uthyrningsgraden är cirka 85 procent. Säljare är Oscar Properties Holding AB (publ).

– Med förvärven stärker vi våra befintliga kluster av fastigheter på Berga och Väla, två delområden med stor efterfrågan och goda möjligheter tack vare det strategiska läget. Efterfrågan möter vi även genom två pågående nyproduktionsprojekt – en kontors- och lagerbyggnad för Doka på Snårskogen 5 på Väla Norra och Berga Flexhus på Huggjärnet 13, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Fler Nyheter från förstasidan

AL tecknar avtal om 63.000 kvm i Hagastaden

Fem exploateringsavtal klara. Redo för total investering på 5 miljarder kronor. Har redan 80.000 kvm lokaler i området.

Högtryck på hotellen – men prisökningar kan slå tillbaka

Rejält lyft för Stockholm jämfört med 2019, men andra ännu bättre.

Glädjerus på börsen – ett bolag upp hela 11 procent

En riktigt positiv handelsdag på börsen under måndagen. Flera fastighetsaktier nästan rusat uppåt.

Nu är Karlatornet snart högst i Sverige

På väg att peta Turning torso från tronen.

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Tillbaka till förstasidan