Odd Molly i nytt förvärv för 400 mkr

Beståndet om 100.000 kvm lokaler i Karlskoga och Kristinehamn har främst hyresgäster inom logistik, industri och medtech.

Odd Molly har tecknat avsiktsförklaring avseende förvärv av sex fastigheter belägna i väletablerade industriområden i Karlskoga och Kristinehamn. Den totala uthyrbara area i dessa är cirka 100.000 kvm och det överenskomna ett underliggande fastighetsvärdet är 402,6 mkr.

Fastigheterna är nästintill fullt uthyrda och genererar årliga hyresintäkter om cirka 42 mkr med ett bedömt driftnetto om cirka 29 mkr. Genomsnittlig återstående kontraktlängd överstiger sex år.

– Vi är mycket glada över att idag kunna presentera denna planerade affär som stärker såväl Odd Mollys kassaflöde som intjäning. De förvärvade fastigheterna kompletterar vår fastighetsportfölj väl, med starka och stabila aktörer inom sina respektive segment. Det är en affär som passar oss mycket väl och som vi är nöjda över att kunna genomföra i befintlig marknad, säger Odd Mollys COO Tobias Lövstedt.

Förvärvet sker genom bolagsförvärv. Finansiering sker via en planerad riktad nyemission motsvarande totalt 102,6 mkr och preliminärt cirka 5.400.000 nya stamaktier av Serie A till kurs 19,00 kronor, banklån och säljarrevers. Planerad tillträdesdag är den 1 november 2021.

Fastigheterna är belägna i väletablerade industriområden i Karlskoga och Kristinehamn, alla med kort avstånd till E18, och närhet till bland annat Örebro och Karlstad. Fastigheterna har även närhet till centrum i respektive ort. Fastigheterna är nästintill fullt uthyrda med undantag för en mindre vakans för vilken Odd Molly erhåller en hyresgaranti från säljaren i två år. Fastigheterna bedöms ha lågt behov av underhåll den närmaste tiden på grund av omfattande investeringar som genomförts av befintlig ägare i syfte att sänka driftskostnaderna. Beståndet innefattar ett trettiotal hyresgäster inom logistik, industri och medtech.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan