Obos Nya Hem rekryterar Jens Rooth som JV-chef

Obos har aviserat en ambitiös storstadssatsning i Sverige med höga tillväxtambitioner i de tre storstadsregionerna. För att driva och utveckla större projekt i storstäderna har Jens Rooth anställts i rollen som operativ chef för joint venture och som projektchef på Obos Nya Hem, med placering på Stockholmskontoret.

Han kommer närmast från Besqab och tillträder i sin tjänst hos OBOS under oktober 2021.

– Jens har ett stort affärsfokus och gedigen erfarenhet vad gäller nyproduktion av bostäder och kommersiella fastigheter från flera olika roller – nu senast som chef för hyresfastigheter hos Besqab och med tidigare erfarenhet från Riksbyggen och JM AB. Därför är det med stor glädje vi kan berätta att Jens Rooth ansluter till OBOS för att ta ansvar för JV-projekten, där hans långa erfarenhet av komplexa och avancerade affärer blir särskilt värdefull, säger Sofia Ljungdahl, VD för OBOS Nya Hem och ansvarig för storstadssatsningarna.

– Under mina år i bostadsbranschen har jag haft förmånen att få vara med och utveckla en rad stora projekt i Stockholmsregionen. Att nu få fortsätta min yrkesbana tillsammans med medlemsägda OBOS, med tydligt fokus både på att bygga kvalitetsbostäder, och på att tillgängliggöra dem för fler människor – det ser jag verkligen fram emot, säger Jens Rooth.

OBOS koncernmoder i Norge har en bred historik av genomförda JV-projekt, som uppgår till cirka 50 procent av den totala andelen OBOS-projekt i Norge. OBOS ambition är att öka andelen JV-projekt även i Sverige, både i form av förvärv och genomförande. I början av juli offentliggjorde OBOS Nya Hem deras första JV-projekt Skeppsbron i Göteborg, som genomförs tillsammans med AF-gruppen. Även i Stockholm och Malmö planerar man för fler JV-projekt i framtiden.

– JV-projekt är ett utmärkt sätt att kunna erbjuda kunder och medlemmar ännu fler bostäder av god kvalitet i intressanta lägen, och genom att samarbeta med andra i branschen öppnas fler intressanta möjligheter. OBOS organisation är väl anpassad för stora komplexa projekt i JV-format och vi ser fram emot att öka andelen JV-projekt i storstäderna tillsammans med markägare, finansiella aktörer och entreprenörer som delar våra värderingar, avslutar Sofia Ljungdahl.

Fler Nyheter från förstasidan

Köper nytt för 63.000 kr/kvm i Vallentuna

Fortfarande en stark bostadsmarknad. Ser möjligheten för högre hyror efter den nya överenskommelsen.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Hon tar över efter Urban Edenström

Urban Edenström blir arbetande styrelseordförande.

Hyr ut 3.300 kvm till F-kassan

”Norra Sveriges mest flödesrika knutpunkt ”.

Bildextra: Så blev 11.000 kvm – i trä

Träd planterades när Sveriges största kontor i sitt slag invigdes.

Expanderar i Hagastaden genom köp för 2,3 miljarder

Industricentralen har nu klart med köpare för sin 21.000 kvm stora kontorspjäs i Hagastaden. Köparen finns sedan tidigare väl representerad i området.

Vann kamp om ny tingsrätt

Nästan 7.000 kvm lokaler. Läs även vem som tappar en stor hyresgäst – igen.

Blixtaffär: Nytt HK säljs för 2,4 mdr – oväntad köpare

Var tänkt för att bli byggbolagets nya huvudkontor. Utvecklingen i omvärlden påverkat. Fastigheten ligger vid tullgränsen i Stockholm.

Plan för ny centralstation presenterad

Stor stationsbyggnad med kontor ingår i planen.

Nytt avtal med mediajätten – hela 16.000 kvm

FV avslöjar. Signerat ett nytt och stort hyresavtal.

Förvaltaren byter namn – tillsammans med ägaren

”Behåller allt som är bra”.

Vissa priser gått upp 30 procent

Skenande byggmaterialpriser hotar nya bostäder. Vill undanta allmännyttan från LOU.

Duo redo för snabb miljardförsäljning

Ytterligare en stor transaktion att vänta på Kungsholmen.

Selin i miljard-jv i norr

Läs om planerna.

Tillbaka till förstasidan