Nytt longstay hyr i Scandinavian XPO

Stockholm Hotel Apartments öppnar longstayhotell på 2.000 kvm i nya mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO, strax söder om Arlanda. Totalt blir det 68 rum som står klara i april 2022.

Annons

Nu förbereder Stockholm Hotel Apartment öppningen av sitt fjärde longstayhotell beläget i etapp två av Scandinavian XPO. Med 20 minuter till Stockholm och Uppsala och fem minuter till Stockholm Arlanda Airport är läget optimalt för exempelvis affärsresenärer, eventbolag, utbildning och för dem som arbetspendlar till och från området och som har behov av longstay.

– Med tanke på den expansion som pågår i Arlandaområdet är en etablering i Explore Arlandastad strategiskt viktig för oss. Vi kommer kunna möta upp efterfrågan både från dem som arbetspendlar till och från området permanent men även för dem som exempelvis bygger upp mässor och event eller arbetar med någon av de många olika byggprojekt som pågår i området. Vi kommer erbjuda våra gäster en flexibel och alternativ boendeform, säger Stefan Pedersen, Senior Partner Stockholm Hotel Apartments.

Stockholm Hotel Apartments kommer erbjuda 68 effektiva rum fördelat på två våningsplan med en välkomnande lobby. Alla rum har eget badrum och pentry med möjlighet att tillaga egen mat samt tillgänglighet till gemensam tvättstuga. I det direkta närområdet kan man även ta del av befintlig service som exempelvis träning, hälsa och mat.

– Vi har i flera års tid märkt av en ökad efterfrågan på longstay i området och med mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO är efterfrågan högre än någonsin. Stockholm Hotel Apartments blir ett jättevälkommet komplement till det utbud som finns här idag. Det är fantastiskt när goda idéer som den här verkligen få ta plats, säger Erik Nyberg, Projektchef på Arlandastad Group, som är ägare av Scandinavian XPO.

När befintliga lokaler anpassas ser man till att återbruka allt som är möjligt att återbruka samtidigt som man inreder med återbrukade möbler. De delar i rivningsprocessen som blir över kommer även återanvändas till andra lokalytor i andra delar av Scandinavian XPO:s etapp 2.

Stockholm Hotel Apartments har expanderat de senaste åren och erbjuder en attraktiv och alternativ boendeform för tillfälligt långtidsboende. Bolaget finns redan etablerade i Stockholm och Halmstad och öppnar i Uppsala under innevarande år.

Fler Nyheter från förstasidan

Mest lästa på sajten – minns du de stora nyheterna

Ett händelserikt första halvår inom fastighetsbranschen. FV listar de 24 mest lästa artiklarna.

NCC och Liseberg i avtal för återuppbyggnad

Nytt datum för öppning av Oceana. Läs om planerna.

Corem tillförs miljard

Beslut om en riktad nyemission.

Lyssna på fastighetspoddar i hängmattan

FV tipsar om några olika intressanta poddar.

Grönt ljus för Stordalens nya hotell

Nytt hotell längs ostkusten.

Oscars framtida klenod försatt i konkurs

Inköptes med stora projektplaner. Strax utanför tullarna i Stockholm.

NCC kopierar Skanska – helt ofrivilligt

Investerat nästan 10 miljarder. FV berättar om läget för de olika kontorsprojekten.

Castellums vd: ”Vi känner en spirande optimism”

Positiv nettouthyrning och ett driftsöverskott som ökar med 5,2 procent.

Klarabo och Diös i byte

Fyra fastigheter ingår. Totalt drygt 200 miljoner kronor.

Selins jättefängelse blir ännu större

Ett fåtal av landets anstalter har privat fastighetsägare.

Corem nu långt över hälften i segt och spektakulärt

Investeringar om hela 3 miljarder kronor mitt på Manhattan. Har möjligheter för ett tredje stort projekt. Läs om hyresnivåerna.

Kuylenstierna säljer allt

Valt att gå med på kravet.

Catena avyttrar för 600 mkr

Avyttrar fastighet om nästan 50.000 kvm lokaler.

Här finns Stockholms takbarer

Mat och dryck på stadens hustak har blivit en allt vanligare syn i Stockholm. Fastighetsvärlden har listan på var både gamla och nya takbarer.

Tillbaka till förstasidan