Projektbild Torp Köpcentrum Bild: Thon Property.

Olav Thon satsar 700 miljoner när köpcentrum byggs ut

Två år efter köpet av Torp Köpcentrum i Uddevalla är nu Olav Thon Gruppen redo för total invändig renovering samtidigt som köpcentrumet byggs ut med 16.500 kvm. Över 700 miljoner kronor satsas och den nya totala ytan på 54.000 kvm beräknas öppna på den svenska nationaldagen år 2020.

I november 2016 köpte Olav Thon Gruppen Torp Köpcentrum av Steen & Ström. Det norska bolaget har sedan dess arbetat med att utveckla köpcentrumet för att tillgodose konsumentens framtida krav på shopping mat och nöjen.

Vi ser med spänning på Torps framtid. Platsen, med dess omgivning, är helt unik och vi ser Torp Köpcentrum och handelsplatsen som en naturlig mötesplats för shopping såväl som nöjen, säger Hallgeir Åndal vd på Thon Property.

Nya Torp köpcentrum kommer att få en tillökning om ca 30 butiker. Restaurangutbudet ökas och kommer att vara ca 8-10 procent av utbudet gentemot dagens 4 procent. Befintliga allmänna ytor rustas upp för att matcha utbyggnationen i både färg, form och funktion.

Se Olav Thon Gruppens film för projektet nedan:

Samtidigt som insidan förnyas kommer även nyheter på utsidan. Torp Köpcentrum kommer att tillhandahålla en pendelparkering och området kommer att få nya busshållplatser.

– Samtidigt som vi bygger ut så förädlar vi över 4.000 kvm av befintlig storhandelsyta till småskalig shopping i härlig miljö. Vi tittar mot framtiden och bygger in flexibilitet i användandet av allmänna ytor och torg för att på ett enkelt sätt kunna ställa om vid förändrade beteenden och önskemål från konsumenten, säger Jessica Fredriksson, fastighetschef på Thon Property AB.

– Vi har nu t.ex. flera områden som blir förberedda för restauranger då vi äter allt mer ute. Vi förädlar även taket och ökar tillgängligheten genom att etablera takparkering. Kunder ställer helt nya krav på access till fastigheten samt tillgång till el-stolpar, cykelpumpar och säker cykelparkering. Det skall vara enkelt att komma till Torp och vi skall ha ett attraktivt utbud, fortsätter Jessica Fredriksson.

Om man räknar in den intilliggande byggnaden, North Man-huset (som ägs av Thon Property) samt Ica så blir den totala ytan på handelsområdet närmare 80.000 kvm. Efter utbyggnaden av Torp Köpcentrum så blir nästa steg att utveckla även denna byggnad.

– Vi tittar på lite olika inriktningar för tillfället och fastigheten ser ut att lämpa sig väl för olika typer av upplevelser. Det kan vara allt från bio till trampolinpark eller skatepark etc. säger Fredriksson.

Köpcentrumet hade ca 6,7 miljoner besökare under 2017 och har i dag ca 80 hyresgäster som 2017 omsatte 1.608 miljoner kronor.

Fler Nyheter från förstasidan

Vill öppna tio under 2020

Det digitala vårdbolaget planerar för flera fysiska enheter. Den första öppnar nära Östermalmstorg.

Digital Inns nya ägare: "Finns vissa guldlägen"

Förvärvar Digital Inns konkursbo och planerar att expandera.

SHF hyr ut blixtsnabbt efter köp från Ikea

Hyr ut 3.800 kvm. Gör åter en snabb uthyrning efter ett större köp.

Bilder: Niams nya kontor i värtan – med publik takbar

Totalt omfattar kontorskvarteret 32.000 kvadratmeter.

Nytt flytande utomhusbad vid Gamla stan

Vill kopiera succén som finns i centrala Helsingfors. Se karta.

90.000 lägenheter i utsatta områden

FV har kartlagt fastighetsägarna på platserna där det skjuts, sprängs och förvaltas.

Avyttrar hyresrätter för 267 miljoner i väst

JV säljer till lokalt bolag.

Transaktionschef lämnar rådgivningsbolag

Har arbetat på bolaget i elva år. Rollen blir vakant tills vidare.

Säljer handel för 140 mkr

Hyresvärde på över nio miljoner. Mitt i stan.

Affärsanalys

När guldstaden stöps om

Glänser mer än någonsin förr. Bente Sköld på Savills analyserar affär i norr.

Newsec vässar digitala erbjudandet över hela Norden

Gör stor organisationsförändring och utser ny vd för Newsec Property Asset Management Sweden

Revisorn om Oscar P: Osäker om överlevnad

Oscar Properties har, efter kraftig försening, nu publicerat sin årsredovisning. Ingemar Rindstig och kollegorna på EY skriver en 4 sidor lång revisionsberättelse.

SBB närmar sig 5 mdr i försäljningar – gör ny affär

Batljan: ”Hög efterfrågan på våra kassaflödesfastigheter”.

Tillbaka till förstasidan