Projektbild Torp Köpcentrum Bild: Thon Property.

Olav Thon satsar 700 miljoner när köpcentrum byggs ut

Två år efter köpet av Torp Köpcentrum i Uddevalla är nu Olav Thon Gruppen redo för total invändig renovering samtidigt som köpcentrumet byggs ut med 16.500 kvm. Över 700 miljoner kronor satsas och den nya totala ytan på 54.000 kvm beräknas öppna på den svenska nationaldagen år 2020.

I november 2016 köpte Olav Thon Gruppen Torp Köpcentrum av Steen & Ström. Det norska bolaget har sedan dess arbetat med att utveckla köpcentrumet för att tillgodose konsumentens framtida krav på shopping mat och nöjen.

Vi ser med spänning på Torps framtid. Platsen, med dess omgivning, är helt unik och vi ser Torp Köpcentrum och handelsplatsen som en naturlig mötesplats för shopping såväl som nöjen, säger Hallgeir Åndal vd på Thon Property.

Nya Torp köpcentrum kommer att få en tillökning om ca 30 butiker. Restaurangutbudet ökas och kommer att vara ca 8-10 procent av utbudet gentemot dagens 4 procent. Befintliga allmänna ytor rustas upp för att matcha utbyggnationen i både färg, form och funktion.

Se Olav Thon Gruppens film för projektet nedan:

Samtidigt som insidan förnyas kommer även nyheter på utsidan. Torp Köpcentrum kommer att tillhandahålla en pendelparkering och området kommer att få nya busshållplatser.

– Samtidigt som vi bygger ut så förädlar vi över 4.000 kvm av befintlig storhandelsyta till småskalig shopping i härlig miljö. Vi tittar mot framtiden och bygger in flexibilitet i användandet av allmänna ytor och torg för att på ett enkelt sätt kunna ställa om vid förändrade beteenden och önskemål från konsumenten, säger Jessica Fredriksson, fastighetschef på Thon Property AB.

– Vi har nu t.ex. flera områden som blir förberedda för restauranger då vi äter allt mer ute. Vi förädlar även taket och ökar tillgängligheten genom att etablera takparkering. Kunder ställer helt nya krav på access till fastigheten samt tillgång till el-stolpar, cykelpumpar och säker cykelparkering. Det skall vara enkelt att komma till Torp och vi skall ha ett attraktivt utbud, fortsätter Jessica Fredriksson.

Om man räknar in den intilliggande byggnaden, North Man-huset (som ägs av Thon Property) samt Ica så blir den totala ytan på handelsområdet närmare 80.000 kvm. Efter utbyggnaden av Torp Köpcentrum så blir nästa steg att utveckla även denna byggnad.

– Vi tittar på lite olika inriktningar för tillfället och fastigheten ser ut att lämpa sig väl för olika typer av upplevelser. Det kan vara allt från bio till trampolinpark eller skatepark etc. säger Fredriksson.

Köpcentrumet hade ca 6,7 miljoner besökare under 2017 och har i dag ca 80 hyresgäster som 2017 omsatte 1.608 miljoner kronor.

Fler Nyheter från förstasidan

Myndighet hyr över 2.000 kvm i Uppsala

Lokal fastighetsutvecklare skriver dessutom kontrakt med två andra stora aktörer när nya företagskvarteret fylls på.

Bildextra: Satsar på 7.000 kvm kontor norr om Stockholm

Familjeföretaget utvecklar spårnära.

Lägger bud på skandalhuset Kinesiska muren

Får grönt ljus. ”Jag får inte ens ut 50 procent av det jag investerat själv”.

Bantar ytan kraftigt när mer distansjobb räknas in

Halverar dagens yta som är 32.000 kvm. En rejält utdragen process har gett nya förutsättningar.

Lista: Främsta rådgivarna första halvåret

De tar över ledartröjan när transaktionsvolymerna går mot nytt all time high.

Antiklimax: Konkursförvaltaren ställde in i sista stund

”För jäkla dåligt skött”

Här är Odd Mollys nya namn

Efter topprekryteringarna väntar nu ett namnbyte.

Här öppnar nummer åtta i Ikeas nya blågula offensiv

Ännu fler butiker enligt det nya konceptet väntas framöver.

Överraskande: Jula-bolag förvärvar handelsområde

”Vi ser stora möjligheter att här utveckla handeln vidare”.

Slår till och förvärvar dubbelt på Södermalm

Vd:n: ”Nu har vi fyra hus på Götgatan och kan man spelet Monopol blir hyran 7.600 kr, men det är inte det kvadratmeterpriset vi har lagt in i vår förvärvskalkyl”

Kommunerna som hamnar i botten i Svefas index

24 orter listas. Läs vilka som förbättrat sig mest och vilka som tappat mest.

Köper bostäder för över en miljard

Förvärvar familjs bolag och bestånd.

Bildextra: Balder hoppas slå prisrekord

Prisnivåer för lyxprojektet  Tidskapseln  Macken-sången Carl-Jan Granqvists vinkällare.

Avslöjar nya bus i förväg: Siktar på 10 miljarder

Planerar för att trippla dagens bestånd på tre år.

Tillbaka till förstasidan