OP säljer handel till Wihlborgs för 333 mkr

Oscar Properties har avyttrat och frånträtt två handelsfastigheter i Helsingborg omfattande totalt 25.000 kvm, till ett värde om 333 miljoner kronor. Köper gör Wihlborgs.

De avyttrade fastigheterna är belägna i Väla och Berga i Helsingborg och består till största del av butiksytor. Fastigheterna ingick i ett större förvärv under hösten 2021 och förvärvades då till ett värde om 304 miljoner kronor.

– Genom denna avyttring agerar vi i linje med vår strategi. Vi avyttrar inom ett segment som inte ingår i våra prioriterade segment till ett högre pris än det vi köpte för och frigör på så sätt kapital till nya förvärv till högre avkastning och som kompletterar vår portfölj och kan hjälpa oss att växa för att nå våra mål, säger Oscar Engelbert, vd och grundare av Oscar Properties.

Wihlborgs har förvärvat fastigheterna Pilbågen 6 på Berga och Snårskogen 1 på Väla Norra i Helsingborg omfattande totalt 25 000 kvm uthyrningsbar yta. Fastigheterna är belägna i Wihlborgs kluster i de två eftertraktade företagsområdena.

Pilbågen 6 är belägen på Berga längs med Garnisonsgatan och med exponering mot Ängelholmsleden. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 16.400 kvm fördelat på 4. 500 kvm kontor, 9.400 kvm butik och 2.500 kvm lager. I fastigheten finns idag cirka 25 hyresgäster.

Snårskogen 1 ligger intill Wihlborgs befintliga fastighet Snårskogen 4 på Väla Norra. Den uthyrningsbara arean uppgår till 8.600 kvm fördelat på 2.500 kvm kontor, 4.900 kvm butik och 1 200 kvm lager och är uthyrda till cirka 15 hyresgäster.

Det underliggande fastighetsvärdet är 333 Mkr och förvärven görs i form av bolagsaffärer. Det totala hyresvärdet uppgår till cirka 29 Mkr och uthyrningsgraden är cirka 85 procent. Säljare är Oscar Properties Holding AB (publ).

– Med förvärven stärker vi våra befintliga kluster av fastigheter på Berga och Väla, två delområden med stor efterfrågan och goda möjligheter tack vare det strategiska läget. Efterfrågan möter vi även genom två pågående nyproduktionsprojekt – en kontors- och lagerbyggnad för Doka på Snårskogen 5 på Väla Norra och Berga Flexhus på Huggjärnet 13, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Fler Nyheter från förstasidan

Miljonsmäll efter rekordaffär på Kungsholmen

Säljaren kan tappa nästan 200 miljoner kronor. FV berättar vad som hänt.

Flippin’ Burgerskrögare gör kedja

Vill starta fem till tio nya restauranger.

Juryn: Årets bästa uthyrning

Läs juryns val när de tre bästa uthyrningarna 2022 koras.

Vd lämnar börsbolag omedelbart

Nyligen tvingats till stora förändringar.

NCC: ”2022 har varit mer utmanande än väntat”

Tomas Carlsson om kontorsmarknaden: ”Vi kommer att sälja projekt först när vi upplever att marknadsnivån är acceptabel.”

Statens hyra för EU-mötet

Hyr hel hotell- och mötesanläggning. FV berättar om hyreskontrakten för mässan och för hotellet.

Köper nära Norr Mälarstrand

Utökar beståndet inom tullarna i Stockholm.

Hyr ut 3.600 kvm i Hagastaden

FV berättar vilka som tappar hyresgäster.

Stor bostadsutvecklare lägger större varsel

FV berättar om ännu ett bolag som tvingas agera på den förändrade marknaden.

Skanska gör stort förvärv

Stor tomt om nästan 40.000 kvm i attraktivt läge.

Hackspett stoppar 130 bostäder i Söderort

Bostadsbolag tvingas lägga stort projekt i papperskorgen.

Juryns val: Bästa transaktionskonsult

Juryn har utsett fem ledande mäklare som gått till final.

Juryns val: Fem i final om Årets lokalkonsult

Läs om vilka fem som är nominerade.

Skanska hyr ut 2.500 kvm

Uthyrningsgraden når 75 procent.

Tillbaka till förstasidan