Obos får markanvisning i södra Stockholm

Obos har nu vunnit ytterligare en markanvisning från Stockholm stad för omkring 60 bostadsrätter på Rusthållarvägen i populära Bagarmoss

Obos ska utveckla ett modernt och attraktivt kvarter och säljstart är beräknad till 2025 och byggstart till 2026. Den 30 november lanserade Obos sitt medlemsprogram i Sverige och under de första tre veckorna har cirka 3.000 svenskar anslutit sig som medlemmar.

Norska Obos har nyligen öppnat sitt medlemsprogram i Sverige och har samtidigt offentliggjort nya mål: att inom en femårsperiod dubblera sin årliga försäljning från dagens 1 500 till 3 000 bostäder i Sverige med ett särskilt fokus på de tre storstadsregionerna. I början av december blev det officiellt att Obos vunnit Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden, där runt 320 lägenheter kommer bli inflyttningsklara 2026.

I Bagarmossen och Skarpnäck tar Stockholm stad ett helhetsgrepp för att ta tillvara områdets stora potential. Området ska stärkas genom fler bostäder, förskolor, bättre service och kollektivtrafik, samt fler attraktiva platser för möten och rekreation, där även natur- och kulturvärden behålls och utvecklas.

– Vi är väldigt glada över att ha fått ett utökat förtroende av Stockholm stad, denna gång för att utveckla ett modernt och attraktivt bostadskvarter invid Internationaldagsparken i den populära stadsdelen Bagarmossen. Detta blir ett bra komplement till våra övriga projektet vi har inom staden, säger Lina Brantemark, affärsutvecklingschef på OBOS Nya Hem.

Det är norska Obos dotterbolag Obos Nya Hem som ansvarar för projektet. Ambitionen för projektet är att skapa en modern och tilltalande arkitektur, där Obos även vill stärka det offentliga gaturummet med bland annat ett café och surdegsbageri i gatuplan.

Kvarteret ligger attraktivt till längs Rusthållarvägen endast omkring 400 meter från tunnelbanan. Kvarteret kommer även vara direkt granne med den trevliga Internationaldagsparken.

– Tillsammans med Erséus arkitekter strävar vi efter en varierad men sammanhållen arkitektur där vi tillför något inte bara för de framtida bostadsägarna, utan även för passerande i gaturummet och omgivningen. Huvudförslaget just nu är tre volymer och vår målsättning är att skapa ett projekt som tillför omgivningen höga arkitektoniska värden, fortsätter Lina Brantemark.

– Som bostadsutvecklare med ett starkt samhällsfokus är det glädjande att på så kort tid få presentera flera fina projekt, och nu senast i Bagarmossen. Som alltid i våra projekt är det viktigt att ta vara på områdets värden, bygga för livet mellan husen och att erbjuda bostäder som är attraktiva för många. Det gäller även Rusthållarvägen och vår ambition är även att omkring 20 procent av bostäderna ska erbjudas till våra medlemmar genom våra nya boköpsmodeller som sänker trösklarna till drömboendet och gör ett sådant här attraktivt projekt tillgängligt för fler, säger Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem och ansvarig för Obis storstadssatsning.

Säljstart för projektet i Bagarmossen beräknas ske 2025, och planerad byggstart planeras till 2026. Beslut om markanvisningen togs i exploateringsnämnden den 17 december.

Obos har tidigare aviserat flera stora projekt i Stockholmsområdet utöver Gasklockan, exempelvis på Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden, Årstafältet, Valsjöskogen i Österåker kommun samt nyligen ett förvärv av kvarteret Tårpilen i Sollentuna. Med dessa förvärv kompletterar OBOS sin portfölj och breddar sitt erbjudande till sina medlemmar ytterligare.

Fler Nyheter från förstasidan

Lista: Så många åker bolagen till Almedalsveckan

I många fall något färre deltagare. Ett stort bolag nobbar helt.

SBB rusade – steg med 18%

Uppåt på börsen under torsdagen.

Randviken säljer för 490 mkr

23.000 kvm och hyresintäkter på 26,4 mkr/år.

SBB ökar säljtakten – avyttrar för hela 860 mkr

Avyttrar fyra fastigheter till två aktörer,

Hon blir ny vd för 67-miljarderbolag

Välkänd person blir vd för bolag med 28.000 bostäder.

Vill stoppa kriminella i fastighetsbanschen

Affärer ska kunna stoppas. Morgan Johansson: ”Den svenska fastighets­marknaden kan enkelt utnyttjas av den organiserade brottsligheten”.

Realplay

Online på väg att möta offline

Den vanliga butikshandeln upplever något av ett uppsving just nu. E-handeln kommer dock mer än dubblas fram till 2030 tror experter. Men ska det ske genom hemleveranser, ombud, boxar eller olika hybridformer?

Hoppar av skolköp från Sisab

”Försvårar för planeringen av finansieringen”.

Nye Åhlénsägaren: ”Dags att tänka över hyresnivåerna”

Åhléns nya storägare Ayad Al Saffar i FV-intervju om expansionsplaner, vägen till framgång, hyresnivåer och om sen på att äga fastigheter.

Wonna I de Jong förvärvar stort på Östermalm

Miljardaffär med stor fastighet.

Miljardköper igen efter nya hotläget – Balderbolag säljer

Har ägt sedan 2014. Fastighetsvärdet upp 167 procent på åtta år.

Klassiska Gondolen byter ägare

Renoveras och öppnar på nytt nästa år. Lallerstedt lämnar. Klart med ny aktör.

Beskedet: Grönan byggs ut

Ökar nöjesparkens yta med 20 procent.

Köper 10.000 kvm i Helsingborg

Fastighet som ligger i Väla.

Tillbaka till förstasidan