Obos rekryterar chef till stora projekten i Stockholm

Medlemsägda Obos har nyligen aviserat en ambitiös storstadssatsning i Sverige och har höga tillväxtambitioner i de tre storstadsregionerna. Till teamet i Stockholm välkomnar man nu Per Andrén, som anställs i rollen som Projektchef. Han kommer närmast från Nordr och tillträder i sin tjänst hos Obos den 15 mars 2021.

Norska Obos öppnade sitt medlemsprogram i Sverige den 30 november förra året och har samtidigt offentliggjort nya mål: att inom en femårsperiod dubblera sin årliga försäljning från dagens 1.500 till 3.000 bostäder i Sverige med ett särskilt fokus på de tre storstadsregionerna. Utsedd till att genomföra projekten i Stockholm är Per Andrén, som är anställd som projektchef hos Obos Nya Hem.

– Per har en gedigen erfarenhet och kunskap vad gäller nyproduktion av bostäder och kommersiella fastigheter från flera olika roller – nu senast som senior projektutvecklare hos Nordr, men också som Projektchef hos Familjebostäder och Skanska. Han har bland annat bidragit till genomförandet av Älvsjöstaden med 950 lägenheter och Solnavägen med 300 lägenheter. Det är med stor glädje som vi välkomnar honom att bidra till OBOS kärnverksamhet – att leverera kvalitetsbostäder till nöjda kunder, säger Sofia Ljungdahl, vd på Obos Nya Hem och ansvarig för Obos storstadssatsning.

Obos storstadssatsning innebär ett ökat byggande i storstadsregionerna, och man har redan en projektportfölj med flera stora, kommande projekt. Bland dessa återfinns i Stockholm flera kvarter i Norra Djurgårdsstaden, Gasklockan, samt Kvarteret Tårpilen med 120 lägenheter i centrala Sollentuna. Obos har i samband med aviseringen om storstadssatsningarna också gått ut med att 20 procent av det framtida bostadsutbudet kommer att erbjudas utifrån särskilda boköpsmodeller, som sänker trösklarna och ökar andelen tillgängliga bostäder för personer som idag stängs ute från bostadsmarknaden.

– Våra beräkningar visar att endast cirka fem procent av samtliga bostäder som är till salu i Stockholm är tillgängliga för en ensamstående sjuksköterska som har en medianlön på 37 300 kronor i månaden. Motsvarande andel tillgängliga bostäder är i Göteborg 16 procent och i Malmö 59 procent. Andelen tillgängliga nyproducerade bostäder är ännu lägre. Detta är givetvis inte hållbart i längden, och det är här Obos kommer in i bilden, säger Sofia Ljungdahl.

Fler Nyheter från förstasidan

Lista: Så många åker bolagen till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under torsdagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Köper 10.000 kvm i Helsingborg

Fastighet som ligger i Väla.

Tillbaka till förstasidan