Odd Molly i nytt förvärv för 400 mkr

Beståndet om 100.000 kvm lokaler i Karlskoga och Kristinehamn har främst hyresgäster inom logistik, industri och medtech.

Odd Molly har tecknat avsiktsförklaring avseende förvärv av sex fastigheter belägna i väletablerade industriområden i Karlskoga och Kristinehamn. Den totala uthyrbara area i dessa är cirka 100.000 kvm och det överenskomna ett underliggande fastighetsvärdet är 402,6 mkr.

Fastigheterna är nästintill fullt uthyrda och genererar årliga hyresintäkter om cirka 42 mkr med ett bedömt driftnetto om cirka 29 mkr. Genomsnittlig återstående kontraktlängd överstiger sex år.

– Vi är mycket glada över att idag kunna presentera denna planerade affär som stärker såväl Odd Mollys kassaflöde som intjäning. De förvärvade fastigheterna kompletterar vår fastighetsportfölj väl, med starka och stabila aktörer inom sina respektive segment. Det är en affär som passar oss mycket väl och som vi är nöjda över att kunna genomföra i befintlig marknad, säger Odd Mollys COO Tobias Lövstedt.

Förvärvet sker genom bolagsförvärv. Finansiering sker via en planerad riktad nyemission motsvarande totalt 102,6 mkr och preliminärt cirka 5.400.000 nya stamaktier av Serie A till kurs 19,00 kronor, banklån och säljarrevers. Planerad tillträdesdag är den 1 november 2021.

Fastigheterna är belägna i väletablerade industriområden i Karlskoga och Kristinehamn, alla med kort avstånd till E18, och närhet till bland annat Örebro och Karlstad. Fastigheterna har även närhet till centrum i respektive ort. Fastigheterna är nästintill fullt uthyrda med undantag för en mindre vakans för vilken Odd Molly erhåller en hyresgaranti från säljaren i två år. Fastigheterna bedöms ha lågt behov av underhåll den närmaste tiden på grund av omfattande investeringar som genomförts av befintlig ägare i syfte att sänka driftskostnaderna. Beståndet innefattar ett trettiotal hyresgäster inom logistik, industri och medtech.

Fler Nyheter från förstasidan

Klart: Här öppnar Ikea fyra nya

En fastighetsägare har lyckas teckna hela tre kontrakt med möbeljätten.

Svalde Datcha – nu uppköpt för 8,1 miljarder

Miljardaffär i data om fastighetsmarknaden.

SBB tar tydlig position i Arlandastad Group

Kliver in redan nu  innan den planerade börsintroduktionen och får samtidigt möjlighet till framtida förvärv ur portföljen.

Trianon växlar upp i Signatur – budpliktsbud kan komma

Efter ytterligare förvärv av aktier i First North-noterade Signatur Fastigheter äger Trianon nu nära 46 procent av bolaget.

Peab och Sagax i byggrättsaffär för 201 mkr

Kan bygga 32 våningar högt hus i attraktivt kommunikationsläge.

Bostadsfonden köper bostäder i centrala Malmö

Priset för bostadshusen motsvarar 37.000 kronor per kvm.

Swiss Life växer i Norden genom förvärv

Förvärvar affärsområde från tung aktör inom fastighetsfonder.

Amasten köper bostadshus 40.000 kvm för nära 800 mkr

Fördubblar sitt fastighetsbestånd i västra Sverige.

Serneke tar fram vinster via nytt jv-bolag med Balder

Säkerställer utvecklingen av en stor del av Karlastadens utveckling via samarbetet.

Avalanche Studios hyr av Klövern i New York

Klövern har tecknat ett hyreskontrakt med Avalanche Studios Group avseende cirka 1.370 kvm kontorsyta i projektfastigheten 1245 Broadway i New York.

Wallenstam säljer för miljarden i Uppsala

Internationell fond med fokus på bostäder i europeiska storstäder köper.

Folksam köper kontorshus för 2,3 miljarder

Efter fem års innehav avyttrar en internationell aktör fastigheten på Kungsholmen.

Balder satsar på högst i Stockholm

Via ett JV planerarBalder för att bygga Stockholms högsta bostadshus. De två husen planera i Nacka och ska bli 38 respektive 30 våningar höga.

Tillbaka till förstasidan